Кои трима от отклонения към Минск самолет останаха в Беларус?

Има предположения, че са свързани с беларуските служби
26 май 2021 08:18, Елка Василева
53
Кои трима от отклонения към Минск самолет останаха в Беларус?
Снимка: архив, БГНЕС

Станаха известни имената на тримата пасажери, които са останали в Беларус, след като полетът от Атина за Вилнюс беше отклонен в неделя от беларуските власти и кацна в столицата Минск, съобщи „Катимерини“.

Още по темата

Налице са предположения, че те са свързани с беларуските спецслужби и са участвали в операцията по отвличането на опозиционния беларуски журналист Роман Протасевич и приятелката му София Сапега, които бяха на борда.

Гръцкият гражданин Ясонас Зисис се свързал с изданието „Катимерини“ и съобщил, че той е един от тримата, останали в Беларус, предаде БНР. Зисис твърди, че е видял Протасевич, но не е имал идея кой е той. Зисис останал в Минск, защото това била и окончателната му дестинация, тъй като отивал при съпругата му, която е от Беларус, и живеела постоянно там.

Другите двама пасажери от полета на Райънеър, останали в Минск, са Александра Стабредова и Сергей Кулаков, съобщава още „Катимерини“, позовавайки се на беларуската телевизия. Причината била същата - окончателната им дестинация била Минск и те трябвало да се прехвърлят на полет от Вилнюс към беларуската столица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
Отвличане е принуждаването на правителствения самолет на Боливия да кацне с цел да търсят на борда американец със съвест. Така и не го намериха. Същите тези, които не спират да ни се подиграват, като вдигнаха в бомбардираната от тях София паметник на летците загинали докато са извършвали тези бомбардировки над цивилно население. Та те имат проблем с това, че държава, която е суверенна е упражнила контрол над собственото си въздушно пространство с цел да залови издирван терорист.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трима пътници са искали да слязат от самолета по-рано. Спестили са пари.
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беларус е пострадала много от нацистката окупация през ВСВ, но сегашната клика и диктаторът лукашенко са досущ като фашисти. Защо съвременният свят търпи тези издевателства на беларуските фашисти?
17
1
 
10
 
! Отговори
Впечетляващо преди 2 години
Интересна е тази 'спонтанна' рефлексия на западните медии - направо си е симптом за организирана реакция.
16
2
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Защо ни занимават с тез подробности? Тази публикация не струва и една лула тютюн.
15
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брюкселци и натовци много реват на умряло по този случай. Достатъчно условие да се каже, че Беларус е свършила нещо в полза на свободата и демокрацията.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко логично и елегантно. Между Гърция и Белорусия нямало директна връзка. Окончателната дестинация на Ясонас Зисис, Александра Стабредова и Сергей Кулаков била Минск и те трябвало да се прехвърлят на полет от Вилнюс към беларуската столица. Използвали са намалението.
13
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По коментарите се вижда колко много средства се отделят от пасольство за за пропаганда. Това е и целта - всячески разединение на нацията. Руснаците може и да не са силни в технологиите и осигуряване нормален живот на хората, но са царе на пропагандата. Военна техника и пропаганднда. Там са концентрирани усилията. Също и като се сетя за малките деца облечени като войници, каращи малки танкове и ми се повдига.
12
9
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Браво на Беларус! Брилянтна операция. Това жалко лице и е убивало хора в гражданската война в Украйна, на страната на нацисткия батальон Азов! Трябва да изгние в затвора заедно с гнидата и предател така наречена негова приятелка.
11
13
 
13
 
! Отговори
русофилите в сибир преди 2 години
Трябва да бъдат арестувани 10 от форумните русофилски трола и да бъдат разменени за Протасевич
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ясно! Имало е хора дето не са искали да летят до Вилнюс и да се връщат с прелкачване в Беларус. Затова са дали сигнал за бомбата и директно са кацнали в крайната цел на пътуването. Като летците не практикуват "летище по желание" така ще е.
9
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечна слава на цар Путин! евроджендърчетат а с либерални наклонности и ориентация на Урсула от Лъвов мост нека почнат да заработват пенита от Козяк СЕГА!Крим навсегда русский.Абе П.ле-вн-ю изкиха ли нещо по въпроса?
8
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много руски *** има по нашите форуми. Дано скоро да фалира азиатската империя на злото и да се отървем.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Има предположения ...." иииии започва голямото *** на чебурашниците, нищо че иде реч за предположения.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турския кораб носеше оръжие за палестинците, рязанa aмебо!
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи когато Израел отклони турския кораб Естел от международни води до тяхното пристанище Ашдод, това беше демокрация и защита на мира. Когато Беларус приземява самолет в собственото си въздушно пространство е тероризъм. Как пък един път не премерихте с един аршин.
4
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Фейк нюз. И тримата са имали билети от Атина за Минск през Литва. Естествено, че ще си слезнат в Минск.
3
16
 
13
 
! Отговори
Ловец преди 2 години
Кравепоклонниците не са спали за да нарисуват портрети на предателите !
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е експерта с с 30 стаж в сигурността на полетите, койти видя подпис на съветските тайни служби в оставането на тези 3,според експерта 4 души на летището в Минск!? На село всички да експерти, ама само на село.
1
7
 
16
 
! Отговори
Бре преди 2 години
Нова мода, отклоняваш самолет защото не ти се прекачва. :-)