11 милиона бразилци вярват, че Земята е плоска

Това са внушителните 7% от цялото население на страната
29 фев 2020 02:30,
86
11 милиона бразилци вярват, че Земята е плоска
Снимка: Pixabay

Повече от 11 милиона бразилци вярват, че Земята е плоска – 7% от цялото население, според анкета на статистическата агенция Datafolha, предава AFP. Те разполагат със свои клубове, страници в социалната мрежа и дори тематичен ресторант в град Сао Паоло, чиито собственик – поддръжник на теорията - говори за AFP, макар да е пожелал да остане анонимен.

Ресторантът му е място за срещи на поддръжници на теорията за плоската Земя и в него веднага може да се забележи модел на планетата във формата на палачинка.

„Единствените неща, които знам със сигурност са, че някой ден ще умра и че Земята е плоска“, казва той.

Влиянието на поддръжниците на тази теория се простира далеч в южноамериканската страна, която е обзета от скептицизъм по отношение на климатичните промени и антиинтелектуализъм, подхранвани от десния президент Жаир Болсонаро. Поддръжниците на теорията се опитват да я докажат с множество интерпретации на физиката, оптиката, а често се позовават и на Библията, като отхвърлят всички доказателства, противни на вярванията им като конспирации.

Един от идеолозите на президента, писателя и бивш астролог Олаво де Карвальо е изразявал мнение, че „не може да отхвърли“ теорията за плоската планета Земя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
Ih преди 4 години
Земята е триъгълна
60
0
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
земята не топка не плоска земята като кебапче ама ви лъжат за да го не изядете
59
0
 
5
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
До 33 Анонимен: Май си прочел една единствена научно-популярна книжка на Хокинг и вече се мислиш за експерт по Големия взрив?
58
1
 
3
 
! Отговори
Психодиспансера преди 4 години
До Земята е плоскаНа кой адрес беше?
57
3
 
3
 
! Отговори
Земята е Плоска преди 4 години
и това е очевидно са всеки който има очи и е учил физика поне до 6-ти класидиотската идея че земятя е глобус се ражда преди 200 години - когато юдо-масоните започват да фалшифицират човешката история и наукатаевреиската наука ви внушава че земята е глобус защото глобуса няма крайа когато нещо има край всеки ще иска да види какво има отвъдза това Антарктида е забранена за посещения от обикновенни хора и за това бреговете на Антарктида се охраняват от флотите на 20 държави !
56
2
 
3
 
! Отговори
Кака Мара преди 4 години
В началото бе Господ,после Земята - плоската, разбира се,сетне Бразилия и нейните деца - Столипиново, Филиповци,Токайто.....
55
2
 
1
 
! Отговори
Изабела преди 4 години
Земята ако беше плоска, а отдоло полусфера, с одалечавне от центъра, човек щеше да тежи все по малко, до като по краищата гравитацията нямаше да може да държи хората на земята.
54
1
 
3
 
! Отговори
Гюзленди преди 4 години
До само питамЗащото си спал в училище.
53
5
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Като е кръгла Земята защо не падаме от нея?
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И все пак Земята е ПЛОСКА.
51
2
 
3
 
! Отговори
Една преди 4 години
И само да допълня долният си коментар: Да четете и да се образовате не означава да черпите (дез)информация от компаниите на Алфабет - Гугъл, Ютуб, Уикипедия и Сие. Това не са източници на информация, а в повечето случаи чиста, добре таргетирана пропаганда.
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропускат костенурките и слоновете, които носят Земята на гърба си.
49
2
 
5
 
! Отговори
Една преди 4 години
Ако има една 100% лъжа в тази статия, то това е снимката. 100 фейк. Четете, образовайте се и винаги бъдете отворени за ново познание и нови, неподозирани неща. Разследвайте за себе си истината за ПСВ и ВСВ, за убийството на Кенеди, за Виетнамската война и връзката й с кацанията на НАСА 6 пъти на Луната, карането на бугита из кратерите и телефонните разговори с Овалния офис от 450.000 км разстояние, за 11 септември, за Федералния Резерв и за бежанската криза и връзката й с фондациите на Сорос
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дамм, всички планети в Слънчевата система са кръгли, като единствено Земята се носи сред тях като палачинка... Май тези бразилци не вярват и в съществуването на логиката.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Това обяснява нивото на образователната им система.............Да обяснението е за 7% от 200 милиона което е почти нищо в сравнение с 90% от 7 милиона българи, което е много печално! Къде си бил по математика?
46
2
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Скоро и у нас 2 милиона ще мислят ,че е тъй -с това ниво на образованието .
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 200млн 11млн=5%А в БГ 45% от мажовете и 95% от женищатаси вЕрват, че кръглата земя се върти в синхрон с тях самите.
44
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора с подобен психопрофил вярват и на Борисофф...
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора с подобен психопрофил вярват и на дойче веле и в евроатлантическите ценности и на нато...
42
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
А останалата част от бразилците смятат, че Земята е един стадион за футбол. При тях всичко е плоско, даже и мозъците им. Добре, че кафето не зависи от мозъците им, а си расте само.