Обратно на работа след настинка или грип - кога е безопасно?

Колко време да изчакаме, преди да се върнем в офиса?
Обновена: 25 юли 2020 17:16 | 25 юли 2020 17:16, Екип на Tialoto.bg
5
Обратно на работа след настинка или грип - кога е безопасно?
Снимка: Pexels

Работната среда е инкубатор на бактерии. Особено в сезона на гриповете и вирусите, който с тези промени на времето е сякаш безкраен. Работата на места тип „оупън спейс“ повишава рязко вероятността да се разболеете, тъй като сте заобиколени часове наред от много хора в затворено пространство и дишате един и същи въздух, Често някой колега, който вече си е взел болничен и твърди, че е изкарал грип/настинка или вирус, се завръща на работното си място и с няколко остатъчни кихания и кашлици успява да зарази и останалите, А уж твърди, че вече е здрав.

Това повдига въпроса кога е безопасно да се върнете на работа, след като сте изкарали някое от тези заболявания!

На първо място трябва да съобразите работната среда. Ако работите с деца или възрастни, които като цяло са с по-нисък имунитет, по-добре да останете у дома, докато се излекувате напълно и нямате никакви симптоми – подсмърчане, кашлица, кихане, температура, главоболие.

Според здравните експерти, ако се чувствате достатъчно добре да станете от леглото и да отидете на работа, трябва да вземете всички мерки да не разпространите заразата на работата си. Понякога пълното възстановяване след обикновен грип става в рамките на 2-3 седмици. Болничният най-често покрива седмица в зависимост от сериозността и степента на заболяването, така че ще се наложи да се върнете на работното си място, дори да не сте напълно излекувани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Ама разбира се - ще кажа на шефа, че от днес-а препоръчват да не ходя още две-три седмици на работа след болничния.
2
0
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хахахах, колко време да изчакаме, естествено няма име на автор на "статията", ама който я е писал явно не е чувал за нещо наречено болничен.
1
5
 
5
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 3 години
На кай му пука - важното е *** да е добре , пък ако ще другите да yмupат ! Да не изтърве надника, ще кашля , ще киха до наакване ,пък дано го види началника , та да го съжали и го прати в къщи !Какво е туй мерки за предатвратяване на заразата - който иска да не се зарази - да се пази !