Британски депутат поиска да има и министър по въпросите на мъжете

Настоя за национална стратегия за мъжкото здравеопазване
18 ное 2022 12:08, Елка Василева
21
Британски депутат поиска да има и министър по въпросите на мъжете
Снимка: архив, БГНЕС

В британското правителство трябва да има и министър, който се грижи за нуждите на мъжете, за да гарантира равенството между половете, заяви консерваторът парламентарист Ник Флечър в Камарата на общините, цитиран от ДПА.

Според Флечър това, че има министър по въпросите на жените, но не и на мъжете, означава, че в момента „няма справедливо отношение“ (към двата пола).

Депутатът от Дон вели настоя правителството да създаде такъв министерски пост, който да следи доколко мъжете получават образование и здравни грижи. Флечър е и инициатор на дебат за създаване на Международен ден на мъжа.

Той настоя министрите да публикуват национална стратегия за мъжкото здравеопазване, която да обхваща въпроси, които засягат мъжете повече, отколкото жените.

Според проучване на библиотеката при Камарата на общините самоубийствата на мъже в Англия и Уелс са три пъти повече отколкото при жените и с времето тази разлика се увеличава.

Консерваторът Дийн Ръсъл изрази разочарование, че на дебата има оскъдно присъствие на колегите му, макар че темата засяга половината от хората в страната. Според него част от предизвикателството, с което обществото трябва да се справи, е отживялата идея, че мъжете трябва непременно да са силни. Ръсъл каза, че идеята е свързана с почти изцяло физическата природа, която трябва да е присъща на мъжете – като Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун от 80-те години на миналия век, с която лично той е израснал.

Мария Колфийлд, министър по въпросите на жените и психичното здраве, призна, че повдигнатите въпроси са важни, но каза, че са били направени „огромни крачки“ в осигуряване на подкрепа за мъжете. Искаме да намалим процента на самоубийствата и ако наистина искаме да го направим, трябва да подкрепим мъжете, чиито самоубийства са 75 на сто от тези в момента.

Министър Колфилд добави, че се предприемат съществени действия по въпроса за психичното здраве. Тя увери, че това, че няма министър по въпросите на мъжете, не означава, че правителството не се отнася сериозно към техните проблеми.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Няма нужда. Министърът по въпросите на малцинствата може да я върши тази работа...
18
0
 
1
 
! Отговори
Проблемът е актуален преди 1 година
В приоритетите на това министерство да влиза задачата за бъде опазен мъжът като природна даденост. В това изобилие на прайдове, *** и тем подобни, не една нормална жена вече се пита дали ще има късмета да срещна нормален мъж?
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е, което постигна феминизмът - не за жените да стане по-добре, а за мъжете да стане по-зле. Вместо да премахнем предразсъдъците към всички, вече е нормално да имаш предразсъдъци към мъжете. Пък ако си бял хетеросексуален мъж, почваш да се чудиш какво правиш тук. Оттам и самоубийствата.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10тина годинки ще сте 100% западняци .. Не по доходи а по права... на робите ...
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше случеи на проситутки които съдят за изнасилване ... Така е на запад ... ) До 10тина годинки ще сте 100% западняци ... )
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А министри за останалите полове, които , както знам, са повече от 30?
13
0
 
1
 
! Отговори
8, преди 1 година
"Или това че мъжете са финансово насилвани от жените откакто свят светува (коя е най-древната професия)?" - - - Ох, като че ли са ти наврели автомат на оная работа и те карат насила да вървиш да плащат за такива услуги!
12
0
 
3
 
! Отговори
До ИстинскоУТОЧНЯВАН преди 1 година
Прав си. Бели държави отдавна няма. И битката не е самосрещу мъжете. Тя е срещу жените, децата, срещу здравите, срещу хората. Което ни доказаха т.нар. "цивилизовани" /под огромен въпрос/ държави, самоопределили се като такива,по време на пландемията.
11
0
 
1
 
! Отговори
До УТОЧНЯВАНЕ преди 1 година
У нас и в Русия няма да има такъв, защото не сме се още толкова "поеврпоейчили" и все още ходят нормални хора - мъже и жени. На запад да му мислят. Че децата им вече не са наясно кой пол са и какво следва от това.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че за какво им е на д ж Ендърасти такъв министър? Те мъже имат ли? То е като министър на мореплаването в Унгария и министър на културата у нас.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има такова министерство във всяка държава, в която средната продължителност на мъжете е по-малка от тази на жените!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2: И кое му е смешното? Това че се раждаш с определен от бога пол? И това, че жените свободно напускат военното поле (например в Украйна), а мъжете нямат такова право? Или това че мъжете са дискриминирани от ИК? Или това че мъжете са финансово насилвани от жените откакто свят светува (коя е най-древната професия)? Кое по-точно му е смешното? Това че на женското здарве всички обръщат внимание, а на мъжкото никога? Кое?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Дано целият свят да ги последва!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе христо стига си писа името на всеки пост, че ми напомняш за онзи вторачен в парите 0лиг0френ от дб
5
0
 
8
 
! Отговори
ИстинскоУТОЧНЯВАНЕ преди 1 година
Живея от доста време в една от "развитите западни държави" както вие ги определяте - една от "белите държави". За съжъление това е мит... Няма бели държави, има агресивна политика срещу мъжете... Не знам защо но е така. Мога да ви разквам много случеи които пораждат справедлив гняв а понякога дори бунт срещу репресивните органи (полиция, данъчно, социална сигурност)... Стигнали са до там че могат да ти отнемат не само жилището, но и заплатата и да вкарат в затвора.
4
0
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Трябва да има министър грижещ се за специфичните нужди на всеки пол. Според мен едно 23-25 министъра са добро начало да обхванат основните полове на Великобритания и постепенно да ги разширяват. Успех!
3
5
 
8
 
! Отговори
УТОЧНЯВАНЕ преди 1 година
У нас и в Русия такава грижа умишлено няма да се допусне от правните комисии . Да си мъж е опасно - има такава книга с описана истината за живота на мъжа . Мъжът трябва да е мачкан и унижаван от всички власти в тези две държави особено от съдийската , нямат разлика по между си - ИНАЧЕ НЯМА ВЛАСТ !
2
2
 
15
 
! Отговори
Английски хумор :) преди 1 година
Явно трябва да се грижат за застрашен вид! ха ха ха!
1
1
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Министър на жените и психичните разстройства - леко намигване към ес и урсулата....