Франция извика посланиците си в САЩ и Австралия за консултации

Париж протестира срещу новия пакт за сигурност
18 сеп 2021 10:11, Елка Василева
54
Франция извика посланиците си в САЩ и Австралия за консултации
Снимка: БГНЕС

Франция извика посланиците си и в САЩ, и в Австралия за консултации. Така Париж протестира срещу Пакта за сигурност, наречен Аукус, който беше обявен от Вашингтон, Канбера и Лондон, предаде БНТ.

Още по темата

По силата на това споразумение Австралия ще строи атомни подводници с подкрепата на САЩ и Великобритания.

Това на практика обезсмисля сделката отпреди 5 години между Австралия и Франция за строежа на 12 конвенционални подводници.

Париж е бил уведомен за новата инициатива на австралийските си партньори няколко часа преди обявяването ѝ. Според анализатори Аукус е опит за намаляване на влиянието на Китай в Индийско-Тихоокеанския регион. Там интереси има и Франция, която обаче не е включена в новата стратегия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
7
 
! Отговори
св. опашка преди 2 години
Франсетата сега разбират колко е кофти да загубиш готова сделка. Когато отказаха на Русия да й предадат готовите вече авионосци за вертолети ,подкукоросани от кравария естествено , се правеха на велики и отказваха всякакви предложения на Русия , която вече бе произвела вертолетите. Сега го ядоха същият само че от обратната страна и получават киселини . Така е братлета които имате за приятел кравария и нато.
41
0
 
6
 
! Отговори
ф преди 2 години
До ТошоНе можеш да бъдеш свободен без оръжие, защото важи принципът "Правото на силата, а не силата на правото".
40
0
 
0
 
! Отговори
все преди 2 години
пак кло6арите и 6аманите нямат право да се месят и да не си подчинен на тези вудупрактики от окрьйна и на мен не ми се иска тази да си играе с теб и да ни смятат захрана така че изгони я
39
1
 
13
 
! Отговори
Vive la France преди 2 години
Франция е единствената страна в Западна Европа без нито една американска база на своя територия и с независим от НАТО ядрен арсенал и армия. За разлика от окупирания от САЩ пудел Англия. Франция притежава най-силната и многочислена армия в Западна Европа и е единствената страна в света, освен САЩ, със собствен ядрен самолетоносач. Всичко това благодарение на Де Гол, който изгонва американците от Франция. За разлика от Чърчил, който продава Англия на САЩ и днес Англия е окупирана страна.
38
1
 
10
 
! Отговори
Vive la France преди 2 години
Ако съм на мястото на Макрон излизам директно от НАТО (което така или иначе е в мозъчна смърт по думи на Макрoн) и отивам директно при Русия и Китай и подписвам военен съюз с тях. Ако ДЕ ГОЛ беше жив щеше да направи точно това, а сaксонците щяха да yмрът от яд. Най-пресен пример защо НАТО е в мозъчна смърт - Турция заплашваше гръцките острови и единствено Франция им се притече на помощ като им даде оръжия и изтребители Рафал. Ос Париж - Берлин - Москва = гърч за нАглоcаксонците. Долу Фащ!
37
1
 
6
 
! Отговори
Vive la France преди 2 години
Между другото сделката с Австралия се бавеше с години защото пppocтите австралийци искаха дизелови подводници и френските инженери трябваше да модифицират ядрените си подводници Баракуда да са дизелови, а сега изведнъж (под кpавeшки натиск) решиха да купуват ядрени от САЩ. И още един урок по история, Наполеон I продава Луизиана на САЩ и така САЩ удвояват територията си, а Англия опожарява Вашингтон и Белия Дом през 1812г., но сега се тупат че били съюзници, смeшници и мoшенници.
36
1
 
7
 
! Отговори
Vive la France преди 2 години
Франция реално създава САЩ, първо ги освобождава, а амер. конституция е вдъхновена от френските просветители (Монтескьо и разделението на властите). Столицата Вашингтон е построена от френски архитекти, Статуята на Свободата е подарък от Франция, най-стария съюзник на САЩ и първата страна признала САЩ е Франция. И ето как им се отплащат краваpистанците. А Австралия е създадена от каторжници и мошенници, тъй че нищо ново. Време е за нова ос Париж-Берлин-Москва-Пекин.
35
0
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Франция подари на САЩ Статуята на свободата преди 100 г.!Днес САЩ отнеха на Франция поръчка за оръжие за Австралия.Остава въпросът ...защо днес можеш да си свободен, само с оръжие в ръка, имам чувството че сме в Средновековието! Климатът е на ръба и така да се каже , вече някой ако си запали цигара с кибритена клечка ще се срути, те тръгнали да строят атомни подводници и даже и се карат кой да ги направи, да неговориме че са напълно излишни...кой ще ти напада Австралия там е 90% пустиня!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА ПРОБЛЕМ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ КУПИ 12 ДИЗЕЛОВИ ФРЕНСКИ ПОДВОДНИЦИ.
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дизеловите подводници от Франция ще излизат да си вземат въздух край бреговете на Китай. Само ще разсмиват Китай. Китай ще умре от смях.
32
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция обяви вайна на САЩ и Великобритания. Бившата фашистка държава Франция не е реформирана и има нужда от демократизация чрез въздушни удари.
31
10
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
франсетата първо да се присъединят към НАТО а след това да имат претенции
30
1
 
4
 
! Отговори
VIVA LA FRANCE преди 2 години
ЩЕ СИ ЯДАТ ПОДВОДНИЦИТЕ
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха като си подгънал коляно и си васал , не се мъчи да показваш мускули ми си гледай бабата
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Европа е по-добре да е в добри отношения със силите в Евразия вместо "островите". Който контролира Евразия контролира планетата.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв пакт за сигурност? AUKUS е нов агресивен военен блок, чрез създаването на който, Пиндостан цели запазването на своята световна хегемония на всяка цена.
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия и Нова Зеландия скоро ще са китайски така че не берете грижа.Австралия е изцяло зависима от Китай като пазари и всичко.
25
3
 
5
 
! Отговори
Замислен преди 2 години
Имам едно тъпо усещане, че щатите бяха въвлечени в една "война", която не е тяхна. Започна се още от битката за влияние в Либия, после се стигна до напрежение между Франция и Турция, пък англичаните от векове са подкрепяли османците. И какък "подкукурос, подкукуос" и щатите влязоха в играта. Бързо са забравили историята си, че нямаше да са държава ако не бяха французите.
24
1
 
7
 
! Отговори
Сметалото преди 2 години
Значи, Франция все пак е третата ядрена държава в света /да, да, не е Китай, Франция е/. И да се подбъзикваш така с нея е проблем. В смисъл, че е влиятелна държава. А стотина милиарда си е сума от където и да го гледаш. Предвид, че Франция в годините го е играла буфер" между Русия и САЩ /и великобританската булонка/, си имаме проблем.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Га спряха доставката за Русия на Мистралите по инициатива на същите не риваха.