Ароматна грижа за бръчките около очите

За красива и здрава кожа
25 май 2019 20:25, Михаела Лазарова
1
Ароматна грижа за бръчките около очите
Снимка: istock

Едно от първите места, на които обикновено се появяват бръчици е около очите. Както бръчките в останалата част на лицето, така и тези са склонни да се задълбочават. Ежедневната грижа, начинът на хранене са от съществено значение. Освен козметиката за околоочен контур, има няколко етерични масла, които могат да допринесат за подобряване състоянието на деликатната зона.

Те се борят със свободните радикали, спомагат за регенерацията на клетките, повишават синтеза на колаген, стимулират кръвообращението. Важно е да се ползват в комбинация с други разреждащи масла, като кокосово и бадемово масло, например.

Нанесени като вечерна грижа (вместо подхранващия крем), не е необходимо да се изплакват. Кои са антистареещите масла за околоочен контур, които може да нанасяте 2-3 пъти седмично, вижте в следващите редове.

Етерично масло от тамян

Маслото от тамян е било използвано още в Древността. То има силно подхранващо действие, особено за зряла кожа. Нанесено в зоната на околоочния контур спомага за овлажняването на деликатната зона, намалява бръчките и пигментните петна, с които се сдобиваме обикновено през пролетните и летни месеци.

Масло от сандалово дърво

Още една чудесна грижа за зряла кожа. Това етерично масло може да се комбинира с кокосово и бадемово масло. Нанесете ароматната грижа с лек масаж, за да стимулирате притока на кръв към тази област от лицето. В допълнение кожата е омекотена, а образуването на нови бръчки се отлага за известно време.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожаочибръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари