Обратно на работа след настинка или грип - кога е безопасно?

Колко време да изчакаме, преди да се върнем в офиса?
Обновена: 25 юли 2020 17:16 | 25 юли 2020 17:16, Екип на Tialoto.bg
5
Обратно на работа след настинка или грип - кога е безопасно?
Снимка: Pexels

Работната среда е инкубатор на бактерии. Особено в сезона на гриповете и вирусите, който с тези промени на времето е сякаш безкраен. Работата на места тип „оупън спейс“ повишава рязко вероятността да се разболеете, тъй като сте заобиколени часове наред от много хора в затворено пространство и дишате един и същи въздух, Често някой колега, който вече си е взел болничен и твърди, че е изкарал грип/настинка или вирус, се завръща на работното си място и с няколко остатъчни кихания и кашлици успява да зарази и останалите, А уж твърди, че вече е здрав.

Това повдига въпроса кога е безопасно да се върнете на работа, след като сте изкарали някое от тези заболявания!

На първо място трябва да съобразите работната среда. Ако работите с деца или възрастни, които като цяло са с по-нисък имунитет, по-добре да останете у дома, докато се излекувате напълно и нямате никакви симптоми – подсмърчане, кашлица, кихане, температура, главоболие.

Според здравните експерти, ако се чувствате достатъчно добре да станете от леглото и да отидете на работа, трябва да вземете всички мерки да не разпространите заразата на работата си. Понякога пълното възстановяване след обикновен грип става в рамките на 2-3 седмици. Болничният най-често покрива седмица в зависимост от сериозността и степента на заболяването, така че ще се наложи да се върнете на работното си място, дори да не сте напълно излекувани.
 

5
Още от Ако щете - вярвайте
5 ползи за здравето от комбинацията зехтин и лимонов сок
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Пародия преди 1 седмица
Боли ни Фара. Тези медици що не си сложат по един шнорхел и отзад. То бива да са тъпи и некадърни ама едно калпаво вирусче показа че медицината реално е на нивото на средновековието и даже е назад от римляните и египтяните. А президента на Зимбабве ги направи на клоуни с папаята и козите. Само пари искат и ефект кръгла 0 и едни чували.
4
0
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 1 седмица
Ама разбира се - ще кажа на шефа, че от днес-а препоръчват да не ходя още две-три седмици на работа след болничния.
3
0
 
0
 
! Отговори
Капитан Йосарян преди 1 седмица
Е то тапира си е на надник, и псува ***, ще те изхвърлят да знаеш. Мисли иновативно, щото те чакат казаните.
2
0
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 седмица
Хахахах, колко време да изчакаме, естествено няма име на автор на "статията", ама който я е писал явно не е чувал за нещо наречено болничен.
1
5
 
5
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 1 седмица
На кай му пука - важното е Ганьо да е добре , пък ако ще другите да yмupат ! Да не изтърве надника, ще кашля , ще киха до наакване ,пък дано го види началника , та да го съжали и го прати в къщи !Какво е туй мерки за предатвратяване на заразата - който иска да не се зарази - да се пази !