Какво се променя, когато започнем да се грижим за себе си?

Вече не се фокусираме върху самотата
27 сеп 2019 23:00, Михаела Лазарова
5
Какво се променя, когато започнем да се грижим за себе си?
Снимка: istock

Любовта към другите започва най-напред в нас самите. Да обичаш себе си и да се грижиш за своето Аз е нещо, което ни помага да бъдем силни и стойностни личности. Вие как се грижите за себе си? Може би се страхувате другите да не ви помислят за егоисти? В резултат стоите свити някъде в ъгъла, дните ви минават в съжаление как не сте направили това или онова.

Време е да си припомните кои сте и това, че заслужавате да се обичате повече и да се грижите за себе си по-добре. Защо? Защото след това ще започнат да се случват тези 15 неща.

1. Спираме да се сравняваме с другите, което ни прави самодостатъчни.

2. Значително се намалява рискът от депресия, тревожност, хипертония, сърдечни пристъпи и други проблеми. Освен това, имунната ни система се засилва.

3. Приемаме реалността в живота ни такава, каквато е, без да обвиняваме себе си и другите. Не се борим срещу нея, защото знаем, че това е ненужно, изморително.

4. Осъзнаваме, че любовта е навсякъде. Даряваме повече обич, получаваме повече от нея, което ни помага да създадем една по-спокойна и приемаща среда.

8 причини приятелите да са невероятно полезни за нас

5. Започваме да живеем много по-пълноценно живота си. Виждаме изобилие от възможности във всяка област, намираме онези малки неща, които ни правят щастливи.

6. Знаем, че заслужаваме истинска любовна връзка, в която да сме обгрижвани и успяваме да изградим такава.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: щастиекъсметуспехи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се случва ли?Някой, който те е надушил, че се оправяш сам, се присламчва към теб за да се грижиш и за него. То дали са един, двама или повече няма значение...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато започнем да се грижим реално за себе си, започваме да ценим най-вече здравето си. И да се стараем да не се разболяваме и да нямаме психически и физически проблеми. Като гледам колко кекави и колко тлъсти хора има, не считам, че се уважават.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силно ме удивлява колко много хора са оценили положително първото мнение!Какво значи да уважаваш себе си? Подозирам, че съгласилите се го приравняват с налагане на собствения си интерес над интересите над другите. Или?Практиката е обаче диалектична - който се налага над другите, получава подчинение, съгласяване И ненавист. Вие, съгласяващите се тук, като уважавате себе си, получавате ли уважение от държавата чрез нейните институции? Например.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що беше това? А?
1
1
 
22
 
! Отговори
Недоумявам преди 4 години
Бъркотия от думи, общи приказки и нещо като съвети, вместо да се каже едно-единствено кратко изречение: Уважавай себе си и ще получиш вниманието и уважението и на останалите.