Коя е наркобаронесата Гриселда Бланко, вдъхновила Холивуд?

Тя е създала Пабло Ескобар
14 окт 2020 14:40, Иванка Гъркова
50
Коя е наркобаронесата Гриселда Бланко, вдъхновила Холивуд?
Снимка: IStock

Тя не е родена под щастлива звезда и израства на улицата. Крадейки и проституирайки от дете, с годините тя се превръща в безпощадна убийца, която има доверие само на себе си. Благодарение на своя характер, тя успява да се измъкне от мизерията и създава империя. Ставайки най-кръвожадният наркобос в Маями, тя се превръща в Кралицата на кокаина и кръстница на много мафиоти. Богатството ѝ е несметно, но си има цена...

Коя е Гриселда Бланко?

Цялото ѝ име е Гриселда Бланко Рестрепо. Родена е на 15 февруари 1943 г. в Картахена, Колумбия. Баща ѝ я изоставя още като бебе и майка ѝ, Ана Лучия, трябва да я отгледа сама. Когато е на 3 години, двете се преместват в Меделин, Колумбия, за да търсят по-добър живот.

Улицата я влече от малка

Още на шест години Гриселда се сблъсква с несправедливостта. Майка ѝ, която пие и сменя половинките си често, за да не гладува, приютява в дома си поредния мъж. Той изнасилва системно момичето, което се оплаква още в началото, но никой не му обръща внимание. Именно тази травма я прави безскрупулна като дете и безмилостна като възрастен – нещо, което помага изключително много в престъпния свят.

Бланко решава да зареже майка си и да заживее сама, когато е 9-годишна. Тя не желае да вижда повече своя насилник, а да раздава насилие и сформира своята първа престъпна група. Заедно с деца на нейната възраст извършва дребни кражби, които ѝ се отдават. Тя бързо става техен тартор, като постепенно разпределя териториите в Меделин.

В желанието си да бъде независима и да печели повече пари за себе си, Гриселда проституира също като майка си, но амбициите ѝ за пари се простирали доста по-далеч.


Първото отвличане – на 11 години 

Докато деца като Гриселда си играели с куклите, тя държала пистолет и брояла пари. Крадейки от малка, колумбийската бандитка бързо създала връзки в тези среди и с приятелите си копаела дупки за жертвите на мафиотите. Разбирайки за първите отвличания на известни личности, тя се амбицира да направи нещо подобно. Не след дълго организира отвличането на 6-годишно дете на заможни родители, от които иска откуп.

Вижте още за Гриселда Бланко в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А земята преди социалистическа българия да му я вземе замята, българският селянин с какво я обработваше, каква техника, и какви доходи му даваше, и после социалистическа България му я взе, тогата с каква техника я обработваше и какви бяха добивите му след това?
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега Бойко като го прегръщат и галят по главата по главата защо братските съединени щати и ЕС не ни дотират икономиката да станем отново сред 30те най-развити страни в света както когато бяхме със СССР, ами ни продават стари машини за милиарди и изнасят без пари златото на България.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но българите са прости и за това не могат да се възползват от шанса който им дава демокрацията да се изяват и затова живеят мизерно и са първи по смъртност в света и скоро ще остане само територията на която живеят.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демокрацията 90% имат шанс да се изяват като пролетарии които бачкат като живтотни за капиталиста, треперят за работата си и едвам свързват двата края живеейки на кредит.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията дава шанс на всеки да се изяви
19
1
 
6
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 3 години
Точно така, 45 години България се дотираше от братския СССР благодарение на Бай Тошо дето се прегръщаше, целуваше и напиваше със всички тамошни велможи.След промените, поколенията крадци и мошеници няма как да родят нещо стойностно, и резултата ще продължи да е същия ако не се променят хората в тази страна. За съжаление аз не виждам светлина в тунела.
18
4
 
4
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 3 години
Всичко построено от така наречения соц е на базата на поколенията преди него, научени на труд и отговорност. Самият соц възпита поколения от мързеливци, тарикати, крадци и безмозъчни офци и това беше причината да се спомине скоропостижно.Факт!
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на днешните компютри които произвежда евроатлантическа България как им викат, или днес България произвежда само евтини черноработници и пpocтитутки за Германия?
16
3
 
2
 
! Отговори
земята и козата преди 3 години
Евроатлантическа България затвори всички заводи и предприятия, раздаде богатствата на страната на западни компании, затри 2 милиона българи които си отидоха от мизерен живот, болести и скъпо здравеопазване, други 2 милиона българи и българки мият улиците и проституират на Запад, пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна, над 70% от българите живеят на прага или под прага на бедността!
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богата демократична България днес има само в главите на соросовите ***, България днес е мизерна държава от Третия свят, по зле от редица бедстващите африкански държави, дори бежанците ни заобикалят.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70те години само три страни произвеждаха main frame компютри - САЩ, Япония и България. България произвеждаше космическа техника която още работи в Космоса, построихме сами спътник и го изстреляхме в Космоса преди Германия. А днес при демокрацията и един пирон не може да произведе България.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А днес след 30 години демокрация, ЕС и НАТО защо няма никакви заводи, и България не произвежда нищо освен евтони черноработници и пpocтитутки за западна Европа!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците избиха 20 милиона братя славяни и предизвикаха втората световна. И България беше съюзник с Германия. Ако Русия не беше влязла първа в България през 1944г, днес граноицата на България като губеща на страната на нацистите щеше да е до Пловдив и без Добруджа и Западните покрайнини.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 30те години България е била бедна селска държава, хората с живяли главно на село. След 1944 г, за 20 години България 70те вече е сред 30те най-развити икономики в света.
10
2
 
2
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
До КомунистПри комунизма е същото, там изкуството се вдъхновява от това, което е удобно на партията-майка,---А при капитализма Холивуд се вдъхновява от хомосескуализъм и малцинства, затова в холивуд за да се номинира филм вече е задължително да има в първостепенна рола поне един хомосексуалист и един от малцинствата.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хубав филм с Катрин-Зита Джоунс - The Godmother и по ID канала даваха интервю със сина и. Доста интересно е.
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Франция осъдените от народния съд са 90 хиляди (френският Народен съд е издал 6 000 смъртни присъди, включително на бивши министри и премиери. ), в Белгия 53 хиляди, в Холандия 45 хиляди, в Чехословакия 38 хиляди, в Унгария 26 хиляди, в Дания 15 хиляди.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народен съд имаше за колабориране с германците и Хитлер, в цяла Европа по настояване на великите сили - във Франция, Белгия, Холандия, навсякъде... и там много повече колаборационисти бяха екзекутирани отколкото в България. А в Белене имаше за цялата му история всичко на всичко около 2500 лагерници - престъпници, спекуланти, корумпирани държавни чиновници, черноборсаджии.
6
1
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Има едно просто правило "Насилието поражда насилие!".
5
2
 
5
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
Естествено е да се вдъхновяват от извратени, болни мозъци .!.