Кои са 5-те най-богати дами в света?

Вижте Топ 5
6 юни 2016 16:48, Криси Табачка
3
Кои са 5-те най-богати дами в света?
Алис Луис Уолтън; Снимка: Reuters

Винаги, когато става въпрос за класации, отнасящи се основно към богатство, има изненади.

Появяват се интересни личности със завидни заможности, които с лекота се справят сами с живота и препятствията, които той им поднася.

Тези хора често служат за вдъхновение и пример, а постигнатото от тях се явява своеобразна мечта за всеки от нас.

Стереотипното възприемане, че мъжете, като силни половинки, преобладават в света на бизнеса с финанси и власт, среща своята съпротива от дами, доказващи, че определено могат да се оправят в един мъжки свят.

Представяме ви списъка с топ 5 на най-богатите жени в света, които вдъхновяват за силата на уменията, без значение от пола.

1. Лилиян Бетанкур

С финансово състояние от 37.1 милиарда долара, Лилиян Бетанкур се нарежда на първо място сред най-богатите жени в света. Тя притежава 33% от L`Oreal – най-голямата компания за производство на козметика, отново в световен мащаб.

Френската марка държи в портфолиото си Lancome и Garnier, които отбелязват приходи от 25.3 милиарда долара за 2015 година. Бетанкур наследява дяла и бизнеса от баща си през 1957 година, а нейното богатство се управлява от дъщеря ѝ и двамата ѝ внука от 2012 година насам. От много години, Лилиян Бетанкур подкрепя по-високите такси за най-скъпите жители на Франция.

2. Алис Луис Уолтън

Втората подгласничка на най-богатата жена в света е Алис Луис Уолтън. За тези, които не са чували това име преди, ще поясним, че тя е дъщеря на Сам Уолтън – основателят на Wal-Mart. Богатството ѝ възлиза на 33.8 милиарда долара, а към настоящия момент тя е един от управляващите на Walton Enterprises – една от двете компании на семейството. Освен със завидна сметка, Алис е известна и с нейната щедрост.

През 2011 година тя дарява колекцията си от американско изкуство на собствения си музей, Crystal Bridges. Заедно с богатството идва и отговорността – Алис Луис Уолтън не се разминава с нарушения в своята биография. През 1998 година тя е обвинена в шофиране в нетрезво състояние и предизвикан инцидент на пътя. Полицай свидетелства в съда, че по време на разговор с Алис, тя казва: „Знаеш ли коя съм аз?“.

През 2011 година, в навечерието на 62-я си рожден ден, Алис е спряна за превишена скорост, след което се установява, че е под въздействието на алкохол и прекарва една нощ в ареста.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Въъъй преди 8 години
"Освен със завидна сметка, Алис е известна и с нейната щедрост.През 2011 година тя дарява колекцията си от американско изкуство на собствения си музей, Crystal Bridges."Брех че щедра бе,а в същото време само за деня в който е дарявала за музея си някъде по света хиляди деца са умрели от глад.Страшни са тия богаташи бе,стискат тия пари сякаш с орлите ще живеят.Не завиждам на богатството има,ама ме отвращава безличието им към бедните,има толкова много хора в нужда а тия ***...
2
0
 
9
 
! Отговори
maxobg преди 8 години
През 2011 година тя дарява колекцията си от американско изкуство на собствения си музей"!!!!Еййй голямо дарение бе!!
1
2
 
13
 
! Отговори
M преди 8 години
Най-скъпите жители на Франция??? Поредното непрофесионално копирана статия или???