Пентагонът: Сухопътна инвазия срещу ядрената програма на КНДР!

Пхенян може да отговори с биологическо и химическо оръжие
6 ное 2017 13:35, Елка Василева
67
Пентагонът: Сухопътна инвазия срещу ядрената програма на КНДР!
Снимка: архив, Reuters

Единственият начин севернокорейската програма за ядрени оръжия да бъде гарантирано унищожена е сухопътна инвазия, заявява Пентагонът в писмо до американски конгресмени, цитирано от Йонхап.

Писмото е отговор на Майкъл Дюмонт, заместник-директор в Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, на запитване на двама членове на Камарата на представителите - демократите Тед Лу и Рубен Гайего, поискали оценка за очакваните човешки и материални загуби и възможните военни операции в случай на конфликт със Северна Корея.

"Единственият начин да се локализират и унищожат с абсолютна сигурност всички компоненти на севернокорейските програми за ядрено оръжие е чрез сухопътна инвазия", посочва Дюмонт в писмо от 27 октомври, публикувано на официалния сайт на Тед Лу.

Поверителен брифинг е най-подходящото място за подробно обсъждане на капацитета ни да противодействаме на способността на Северна Корея да отвърне с ядрено оръжие и да елиминираме севернокорейските ядрени оръжия, скрити в дълбоки подземия, се казва в писмото.

Още по темата

В него се отбелязва също, че Пхенян може да отговори с биологическо и химическо оръжие, подробностите за които е най-добре да се обсъдят също в поверителна обстановка.

На въпроса за жертвите Дюмонт посочва, че броят ще зависи до голяма степен от характера, интензивността и продължителността на евентуална севернокорейска атака. Той отбелязва, че в Сеул живеят около 25 милиона души, а той се намира на едва 50-ина километра от демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея.

Значително мнозинство от американците смятат, че президентът Доналд Тръмп иска да използва военна сила срещу Северна Корея, за да парира нейните ядрени и ракетни заплахи, показва проведено наскоро допитване.

Според анкетата на Центъра за изследвания "Пю" от 25-30 октомври 84 процента от американците са на мнение, че Тръмп наистина иска да използва военна сила срещу Северна Корея. Към 64 процента от запитаните смятат, че комунистическият режим е в състояние да нанесе ядрен удар на САЩ - с 47 процентни пункта повече, отколкото през 2013 г. Приблизително същият дял (65 процента) от анкетираните мислят, че севернокорейското ръководство наистина иска да използва този потенциал срещу САЩ. Според 71 процента от американците САЩ трябва да приемат "много сериозно" севернокорейските ядрени заплахи. През 2013 г. това мнение са споделяли 56 на сто от американците.

Допитването с 1504-ма участници беше публикувано в петък, когато Доналд Тръмп тръгна на първата си президентска обиколка в Азия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Over fear преди 6 години
Това са пълни глупости! Никой , никого няма да атакува... на МО на САЩ му трябват парички и си измислят причина Конгреса да им ги отпусне. Това е.
60
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Чичо Доналд 57Само нещо за размисъл Северна Корея по ОФИЦИАЛНИ данни има 12 000 Артилерийски системи различни калибри (тоест 122-152-180-205мм и прочие вероятно всичките мобилни) и поне 4000 РСЗО(от старите ГРАД 122мм до 400мм Китайски с обсег 300км)Освен това тъй нареченото опълчение има собствено оръжие като пример пускова установка от типа ГРАД(обсег 22-25 км залп 40 ракети) монтирана и маскирана като Селскостопанско ремарке и теглена от обикновен трактор 45 Конски сили
59
9
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Чичо ДоналдДа ЮКорея има по-качествени бойни машини, К-2 Черната Пантера е най-скъпия в света Танк в който са сложени ВСИЧКИ Екстри но дори и той е безсилен срещу противотанкова пластмасова мина с тегло 5 кг. След това се превръща в скъпа неподвижна цел за всеки който иска да се упражнява в стрелба. Както се досещате пластмасовите мини не се засичат с металодетектори а е елементарно да се направи забавител на взрива който да гръмне не веднага при настъпване на мината а точно под танка
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес всичко е китайско. Ще получат ракети Made in Peoples Republic of China.
57
5
 
