Пекин затяга контрола за пристигащи преди Олимпиадата

Новите правила влиза в сила от 22 януари и ще важи до края на март
16 яну 2022 21:43, Красимир Ангелов
6
Пекин затяга контрола за пристигащи преди Олимпиадата
Снимка: БГНЕС

Пекин ще изисква от пристигащите да имат отрицателен тест за коронавирус, направен до 72 часа от пристигането им в китайската столица, съобщиха днес държавни медии.

Това става само ден след като бе съобщено за първия случай на местно предаване на Омикрон в града, който се готви идния месец да бъде домакин на зимните олимпийски игри, предаде Ройтерс.

Заразеният е човек, посетил през предходните две седмици много молове и ресторанти. Той не е напуснал града от началото на годината.

Новото правило за пристигащите влиза в сила от 22 януари и ще важи до края на март. Целта е да се засече на ранен етап появата на варианта Омикрон, който все повече се разпространяване по света, и да се контролира риска от епидемия, съобщава БТА.

Китайската столица и сега изисква от влизащите в града да си направят тест 48 часа преди да потеглят към Пекин, както и да имат зелен код в приложението за проследяване на контактите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така значи засекли са първия случай на умриконя при човек който не е напускал града а всички посетители на същия град трябва да имат отрицателен тест и въпреки това твърдят, че така наречените мерки вършат някаква работа.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това искат нашите апологети на зелето - "Зелен код в приложението за проследяване"
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те пуснаха ковид бомба,но ще организират олимпиада.Тоя свят срам няма!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега очакваме много отказани визи за спортисти които са конкуренти на китайските олимпийски надежди, все пак австралийските власти доказаха, че в това няма нищо незаконно.