Родените през 2020 г. ще преживеят 7 пъти повече горещи вълни от набор 1960

Също така два пъти повече горски пожари и 2,8 пъти повече наводнения
Обновена: 19 дек 2021 08:41 | 19 дек 2021 08:41, Ния Христова
9
Родените през 2020 г. ще преживеят 7 пъти повече горещи вълни от набор 1960
Снимка: БГНЕС
Децата, които са родени през 2020 г., най-вероятно ще преживеят седем пъти повече екстремни горещи вълни от хората, родени през 1960 г.
 
Това е прогнозата за неравенство между поколенията, ако глобалните емисии на парникови газове бъдат ограничени до нивата, за които страните са поели ангажименти до момента, съобщи климатологът Вим Тиери от Vrije Universiteit Brussel в Белгия, цитиран от БГНЕС.
 
Очаква се средната температура на Земята да се повиши с около 2,4 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалните времена до 2100 г. Изследователите казват, че по-старото поколение ще изпита средно около четири екстремни горещи вълни през живота си, докато сегашните по-млади поколения е вероятно да изпитат средно около 30 такива горещи вълни.
 
Учените вече обясниха как изменението на климата е засилило екстремните метеорологични явления по целия свят и как се предвижда тези въздействия върху климата да се увеличават, тъй като светът продължава да се затопля. Новото проучване е първото, което конкретно определя количествено колко по-изложени ще бъдат по-младите поколения на тези събития.
 
Средно дете, родено през 2020 г., ще преживее и два пъти повече горски пожари, 2,8 пъти повече наводнения на реки, както и 2,6 пъти повече засушавания. Това излагане на екстремни аномалии се повишава в определени части на света: в Близкия изток, например, през 2020 г. децата ще видят до 10 пъти повече топлинни вълни от по-възрастната група, установи екипът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безкряйни глупотевици! Аман от врачки. Ванга беше една и отдавна почина. Всички сте диви шарлатани!
6
1
 
0
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
Каквото и да очаквате ПАРНОТО и ТОКА ще поскъпне.
5
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
НЕ МОЖЕ НАСРЕД ЕВРОПА ДА ЗАЯВЯВАШ : " АЗ СЪМ *** , НО МИ ПЛАЩАТ - ЗА ИЗМИСЛЕНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ " !!!! ИМА ЦИКЛИЧНОСТ НА КЛИМАТИЧНОСТ / СТУД И ПЕК / НА ВСЯКА ТОЧКА ПО ЗЕМЯТА ---СЪЩО И ЗА СУША И ДЪЖД !!!!!!!!!!!!!!!! НО, ДОКАТО НЕ СЕ ОТДАЛЕЧИМ ОТ СЛЪНЦЕТО --НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ КЛИМАТА НА ЗЕМЯТА И С ХИЛЯДНА ОТ ГРАДУСА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 2 години
Родените през 2020 при пандемията и израснали пи време на *** демокрацията по всяка вероятност май ще са най лигавото и калпаво поколение както и следващото такова ! Ако ЕС не се разпадне в идващите години България просто ще стане една територия !
3
3
 
1
 
! Отговори
снайпера преди 2 години
До 1 Щом си жив още, значи това не е вярно
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заблуда голяма това, са циклични явления в историята на звмята имало е периоди на затопляне и то не одавна в миналото а тогава е нямало коли и Тецове така че тия да дуат супата
1
0
 
5
 
! Отговори
malart преди 2 години
И поне 30 ковид вълни повече от набор 61