IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Домашната ракия е двойно по-опасна от купешката


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

25
ники
преди 9 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
До АнонименПич,явно се заяждаш или не си в час нещо
отговор Сигнализирай
24
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 5 Не харесвам 8
Еди кой си направил 200 л. домашнярка и 500 л. домашно вино и това е повод за голяма гордост!Брех да му се не види,ако това не са дърти пияндета,не знам какво друго са! И как тогава няма да си хвалят ***,които произвеждат,щото им се пие та две не виждат! То аслъ,*** от кладенчова вода разбира ли,че и тия алкохолици от нещо качествено.За тях е важно да се налюскат с помия,да размътят главите,да им дойде куража,че да скъсат от бой женат и да станат най-велики от великите!
отговор Сигнализирай
23
В полза на домашната
преди 9 години
Харесвам 4 Не харесвам 4
ракияВсички бабини и народни илачи казват -"да се разтвори еди какво си в домашна силна ракия".Защото купешката е само да 40 градуса.Ефекта е в силата на ракията.Купешката е за незнаещи и печалбари.
отговор Сигнализирай
22
Калоян
преди 9 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
Трето домашната ракия наистина се продава с неизяснено качество и концентрация на метилов (вредния) алкохол. Така наречения първак наистина трябва да се хвърля защото е вреден и токсичен. Затова моето предложение е ако домашните спиртни напитки ще се продават на хората то задължително всяка партида да минава лабораторен тест за качество преди да бъде предлагана. Мисля че така ще е най-добре за всички.
отговор Сигнализирай
21
Калоян
преди 9 години
Харесвам 3 Не харесвам 3
Аз не пия ракия и не я обичам, но ситуацията с домашните спиртни напитки има няколко страни нека ги разгледаме. Първо имаме пропаганда от страна на големите дестилерии които искат да отстранят конкуренцията и които както чувам всъщност плащат много по малки данъци от казанджиите. Второ случая в Якоруда мисля че се изясни че не става въпрос за варена ракия а за някакви химически смеси забъркани така че да прилича на ракия.
отговор Сигнализирай
20
Вуте
преди 9 години
Харесвам 3 Не харесвам 2
"И най-стриктно направената домашна ракия не може да се пречисти добре..."Верно ли? Я даеа мааму даеа!!!И един мармот върти канелката и гледа термометъра нали?Знам аз знам. На домашната ракия, която дълги години наред съм пил на село без да ме хване грип или настинка дори, най-лошото е че не му мерят градуса. И често е над 50 - 55 градуса.Лесно можеш да се отрежеш като талпа, особено ако е пивка и не усещаш.
отговор Сигнализирай
19
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
Метанолът е най-лек с най- ниска темпера на втечняване. При правилен терморежим на втечняване метанолът излита в атмосферата под форма на пари. Втечнява се само етанолът. Този процес е характерен за началният етап на дестилация ( първака , който м/у другото небива да се ползва дори за разтривка).
отговор Сигнализирай
18
Шшшштттттттттттттттт
преди 9 години
Харесвам 6 Не харесвам 2
Бррраачет, ти мен уважаваш ли ме? Брррааааааачееет, домашната ракия е смърррртонсна браааачет.Ощи преди ехеиииии колко века домашна ракия е нямало, всичката бррррааачет я купували от спиртоварни. Ша пийми браачет саму купешка - качествена, убава и силна кату лимоната.
отговор Сигнализирай
17
бд
преди 9 години
Харесвам 13 Не харесвам 1
Много интересно сравняват ракия и спирт.Безспорно спирта в купената "ракия" е по чист ,но това е друго питие.Къде все пак отиват хилядите тонове джибри от алкохолните фабрики/ако има такива/?Кой си мисли ,че ракията ат магазина е от грозде?
отговор Сигнализирай
16
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 17 Не харесвам 1
Големия бизнес го е яд, че хората си произвеждат сами продуктите.Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи.
отговор Сигнализирай
Новини