5 погрешни мита за брака

Мит: Старите проблеми изчезват след като се ожените
11 окт 2019 22:30, Михаела Лазарова
9
5 погрешни мита за брака
Снимка: istock

Бракът е обект на множество схващания, някои от които безкрайно погрешни и заради което пречещи на успеха на връзката между двамата партньори. Съществуват много митове и стереотипи, които в много случаи са вредни за брака и които пречат на щастието на двойката. Кои са те и защо да не им вярвате?

Мит: Съпругът ви трябва да ви е и най-добър приятел

Очакването мъжът до вас да ви е едновременно любим, интимен партньор и приятел, с когото да си говорите, както си говорите с приятелките си, е вреден за брака. Това очакване ви кара да изпитвате гняв, щом започнете да осъзнавате, че между този вид приятелство и другото има голяма разлика. Важно е съпрузите да се научат да разграничават представите си за брака и щастието в него, за да не се разминат в очакванията си от връзката. Всяка нереалистична представа носи негатив, който може да развали отношенията.

Мит: За всеки спор си има разрешение

Всъщност съвсем не е така. Погрешно се смята, че с компромиси и комуникация абсолютно всеки конфликт е възможно да бъде разрешен. Има толкова много други фактори, които са не по-малко определящи за това дали конфликтът е преодолим или не. Ако вярвате в този мит и си повтаряте, че нещата ще се оправят с повече говорене и компромиси, рискувате да се задълбочите във връзка, която не е за вас и която реално ви прави нещастни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: браксемействолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
До До 6 преди 4 години
До До 6Правиш дете и не желаеш да се грижиш за него. Проучваш възможностите, кое те поставя в по-изгодна позиция - да имаш или да нямаш брак.Какви "мъже" се навъдиха?! Считат децата за тегоба, но когато стане въпрос за демографска криза, изкарват жените виновни, че не щат да раждат. И какво излиза? Да раждаш и отглеждаш деца без да търсиш съдействието на онзи, който ги е създал. Но да не правиш служебна кариера, защото това било феминизъм и трябвало да отстъпваш на мъжете добрите възможности!
8
0
 
1
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
Кофти работа е съжителството, част от решението е да имате предбрачен договор и ако ще се развеждате задължително да останеш преди това без работа.
7
1
 
16
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
И без брак е същата работа.Адвокати за издръжки за свиждания на детето,ако случаино ти провърви в работата и натрупаш парички ще ти ги вземат...В европа съществува ергенски данък който ти реже главата през кръста когато доиде време да го плащаш,тъй че с брак зле и без брак пак зле
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Бога, братя, не се женете!Живейте си заедно като искате, деца си правете като искате, ама каквото ви е на душа. Само не подписвайте. То се почват едни разправии за развод, то едни заплахи, после едно пълнене на гушите на адвокати, едно висене по съдилища, една делба на имущество, чудесии. И за какво? Щото за 5 секунди съм ударил един подпис. Ако не бях - кой откъде е, една седмица ближем раните и после лайф ис лайф...Ползвайте моя изстрадан опит - не подписвайте!
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Значи ти все още си мамино/татково синче.Затова за теб децата не представляват ценност. Ти самият си решил засега да продължаваш да бъдеш дете. Затова нямаш нищо против, ако евентуалната ти съпруга те напусне, да вземе и децата ви.
4
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"първата проба ще ви струва само половината имущество и жената ще ви вземе децата."Апартамента е на фирма, на фирма в чужбина, на фирма на карибите, на името на баща ми. Нищо не мой земи, а ако си земе децата ... ХАЛАЛ ДА СА Й!
3
10
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Нали живеем в нов свят? По-хубав свят?Бракът трябва да бъде унищожен! Религиите също!
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжът се жени с идеята че жената няма да се промени и да заприлича на човечето мишелин, а тя с идеята че него ще го промени с нереалистичните си очаквания. Ако искате да ви спре интимният живот се оженете. Не вярвате? първата проба ще ви струва само половината имущество и жената ще ви вземе децата. Някои пробват по няколко брака и очакват различен резултат. Почти нищо няма да загубите. Женете се спокойно. Не е капан за *** изобщо.
1
3
 
26
 
! Отговори
Михаело, пак бъркаш! преди 4 години
Ако искаш да се омъжиш проумей, че съпрузите наистина трябва да са добри приятели. Физическото харесване и страстта се променят с времето. Някои казват, че навикът да си с точно определен човек или наличието на вече родени деца са факторите, които ги спират да се разведат. Това е вярно. Но още по-важно е, ако човекът до теб е успял да стане най-добрият ти приятел. Тогава бракът наистина е много успешен.Относно споровете - без компромиси човешкото съжителство е невъзможно, включително и брачното