Елементи в бижутата, които носят късмет

Освен това са и красиви
21 фев 2021 13:30, Михаела Лазарова
8
Елементи в бижутата, които носят късмет
Снимка: Istock

Знаете ли, че още от дълбока древност, някои камъни са били използвани за изработването на красиви бижута. Още тогава се е смятало, че и някои символи носят късмет. Днес, когато избираме своите бижута, също често търсим такива, които не само са красиви, но смятаме, че имат добра енергия. Така например за котвата се смята, че символизира стабилност, сигурност, увереност.

Вижте още няколко често срещани елемента при бижутата и тяхното значение.

Цвете лотос

Красивото цвете има символно значение в много религии, включително будизма и индуизма. Значението му се основава на начина, по който расте в природата. Започвайки като пъпка под често мътната водна повърхност, накрая се показва над нея заедно със своите красиви цветове. Лотосът символизира преодоляване на трудности, духовно просветление, самореализация, чистота, издигане отгоре, сила, личен напредък. В бижутата стои много красиво като обици, висулка на гривна, колие.

Хамса или Ръката на Фатима

Хамса е символът, който често можем да срещнем като част от бижута и други аксесоари, носи защита на своя притежател, късмет, щастие. Хамса произлиза от петте пръста, които изобразяват символа.

Смята се, че произлиза от Древна Месопотамия, а днес е част от няколко религии и култури. Будистите например смятат, че символът олицетворява чакрите и сетивата. Без значение как ще изберете да го носите, той добавя една различна красота.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диамант, на стойност няколко милиона долара, със сигурност ще ви донесе много късмет. Всичките, дето носят такова бижу, неизменно са доказателство за успех в живота.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Амйн нека Господ на всички да дава
6
1
 
16
 
! Отговори
факт преди 3 години
За всяко желание има и символика. Например за любов трябва да се носи стилизирано сърчице, за пари някаква монета или банкнота, за здраве здравец листо, за нов автомобил снимка на нова кола в магазин за коли, за нов апартамент също снимка на нов апартамент. А за да се уверите че всичко е от Бог, ще се наложи да влезете в храма и да четете и да се помолите. Без Божията воля и любов никога нищо няма да постигнете. Тогава ще научите смирението...
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Междувременно в истинския свят....
4
1
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 3Наивник! Ако, движиш света и човецвите в него, по модерен начин, раэбира се!! Това е, другото име на късмета. А аэ ти желая, късмет и дълъг живот...00303
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейк нюз, късмета не може да се управлява! Осъзнатото "управление на късмета" се нарича спекула.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си сложиш някаква дрънкулка с по-особена джувка и изведнъж ставаш късметлия. Глупости.
1
7
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Не ми требва късмет. Искам схемата, эа эадвижването на човеците. И ще я вэема, почти е при мен.