Криза на дипломацията между САЩ и Турция? Нищо подобно!

Всичко скоро ще бъде уредено, убедена е Анкара
12 окт 2017 08:30,
33
Криза на дипломацията между САЩ и Турция? Нищо подобно!
Снимка: Reuters, архив

Дипломатическата криза между САЩ и Турция е "преувеличена" и скоро ще бъде уредена, заяви вчера турският вицепремиер Мехмет Шимшек, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
В изказване, което очевидно цели да намали напрежението между двете страни, Шимшек каза по време на събитие във Вашингтон, че Турция смята безопасността и сигурността на американските дипломати и служители в Турция за "топ приоритет". Той описа задържането на служители на американските мисии в Турция като "рутинно" разследване.
"Не искаме този спор да продължава и секунда повече", каза Шимшек в Търговската камара на САЩ.

Напрежението се породи от задържането на двама турски граждани, служители на американските дипломатически мисии. В отговор американските консулски служби преустановиха издаването на неимиграционни визи за турските граждани. Часове по-късно Турция разпореди същата мярка за американски граждани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ! преди 6 години
ТУРСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ Е ВСЕИЗВЕСТНА И Е ОТ ВЕКОВЕ!ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН , МНОГО ДОБРЕ СИ ЗНАЯТ ИНТЕРЕСА И НЯМА ДА СЕ ОСТАВЯТ , ВЧЕРАШНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗ.МЕ.КЯРЧЕТА ДА ИМ ПОДЛИВАТ ВОДА , КАКТО У НАС , ТАКА И В ЧУЖБИНА!БЪДЕТЕ СИГУРНИ ,ЧЕ ТУРЦИЯ ЗНАЕ С КОГО И КАК ДА СЕ ОТНАСЯ И ВЪРТИ ВЪНШНАТА СИ ПОЛИТИКА!ТЕ В ДИПЛОМАЦИЯТА --НЕ СА ИЗБИРАНИ ПО ЦВЕТА НА ПОТУРИТЕ ИЛИ ПО МОРОЗМАТА НА ЦЪ.РВ.УЛИ.ТЕ ИМ......КАКТО ПРИ РУСКИТЕ ИБРИЧЕТА У НАС ОТ РОДОВЕТЕ НА БОКОВЦИ , ЖИВКОВЦИ , ЛУКАНОВЦИ И Т.Н.......!!!
19
6
 
2
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Чичо Сам скръцна със зъби и фесовете се нас_раха!
18
4
 
11
 
! Отговори
BAY GANYO преди 6 години
KAKVA IM E CELTA NA HILQDITE AMERIKANSKI VOENNI PO BG VOENNI VAZI ????????????BALGARIQ BUKVALNO TIHO MALKOM E PREVZETA....NO NE SAM VIDQL NITO EDIN BALGARIN DA GO PROTESTIRA...NO PAK ZA TURCIQ VSI4KI UMUVAT...STRANNA RABOTA DE...A6TO ZA PLEME SME DE...A
17
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано или късно този ще го бутнат както се е изказал един по-долу.Не може с цял свят да си "на нож", да лъжеш и мажеш навсякъде и всичко това да продължава вечно. Лошото е, че Турция ще загуби от това.Още като дойде на власт този започна една скрита революция в Турция, която продължава и до днес. Идеята е Турция да заприлича на СА, това даже този не го и крие. Всичко се прави обаче полека, но ми е чудно, че не се разбира от мнозина. Единственото старото поколение интелектуалци в Турция разбират
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо разшири правомощия на гърба на запада ...Бихте ли разяснили това твърдение?Как на гърба на запада точно?
15
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да му мине номера. Първо разшири правомощия на гърба на запада . Второ ходи се мазни на джуджето . Трето скара военните и загуби подкрепата на съюзниците. Не е по хитър от 30 държави. Скоро, ще го измислят тоя каиш. Много дини под една мишница ...всички знаем финала.
14
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на комшиите! Така се отстояват интереси. Адекватни и реципрочни мерки веднага. Замразяват визите едните, след един час другите. Обаче за това се изискват едни неща на които се викат топки. С "дипломатичност и акъл" като на българските политици американците си идват безвизово, а българите чакаме на опашки.
13
5
 
28
 
! Отговори
Мечо преди 6 години
За да те уважават в този вълчи свят,трябва да показваш зъби отвреме навреме,но в БГ отдавна сме без зъби,минали сме на "***"!!
12
8
 
27
 
! Отговори
500 лета преди 6 години
До Пърч ТопкарКак няма да ни занимават с Турция.В пак българия беше провинция на Турция почти 500 години.Това са дълги години любов и дружба.
11
3
 
18
 
! Отговори
Ориджинал Ганчо преди 6 години
До 7 Анонимен-----------------Оригинала е: хубава работа, ама българска!
10
11
 
38
 
! Отговори
Наздраве преди 6 години
Абе,много се интересувате от Турция и другаря Ердоган.Турция е силна държава и винаги ще се оправи.Гледайте си ''Европейска''България,слушайте чалга и се радвайте на 300 евро заплата.Също така гледайте как народа емигрира в чужбина,старите просят и живеят с 160 лв пенсия,гледайте и пак гледайте.
9
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после на некой турски Шимшек или шебек, няма значение му светна лампата че не става с рогата напред срещу целия свят. Малко акъл и дипломация трябват.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблеми стават, като арестуват агенти на службите. Проблема стана още по-голям след убийството на руския посланик Андрей Карлов от ...
7
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава работа, ама турска.
6
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целата им работс на турците е такава. Първо се карат с кого ли нр, после като са притиснати - ама даевай да си оправаме отношенията. И с Мерлел бяха същите изпълнения, и с Путин.Засега само Путин им се връзва на цирка. Но и то е до време.
5
20
 
24
 
! Отговори
Пърч Топкар преди 6 години
Стига ни занимавахте с тая Турция бе .....
4
7
 
2
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Е ми то и във русия така си мислеха
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десовете се уплашиха янките да не ги демократизират!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашият бащица да не покани двете старни в Правец на помирение. Щото да не започнат да си мерат дипломациите на наша територия.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко?! НЕ!