Арчи - най-известното бебе в света

Очаква се родителите му да изберат звездни кръстници
12 май 2019 15:21, Иванка Гъркова
32
Арчи - най-известното бебе в света
Reuters

По-малко от седмица след раждането му, всички говорят за новото кралско бебе. Синът на принц Хари и съпругата му Меган проплака на 6 май и бе показан след два дни. Броени часове след първата му поява стана ясно и името му - Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. 

 
"Направо е велико. Да си родител е великолепно. Само два дена и половина са минали откакто се роди бебето, а направо сме полудели от щастие", обяви херцогът на Съсекс за това какво изпитва като баща. 
 
От своя страна херцогинята сподели, че се чувства магически след появата на момченцето: "Направо е страхотно. Имам най-готините момчета на света и затова съм много и наистина щастлива", разкри тя. 
 
От Бъкингамския дворец уточниха, че таткото е присъствал на раждането, което най-вероятно е станало в частна болница. 
 
На въпрос как се справя с грижите за бебето, тя посочва, че детето е изключително спокойно и има най-сладкия темперамент. "Това е мечта", добави Меган. 
 
Какво се крие зад името на бебето?
 
Изборът на Меган и Хари е доста нетрадиционен. За някои първото име е съкращение от Арчибалд. Но не само то звучи странно. Презимето е от две думи, защото момченцето няма да носи благородническа титла Той е на седмо място сред наследниците на трона на Елизабет Втора. Освен това  Маунтбатън-Уиндзор се е използвало от потомците на кралицата. 
 
Арчи е син на херцога на Съсекс и като такъв може да се сдобие с титлата граф на Дъмбартън или лорд Арчи Маунтбатън-Уиндзор, пишат от Би Би Си. Той е и внук на монарх по мъжка линия. Ако родителите му решат, Арчи може да стане принц, но това е възможно, ако принц Чарлз стане крал. 
 
Защо точно Арчи?
 
В интернет се появиха различни майтапи по повод името на бебето, което е популярно в САЩ, но не и във Великобритания. Много хора се пошегуваха, че любимият клотарак на Меган се казвал именно Арчи. Животното било на улицата и майка й решила да го приюти в дома си. И двете се привързали адски много към него. Според други версии, детето е кръстено на известен анимационен герой. 

Кой ще бъде кръстник на детето?
 
Още преди да се роди синът на Меган и Хари, се говореше, че херцогинята иска Джордж Клуни и съпругата му да бъдат негови кръстници. Но тя никога не е потвърждавала намеренията си публично. Потърсен по повод рождения му ден, актьорът опроверга слуховете. 
 
"Идеята не е добра. Не трябва да бъда кръстник. Аз съм баща на близнаци и едва се справям с това", коментира той и се закле, че няма да става кръстник. 
 
"Джордж е чудесен във всяко отношение. Той е добър човек и от него ще стане един много добър кръстник!", коментира Бен Бреслин, братовчед на звездата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Арчи, добро момче Арчи... я сега донеси вестника на татко!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и не се разбра кой е бащата.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арчи, кажи бау!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТръбаПак добре, че не се казва Дик. :)---Абе, за малко да го кръстят Уили (Willy). :)P.S. По "лайковете" се разбира, че доста от коментиращите добре владеят английски език, и писмено и говоримо. :) Това е добре!
15
1
 
8
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Тува е пръвото официално признато цръно рептилче...Изпадайте в екстаз гои...
14
0
 
14
 
! Отговори
UK преди 4 години
Познавам много англичани .От различна възраст и всички те се изказват доста нецензурно за Меган . Не я харесват . А това негативно отношение се пренася и към бебето. В английската преса имаше много почти злобни колажи след като роди . И уволнения .Да , бебето е известно , но само в лакейските медии гледащи да се подмажат на кралското семейство .п.с. Всъщност Арчи, любимия котарак на Меган умира от преяждане тъпкан с всякакви "вкусотии" от стопанката си . Имайте го впредвид .
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ви излъга , че всички говорят за това бебе? На мен и на никой от познатите ми не им дреме, така е вероятно с 99% от другите. Да си се плодят и да си ги кръщават на кучета, котки и разни други представители на фауната
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучето на една съседка се казва Арчи!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меган ще му вика от двореца айди Хааарчи прибирай са Хааарчи.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
повдига ми се вече дори само от заглавието
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и не прочетох докрая всичко боза пълна това че е написано че е най известното не значи че е истина
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подозирам, че "днесбегето" НАРОЧНО ЕЖЕДНЕВНО ни засипва (copy paste) с ТАЗИ НОВИНА, за да накара хората да се подиграват на кралското семейство и го направи за смях и на кокошките. :)Опровергайте ме! :) :)
7
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Арчи има матов цвят! !!!! Ами така е като са се кръстосвали на времето между роднини то затова са грозни и не приличат на хора Кръвосмешението е лоша работа!
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Арчи - най-известното бебе в света"---Аиде, бе! Най-известното! Има и по-*** от него. Вземи едно Столипиново само, да видиш колко "най-известни" ще срещнеш. :)
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е( клотарак) ?
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв пол е Арчи или още не е избрал? Ще бъде ли веган?
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде пак....всеки ден едни и същи статии по сто пъти.....
2
0
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Арчи щу пари на поданиците на Империята има да хАрчи...
1
1
 
31
 
! Отговори
Бюлент Мюмюнов преди 4 години
Ако бяхте спряли за ден да ни тормозите с Арчи нямаше да е толкова известен. Само заради матовия цвят на Арчи ли пишете или някой ви плаща?