Фашизоидно или черен хумор: Туристи с табелки Not from China

Местни заобикалят китайските туристи отдалеч
29 яну 2020 21:34, Елка Василева
45
Фашизоидно или черен хумор: Туристи с табелки Not from China
Снимка: Социалните мрежи

Паниката от разпространяването на новия коронавирус плъзна в цял свят и Хърватия не прави изключение. Особено, след като хърватски медии съобщиха, че автобус, пълен с китайски туристи от Ухан – града-епицентър на заразата, е пристигнал в страната.

Причина за тревога няма, гостите не са болни, но останалите туристи, идващи в Хърватия от Далечния изток, решиха с черен хумор да се борят срещу разпространяването на паниката.

За да не бъдат заобикаляни отдалече, азиатските туристи тези дни, посещавайки туристическите забележителности, са решили за всеки случай да ходят с надпис: „Не съм от Китай“, пише „Слободна Далмация“.

Двама усмихнати азиатци с надпис ‘Not from China“, снимали се в Шибеник, станаха хит в социалните мрежи, а друг млад мъж е заснет в Сплит също с надпис „Nismo iz Kine“ /Не сме от Китай/.

Под първата снимка, публикувана в Reddit, има редица коментари. Според някои е срамно, че хората трябва да декларират какви са, потребители сравняват това с фашизма, а други смятат, че става дума за черен хумор и сарказъм.

„Надявам се, че никой не ги малтретира и няма да имат лоши спомени от Хърватия“, пише в коментар. Друг потребител обаче споделя казаното от негов познат, който видял тези хора в Шибеник и се втурнал да бяга. „Когато ги видял, дебилът се уплашил до смърт, сложил тениската на устата си да не се зарази и побягнал“, пише потребителят.

Morski.hr цитира думите на екскурзоводката от Шибеник Ана Нинич, разговаряла с младите тайванци с надписа.

„Момчето, носещо надписа, каза, че прави това, защото вчера деца в Задар са побягнали от него и искал да се подсигури. Вървеше първи до мен и носеше надписа. Хората се смееха и го снимаха. Но най-смешното беше, когато една жена до черквата „Св. Барбара“ си сложи палтото на устата и носа, минавайки покрай тях. В общи линии, всички се смяха. Но и те ме питаха „Дали из Хърватия ще срещнем групи от Китай“, защото и те се страхуват. Щом те слязоха от автобуса, жената на гарата, която работи в тоалетната, ме пита: „Тези от Китай ли са?“. Аз казах „От Тайван“. Тяхна приятелка чу и разбра това и им разказа, а те умряха от смях. И ме питаха как се казва на хърватски “Not from China”. Казах на момчето с надписа, но по начина, по който той го изговори, звучеше като „ние сме от Хърватия“ и аз му казах да не казва това, а да показва надписа. В общи линии забавна група“, разказа екскурзоводката.

Фашизоидно или черен хумор: Туристи с табелки Not from China
Снимка: Социалните мрежи

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
това е временно преди 4 години
На пкитайските туристи не им е мястото на екскурзия по време на зараза от Китай. Това е само временно, докато се намери лечение на коронавируса. Хора, не сте малки деца, дръжте се зряло, търпение. Трябва свирепа изолация на болните и потенциално заразните, като се съблюдават нужните условия за живот, разбира се. Нали не смятате да се примирим с нелечима и заразна болрест?
19
5
 
2
 
! Отговори
абсолютно ги разбира преди 4 години
Като видя на улицата азиатец създавам дистанция от 3 метра. Инстинкт.Явно са забелязали реакциите и други, бъгнати като мен.
18
0
 
46
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Каним туристи от братския китайски народ да кихат на воля в Народното ни събрание...
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом имат пари, нека харчат и да се МАХАТ обратно към Китай и Виетнам.. Щото май някакви китайци- Сун, Мун искал ида вземат Бизнеса на Българските фирми и да завземат България.. Такива, който ги утрепе, хем ще вземе пари, хем ще СПАСИ БЪлгария.... А тия дето са писали дума, "" фашизоидно"", трябва да бягат към Израел. Фашистите от Италия бяга съюзници на БЪлгария.. Дори и оня ***- българския цар Фердинанд НЕ го плюят толкова много, като тия фашисти. Турци и израелци- евреи да умират.
16
1
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Вече е съмнително да не задокеанска деверсия. Испанската болест също е тръгнала от Америка.
15
4
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
В ю-туб има филмчета, че китайците са био-роботи, с пипнато нещо по гена, работна маса....
14
2
 
6
 
! Отговори
Уат а клаун преди 4 години
А бе будисте ти не беше ли кафяв мексиканец броун поа па сега си бял да не си далтонист.
13
10
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО НА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИЯ КОРОНАВИРУС!!ОТ 4000 ЗАРАЗЕНИ В ПРОВИНЦИЯ ХУЙБЕЙ ПОЛОВИНАТА БИЛИ В ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ И ГИ ЧАКАТ ДА ПУКНАТ!------------ОГРОМНИЯ НЕДОСТАТЪК НА КОРОНАВИРУСА Е, ЧЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е РАЗПРОСТРАНИЛ ДОСТАТЪЧНО!!!---------------10 МИЛИАРДА ДУШИ НУЖНА Е РЕДУКЦИЯ И ТО СЕРИОЗНА!
12
1
 
14
 
! Отговори
... преди 4 години
Абе да пази господ като викнат, че едно куче е бясно. И да пази господ от хора с нисък коефициент на интелигентност. Минала съм през всички тези неща...
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Най-доброто е да вярвате в съдбата, но това е и най-трудното." - Джуандзъ
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Майтапчиите" са от монголоидната раса, а обикновеният европеец почти не може до направи разлика между тях.Все едно да определите по външния вид кой чернокож африканец от коя държава в Африка е!Майтапчии, бе, нема лошо!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комуноидно или всеки ден отново ръси глупости.
8
1
 
17
 
! Отговори
гОСТ преди 4 години
Фашизмът няма нищо общо в случая и заглавието е абсолютно неуместно.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли някой от Шумен?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е заради грипа който върлува там. Обаче туристите като знаят, че могат да се заразят бягат на далеч от всякакви азиатци.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лошо, че да се разпознават хората.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият КАРЪК напоследък било да си китаец от Ухан, гостуващ в Перник!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами и първото да е ... ко от туй? Проблем?
2
7
 
11
 
! Отговори
пецата преди 4 години
добра идея,че всички жълтури сте ми еднакви
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
No batman eaten.