Хубавата страна на пиянството

Колкото повече алкохол в кръвта, толкова по-малко дървеници в леглото
4 юни 2012 12:56, Петя Славова
8
Хубавата страна на пиянството
Снимка: Reuters

Макар и за мнозина пиянството да е порок, американски учени успяха да открият и неговата хубава страна.

Изследване на Ралф Нарейн, представено на Националната конференция по градска ентомология в Атланта, показва, че хората, които прекаляват с алкохола, са предпазени... от нахапване на креватни дървеници, пише в. "Дейли мейл".

Експертите обясняват, че паразитите "Cimex lectuariu" предпочитат да атакуват спящите в трезво състояние. Когато смучат кръв от пиян човек, те не могат да се нахранят пълноценно и след това снасят по-малко яйца.

Нарейн стигнал до този извод, след като захранвал креватни дървеници с проби човешка кръв с различна алкохолна концентрацияв тях - от нула, през 0,010, 0.025, 0,050 и 0,100. За сведение, в САЩ легално допустимото съдържание на алкохол в кръвта на шофьорите е 0,08.

Ученият измерил теглото на дървениците преди да ги "нагости"с пробите и след това. Повторил експеримента 6 пъти. От опитите станало видно, че паразитите, които пили "чиста" кръв, увеличили масата си 100 процента.

А с алкохолно съдържание от 0.010 - само с 60%. При захранване с най-високата концентрация от 0.100 единици, "наддаването" не надхвърлило 12,5 на сто.

При репродукцията на животинките те снесли най-много яйца при консумация на "чиста" кръв - 44. При угощение с тази на много пиян човек - само 12.

Резултатите вдъхновили Нарейн да продължи опитите си в тази посока и да провери как биха реагирали креватните дървеници на кръв, в която има следи от наркотични вещества, пише още изданието.


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
осем преди 8 години
как може в тази криза, някой да взема пари, за да прави опити с апетита на креватните дървеници?!
6
1
 
17
 
! Отговори
кире преди 8 години
Пияна жена - весел креват, хубавата страна на пиянството!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4
Доколкото бирата е твърд алкохол, прав си.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мене даже и комари , бълхи и пр. не ме хапят, чудесно е !
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото има едно изследване, че европейската цивилизация е оцеляла през средновековието единствено благодарение на твърдия алкохол - в онзи период водата в цяла Европа не е ставала за пиене и много хора са хващали стомашни възпаления, твърдия алкохол понякога помага срещу подобни гадинки.
2
0
 
19
 
! Отговори
Мдаааа.... преди 8 години
Освеен това , пиещите алкохол , нямат *** .
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази новина е точно на място особено след онази в която човек се е удавил под въздействието на алкохола!