3 тренировки за успешно отслабване

Давате на тялото си максимални ползи от движението
22 дек 2020 19:40, Михаела Лазарова
8
3 тренировки за успешно отслабване
Снимка: Istock

Тренировките и редовните упражнения са неизменна част от поддържането на здраво тяло и красива фигура. Няма точно определение за това коя е най-добрата тренировка за отслабване. Със сигурност обаче могат да се посочат три основни групи физическа активност, които допринасят посвоему за отслабването и поддържането на телесното тегло. Това са кардио (аеробни) тренировките, силовите тренировки и тренировките за гъвкавост и мобилност.

За да отслабнете ефективно, включвайте всички тези три големи групи от упражнения, за да дадете на тялото си максимални ползи от движението. Когато създадете балансиран график за всяка тренировка, вероятно ще видите и резултатите.

Кардиотренировки за отслабване

Много от видовете упражнения са аеробни. Това са тичане, плуване, каране на колело, скачане на въже, аеробика. При кардиотренировките се ускорява пулсът чрез постоянни ритмични действия, които увеличават издръжливостта и се изпълняват за по-дълъг период от време за разлика от силовите упражнения.

Кардиотренировките са основата на най-балансираните тренировки, когато целта е отслабване. Това е така, защото при аеробните упражнения се изгарят много мазнини и калории. При този тип тренировки се подобрява сърдечносъдовата дейност, кръвното налягане, състоянието и функциите на белите дробове.

Използвайте всяка възможност, за да повишите сърдечния си пулс и да направите кардиотренировка. Например. Не ползвайте асансьор, а стълби; ходете пеша колкото е възможно повече, без да използвате транспорт; карайте колело вместо автомобил, ако е възможно.

Силови тренировки

Силовите тренировки представляват анаеробни упражнения със собствена или добавена тежест. При тях се развива добра мускулатура, а колкото по-развита е тя, толкова повече калории се изгарят и се наблюдава процес на редукция на теглото.

Много често хората, които се опитват да отслабнат, пропускат силовите тренировки и упражненията с тежести. Това е грешка, която може да попречи на успешното отслабване. Освен това упражненията с тежести са много важни за укрепването на костите, освен че изграждат добра мускулатура. В дългосрочен план редовното практикуване на силови упражнения помага за изгарянето на повече калории и мазнини.

Когато развивате мускулатурата си по добър начин, мускулната маса изгаря повече калории, дори когато е в покой. Това е така, защото по-обемните и стегнати мускули изискват повече хранителен и кислороден ресурс, за да работят. Дори когато не се движите, развитият мускул черпи повече калории, което ви помага да отслабнете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Прав си, първи номер преди 7 месеца
Затворят ли фитнесите, пък и навън да скове мраз като сега, 7-8 градуса на сянка, направо лягаме и умираме. Няма спорт, няма мърдане, обречени сме.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Единствената работеща тренировка е стара китайска тайна, но ще я издам:ПО-МАЛКО ПЛЮСКАНЕ
3
1
 
3
 
! Отговори
Ооо преди 7 месеца
До 1. Хората преди фитнесите не са тренирали. 😁😁😁
2
3
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 7 месеца
Тренирай у масата с ракия
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде да тренираме,в студа или в затворените фитнес зали?