Разхладителен душ за слона и носорога в зоопарка

Жегата мори и животните
30 юли 2021 22:00, Александър Попов
45

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Високите температури влияят негативно и на животните в зоопарка в София. Живакът днес скочи над 35 градуса, което доведе и до охладителни мерки.

Освежителен душ получиха слон и носорог, докато хипоптам блажено се наслаждаваше на вкусни ябълки докато е на хлад във водата.

Вижте кадри от зоопарка на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев.


45
Още по темата: Зоопаркносорогслон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Бе . де да знам преди 4 месеца
Ама животни в зоопаркове живеят минимум два пъти по дълго от живота им в естествена среда. Впрочем това се отнася и за хората. Противно на митовете столетниците са в градовете. И то големите. Поогледайте се из селски гробища - рядко някой е докарал до 65 години.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сбъркан свят.Горките слонове.Всички зоопаркове и делфинариуми ЗАТВОРЕНИ!Животните в рехабилитационни паркове близки до средата им.Ние и те ,сме от една и съща страна на телената мрежа.
3
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 месеца
до 2 Аз не знам в кой наш зоопарк отглеждат застрашени видове. Може и да има, но слонът и хипопотамът не са от тях всеки случай!
2
2
 
1
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 4 месеца
Абсолютно сте прав, едва ли на животните е по-добре от естествената им среда. Но в някои зоопарка са останали екземпляри изчезнали в природата,тогава това не е ли добре?
1
2
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 месеца
Пуснете животните на свобода в естествената им среда и те сами ще намерят гьол, река да се охлаждат, скaпaняци! Зоопарковете трябва да се забранят със закон! Това е все едно е да си платиш да гледаш затворници в някой затвор и да се наслаждаваш! Като искаш да гледаш на живо такива животни, ходи на сафари в Африка, ходи на чичка си лелина ако искаш, но не и да заведеш детето си в зоологическата за да се радва на запрените животни.