Другарю шофьор, моля, не ме гази!

Китайски пионерчета длъжни да отдават почит на автомобилите - произшествията намалели
14 окт 2008 07:24,
10
Другарю шофьор, моля, не ме гази!
Снимка: БГНЕС

Задължението на китайските пионерчета в една от южните провинции на страната да отдават пионерски салют на всички минаващи автомобили води до намаляване на автомобилните произшествия, съобщават местните информационни агенции, цитирани от "РИА Новости".

Според местната администрация "нововъведението способства за повишаване културата на учениците и ги учи на уважение към водачите и пешеходците".

Освен това инициативата довела и до намаляване на ПТП с деца. Детето първо трябва да види колата, а след това да спре, за да й отдаде почит.

Самите шофьори признават, че им става приятно, като видят малките поздравяващи пионерчета и им напомня да бъдат по-внимателни на пътя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Майка съм на 2 момичета на 7 и 3 год. и иткакто се омешаха в детската градина и училище с други деца и са почти вън от моя контрол, ми то стана нещо ужасно! Аз отсега не мога да се разправям с тях а не ми се мисли в пубертета( да са ми живи и здрави преди всичко!). Покрай тях ставам свидетел на разговори между деца и да ти настръхне косата просто от "любезности". Та мисълта ми беше че малко дисциплина не пречи, и тук трябва да се въведат някакви по сериозни мерки, било то униформи на училище или нещо друго. Ами по време на комунизма поне имахме детсво а сега какво е-насилие и голи мадами ги гледат от всеки павилион за вестници, от всяка реклама. Отплеснах се но темата е обширна...
8
0
 
31
 
! Отговори
тъмносин преди 15 години
абе, див комунизъм, пълна кретения, ама ... поне се научават на нещо тези деца. И аз такак се радвах на "демокрацията" в БГ, но като гледам какво поколение израсна в тази криворазбрана демокрация, хем ми е жал за нашите деца (включително 2 мои ученика), хем съм потресен от възпитанието им от обществото (и родителите). Със всичката си полицейщина, промиване на мозъци и ограничения, все повече се убеждавам, че минусите по Тошово време поне в това отношение - възпитанието на децата, е несравнимо със сега. То, сега такова просто липсва и улицата, "Cartoon network" и интернет са единствените "възпитатели" и мотивиращи.Еми, мерси от такава демокрация.
7
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Хахаха, див комунизъм ей!
6
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Какво ли не става по света? Пълна кретения! Я си представете дете, което трябва да пресече някой голям булевард в пиков час за да иде на училище. Ами ако тръгне да поздравява всички шофьори....
5
0
 
31
 
! Отговори
Комисар Стратиев преди 15 години
пилотно да се поздравяват катаджиите с по 20 лв на спиране, а всички шофьори да поздравят местния си КАТ с 60 лв който пък от своя страна ще ги поздрави с "Номер даден, номер приет", а шофьорите да отговарят дружно "Служим на република Гоцев ***"
4
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
само ,че в София ако тръгнат първо да отдават почит на всеки преминаващ амтомобил, просто децата никога няма да могат да пресекът от коли.
3
0
 
31
 
! Отговори
да не забравяме... преди 15 години
и повече изгорели газове!
2
0
 
31
 
! Отговори
fairplay преди 15 години
по-малко злоба...повече усмивкиколко е просто само.......
1
0
 
31
 
! Отговори
тит пуло преди 15 години
аз предлагам в БГ да се отдава почит на пийналите шофьори които са мнозинство като им се предлага мезе и евентуално подвеждаш въпрос "ти меене ууважавашш ли ме а?"