8
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 6 години
Северна Корея граничи с две супер военни сили и те ще гледат безучастни какво става по границите им? Да бе да! Военно решение няма. Само преговори и взаимни отстъпки.
56
17
 
4
 
! Отговори
Чичо Доналд преди 6 години
До Боби, абе пак ли твориш глупости? Южна Кореа, подчертавам ЮЖНА КОРЕЯ е дори сама по-силна военно от Севера. А за САЩ .... Нямали били превъзходство!Ти в ред ли си да сравняваш умрели от глад с оборудване от ВСВ мизерници с добре обучена, екипирана и тренирана армия на САЩ и Ю. Корея. Тия дриплювци от Севера ще бъдат натикани до Китайската граница за седмици, както беше в 50-те години. И сега няма кой да им дойде на помощ.
55
5
 
4
 
! Отговори
Тръмпи преди 6 години
Яде ми се печено свинску! ;)))Хахаха
54
6
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Леле колко глупости се изписаха1. за да атакуваш трябва да имаш поне двойно а за предпочитане петорно превъзходство САЩ посмъртно заедно с Южна Корея няма как да постигнат това Размерите на бойното поле са силно ограничени ако концентрираш войски с РСЗО или ако са повече с ядрен взрив Севера ще ги изпепели а самите северняци се защитават с много по-малко войски2. Авиация и Бомби - СКорея има опит от 1952 и от тогава всичко по-ценно се закопава ДЪЛБОКО под земята - десетилетия глад ги обучиха
53
5
 
7
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
До Поп фолк DJАз правя ,това което мога и разбирам.А в БГ, всеки от всичко разбира, затова държавата е къщата на ужасите.
52
3
 
11
 
! Отговори
Поп фолк DJ преди 6 години
До Mr.STARBUCKSАбе, ти го остави мавзолея, него го няма отдавна и не е актуална тема. Кажи защо те е шубе от другарят Ким? Защо не ти стиска да отидеш при него и да му сриташ заdниkа, след като толкова те дразни. Хем мразиш комунистите, хем отказваш да се бориш срещу тях.
51
13
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
До Поп фолк DJМен не ме искат в US Армията,защото едно време пазех мумията Г. ДимитровВисях пред мавзолея , като луканка на сарък.Добре , че Бакърджиев взриви тоя камънак, та отърва много младежи от тая участ.
50
4
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
Удари дъното с това изказване
49
5
 
14
 
! Отговори
Поп фолк DJ преди 6 години
До Mr.STARBUCKSНедей да лъжеш! Когато има война ВСЯКА армия приема доброволци. Та кажи сладурано, ти като си толкова лично засегнат и възмутен от поведението на Северна Корея, ще ходиш ли да се разправяш с тях или ще се криеш като мишка под дивана в хола?
48
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами хайде пробвайте се бе,американски геюве.Не е за вярване колко бой и е.ън ще отнесете.Е,то второто ще ви се хареса.Ще бъдете може би само леко разочаровани от габаритите на жълтурите.Че вие сте свикнали на нигърските паламарки.
47
13
 
11
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
До Поп фолк DJUS aрмията е професионална.Какви доброволци ти се въртят в главата.Това да не ти е на Бузлуджа ,ДОБРОВОЛНО да се катерите по 80 000 души , за две кебапчета и бира.
46
4
 
8
 
! Отговори
Поп фолк DJ преди 6 години
До Mr.STARBUCKSТи като си толкова отворен, ще се запишеш ли доброволец или ще гледаш войната по TВ?
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Starbucks, каква седмица те гони, това да не е 50-те, 60-те години.До три дни на тази територийка ще се разхождат само пожарникари, да потушават пламъците след разходката на бетата от Гуам до там.
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Преди да обиждаш позаинтерисувай се по-въпроса. Има достатъчно източници. Разбира се никой не може да е сигурен, но когато това стане ще бъде много късно. Засега се знаят три неща: СК е в бетствено положение икономически, Ким никой не може да го контролира и има много заинтерисувани да купят тайно (Защо не например Тайван или СА?) . Тези три предпоставки са достатъчни за да се предположи, че Ким може да започне този "бизнес".
43
1
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Мхммм. Само 145 млн мъже..... Да прихванем и ние малко от тази демографска криза
42
3
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Ето такива като теб подклаждат войните и страда мирното население. Не знам какъв човек си, но се прегледай!