Който може- учи, който не може- става мениджър

Топмениджър на италианската компания Телеком стана звезда в YouTube
8 апр 2008 14:21,
15
Който може- учи, който не може- става мениджър
Лука Лучани - известен историк. Снимка: telecomitalia.it

Топмениджър на италианския "Телеком" стана злополучна звезда по YouTube с "изключителните" си познания по история. 

Генералният директор на "Телеком" Лука Лучани нарече извършеното от Наполеон при Ватерло „шедьовър“, въпреки че точно там, през лятото на 1815 г., френският император губи фатално битката срещу обединените сили на Великобритания и Прусия, след което бива заточен на остров Св. Елена.

„Всички го смятаха за победен, за умиращ. Той имаше срещу себе си пет нации. Стратегията, ясните му идеи, решителността и силата му превърнаха обаче направеното от него в истински шедьовър“, заяви категорично Лучани.

Привеждайки примера за Наполеон и „победата му“, той се опита да бъде още по-изразителен в усилията си да подтикне служителите на компанията да дадат максимума от себе си.

Въпреки озадачените погледи и реакции на голяма част от слушателите по време на въпросната конференция, Лучани продължи да развива историческите си познания и да разказва разпалено за победата на Наполеон във Ватерлo.

Видеото с думите на Лучани беше качено в YouTube и го превърна за кратко време в най-посещавания клип в Италия, а Лучани - в най-осмивания топмениджър по медиите.

Лучани има зад гърба си кариера в едни от най-авторитетните компании на Апенините. Миналогодишната му заплата в Телеком е била за 858 000 евро. Много от италианските блогъри посъветваха Лучани да инвестира част от парите си в курс по европейска история.

Ден след като гафът му обиколи медиите, Лучани се извини на колегите си в специално отворено писмо.

„Съжалявам за гафа, който направих и за тона, който и аз самият намирам за пресилен и не на място. Това е грешка, която признавам и за която моля всички за извинение. Когато влагаш страст в нещата, в които вярваш, понякога грешиш“, оправда се Лучани.

Той определи грешката си като „инцидент, от който ще се поучи“.

„Обещах и на 10-годишната си дъщеря Аличе, че заедно с нея ще си преговоря историята“, допълни Лучани.


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.