Безлюден Бъфорд за $100 000

Американското градче в щата Уайоминг има едва един жител
Обновена: 15 мар 2012 07:09 | 15 мар 2012 07:08,
41
Безлюден Бъфорд за $100 000
Градът има само един жител. Снимка: BoingBoing

Американското градче Бъфорд, щата Уайоминг, се продава на търг, съобщава електронното издание Лента.ру. То има само един жител – Дон Самънс, който се е самообявил и за кмет.

Търгът е планиран за 5 април, а началната цена е 100 000 долара.

Градът е основан през 19-и век при строителството на Трансконтиненталната железница. В Бъфорд са живеели около 2000 работници и техните семейства. По-късно обаче те се преместват с преместването на строителството жп линията.

Настоящият кмет и единствен жител се преселил в Бъфорд през 1980 година, управлявал бензиностанцията и магазина за стоки от първа необходимост. Определя годините, който е прекарал там като "най-хубавите".

В града има също така пощенска кутия и пункт за мрежова връзка. Купувачът на Бъфорд ще получи и 10 акра земя, паркинг и пет сгради, включително жилище с три спални, и училище, построено през 1905 година.

Бъфорд не е единственото селище в САЩ с население от само един човек. В щата Небраска, например, единствен жител на градчето Моноуай е г-жа Елси Ейлър, чийто съпруг починал през 2004 година.

Също като Дон Самънс, г-жа Ейлър се е обявила за кмет, има лиценз за продажба на алкохол и плаща данъци на градската хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
В САЩ нямало добър жп транспорт хахаахахах добре поне че нашия е на световно ниво. Времето да стигнеш от София до Бургас с наш влак е същото за което стигаш със самолет от Лондон до Ню Йорк
30
1
 
22
 
! Отговори
- преди 12 години
да подпомогнем американските братя, да изнесем всички *** в америка да ги интегрират и да ги заселят в тези безлюдни градове. Ако всички *** се съглсят дори самолетните билети ще им платим...
29
1
 
8
 
! Отговори
someone преди 12 години
Драга редакция: "Определя годините, който е прекарал там..." Не "годините, коЙто", а коИто!
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а тук имаме десетки селжюца и без 1 жител вече, само че *** веднъж като минат през тях и не стават за продан вече
27
1
 
7
 
! Отговори
Мене преди 12 години
Призив към тук коментиращите: Моля ви, само не заселвайте Америка с долните ни ***. Там хората или ни знаят с нещо дребно, или изобщо не са чували за нас. И по-добре така да си остане :D
26
1
 
3
 
! Отговори
Елена до 11 преди 12 години
Съжалявам, но аз не съм съгласна с това. Едва ли някой ще се хване да открива някъде болница, детска градина, училище и т.н. имайки предвид, че непрекъснато се затварят действащи болници. Дано да не съм права, но това няма да стане никога или поне няма да е скоро.
25
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта е под натиска на *** селата да се обезлюдяват, земята да се продава, хората да бягат в града. После и там ще ги оберат със закони за жилищната собственост и данъци...Нас просто ни държат преднамерено бедни, защото има още какво да ни вземат....
24
0
 
6
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Poslednia put kato bqh v Amerika zabelqzah golqmo preselenie ot selata i malkite gradove kum golemite.Sega e po trudno da si naemech staq v Ny York ili LA.
23
10
 
9
 
! Отговори
ХП преди 12 години
В САЩ няма добър жп транспорт и всичко е на бензин и колкото повече поскъпва бензина, толкова повече пустеещи градове и села ще възникват в САЩ.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мила родна картинка - в провинцията на България е пълно с такива села, а има и такива с палати на емигранти, в които не живее никой и никой не желае да ги купи.
21
1
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Съгласен съм с теб и затова предлагам да се преместят не в града, а в села, но да са близо до града, за да могат да ползват лесно болници и други необходимости и същевременно самите села да се позаселят. Аз имам спомени от детството от големи села, пълни с хора, работещи в земеделието и животновъдството. Мисълта ми е: вместо 2000 села в България, по-добре да има 500, но да са по-близо до градовете, с по-голямо население и по-развити (ток, канализация, магазин, аптека, училище, полицейски участък
20
0
 
8
 
! Отговори
до20 преди 12 години
Ако града има силна индустрия да , но в момента е нужна реурбанизиране.Много пустеещи земи и пасища има.Село с 1 жител тук може само като зем земя да е по скъпо от 20 хилядно градче ;)
19
0
 
11
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Страхотно, с удоволствие бих се преселил там!
18
6
 
19
 
! Отговори
селанин у градо преди 12 години
В България има над 200 опустели села и поне още 100 с население до 5 човека. Я си представете ако ги заселим с японци, китайци, богати западняци, как ще ни разцъфне страната.
17
0
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Селата, за които говориш, са по-скоро изключения, но нямах предвид конкретно и само бройката. Представи си село, около което в радиус 30 км няма град, возят 1 път в седмицата хляб и живеят 20 пенсионери, които имат нужда от медицинско обслужване, лекарства, а вместо това нямат ток или канализация, тоалетните им са на двора, стават често жертва на грабежи от *** банди. Не е ли по-добре за тези хора да бъдат преместени в съседното село, което е близо до града, с асфатлов път, магазин, аптека?
16
1
 
22
 
! Отговори
от16 преди 12 години
Еи *** с комп ,кво не ти хаерса на идеята *** в Индия родината им маика ?Чаргари - *** заселили се заради меката позиция на държавата ли ще храним я баста.
15
1
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Това ,че е безлюдно едно село не го прави бедно или безпперспективно.Знам за села с 20-30 жители които приозвеждат повече от градове с 10-20000 жители.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не лоша идея мангалията да се изселят в такива градове стига са живеели на гърба ни и са ни крали.
13
2
 
54
 
! Отговори
666 преди 12 години
Правителството да закупи такива градчета и да се пратят ромите там да се интегрират сред ***. Ще имат много жиляз за разкостване и ще покажат на хамерите Бг демокрация.
12
1
 
4
 
! Отговори
do 7 преди 12 години
това от къде го измисли за 5-годишните деца с оръжия???