Токсични личности, от които не се нуждаем

Те могат да ви напомнят за ваши проблеми
41
Токсични личности, от които не се нуждаем
Снимка: Istock

Ежедневно комуникираме с много и различни хора, но най-често го правим с хората от близкото ни обкръжение. Тези, с които работим, живеем, прекарваме свободно време. Сред тях, колкото и да не ни се иска, винаги се откроява по някоя токсична личност. Всъщност, може дълго време да не осъзнаваме, че някой е такъв, защото има различни типове токсични личности. Споделяме 6 от тях.

Съдникът

Един от най-лошите типове приятели/познати/роднина/любим човек е този, който винаги ви съди. Когато допуснете грешка, имате трудни моменти или нови идеи за близкото бъдеще. Разбира се, начинът, по който го прави е деликатен, използвайки мимики, точно подбрани думи. Трябва да осъзнаете, че неговата несигурност се проектира върху вас. Такъв приятел иска да ви подтисне, да ви демотивира. Единственият начин да се справи с токсичната личност в този случай е да бъдете ограничени в информацията за себе си.

Отрицателните личности

Те винаги подтискат хората край себе си, без значение от ситуацията. По-лесно им е да виждат лошото, отколкото хубавото. Трудно е да бъдеш в обкръжението на такива хора, защото те никога няма да приветстват успехите ти, ценните мигове.

Манипулаторът

Той има много лица. Може да се окаже ваш роднина, дългогодишен приятел, усмихнатата колежка. Този тип токсична личност не обръща особено внимание на вас, на нуждите ви, въпреки че се държи като заинтересована. Умее да си проправя път чрез лъжа, любезност, за да получи желаното. С такива хора трябва да сте твърди и да покажете, че добрите ви намерения не ви правят глупави и че никой не може да си играе с вас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
4
 
! Отговори
...ЩЕ ГО ПОГУБИ! преди 2 години
Г-ЖО ЛАЗАРОВА, съгласен съм с Вас, че ежедневно комуникираме с различни хора, защото социално-обществения живот го изисква, но ще помоля, и Вие да се съгласите с мен, че във всеки един от нас се крие токсичния човек - съдникът; отрицателната личност; манипулаторът - това съм аз, Вие, човека до нас с който дори не разговаряме, изобщо всички ние - това е една порочна незаличима черта от изградения характер на индивида! Михаела, цялото човечество се е оплело в тази токсична мрежа, и това може би...
29
2
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Преди 10 години отсякох достъпа до себе си на точно такава "личност. Казах защо, не спестих нищо от характеристиката и и после се надигна такъв вой до небесата, че прелетните птици за малко да променят посоката на миграцията си. Такива лъжи и неща чух за себе си от нея, с които започна да ме оплюва, които аз самата за първи път чувах. Запомнете: клеветейки Ви, такива хора лепят на Вас собствената си характеристика и после я разнасят в сплетни, като описание на Вас! Отсичайте такива морални ***
28
1
 
5
 
! Отговори
Един преди 2 години
Толкова сме негативни българите , че като срещна някой позитивен и ведър човек се впечатлявам.А това просто трябва да е норма, а не изключение.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефа злобар! Щото ни кара да бачкаме, пък ние се правим на началници.
26
1
 
6
 
! Отговори
Кои са преди 2 години
Токсични за мен са всички завистливи и злобни хора, интригантите, лъжците, мошениците подлеците, наглеците, нахалниците, лишените от емпатия, т.нар. пси хо пати, кръшкачите, далавераджиите, типажът на амбициозните, но с ниски способности хора...
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гретчето ми дойде на ум като прочетох заглавието.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е застрахован. Даже и английското кралско семейство пострада от другарката Меган Маркъл.
23
2
 
1
 
! Отговори
Да изселим преди 2 години
Сидерови от България.Волен=токсична твар за Майка България!
22
1
 
2
 
! Отговори
зодии преди 2 години
Не сме зодии
21
3
 
20
 
! Отговори
Тони преди 2 години
Токсични са всички, които действат зад гърба ти, а теб ти се подмазват.Те влияят на близките ти, на приятелите ти, съсипват ти щеживота с клюки, интриги, подлости.От тях не приемайте нищо, помощта, която ви предлагат, услугите, даже пари.Пресичайте ги веднага. Пази ме , Боже, от приятели, от неприятели аз сам ще се пазя!
20
1
 
10
 
! Отговори
ран преди 2 години
До ЕдинНе съжалявай да го кажеш, правилно е. У нас, може да минат и седмици, и да не срещнеш приятен и одухотворен човек.
19
2
 
17
 
! Отговори
Въпроска ? преди 2 години
Страшно е когато в семейството попадне и се налага да живееш с личност , която е клюкар, манипулатор, интригант ,вечно недоволен , хленчещ , псевдоприятел.Такъв човек умее да се представя пред околните познати и непознати на " жертвата ". За него са чужди добрите български думи " БЛАГОДАРЯ", " ИЗВИНЯВАЙ" , "МОЛЯ" .
18
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави трифонов е най-токсичната личност от която нямаме нужда.
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помислих си че статията ще изброява поименно Татататяна, Тош Фрикански, Мравояда с пробитите ***, сестра Мая, Ханджигейов, Бибибян, Шноршела, Коремното, Стеван и децата, Арлекино и Кулриста, кака ***, дългата фейсбук мумия, преписвача на дисертации, бордовака на ваксаджиите и тути кванти.
16
3
 
10
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Журналистите от вести са токсични личности.
15
1
 
17
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Сминдух енд чесън. Не знам как да бележа 100 +.Дядо от село съм. *** и ний дишами същият въздух кат младите. Те пък, младити ще дойдат на нашто, дърти! Та ... така! И деда ми така ми говореше.
14
5
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Дончевааа,Ивановвв,Маноловааа,за вас пишат.
13
1
 
2
 
! Отговори
З преди 2 години
Предния ми коментар (18) беше в отговор на "Анонимен" - 12
12
2
 
4
 
! Отговори
З преди 2 години
Това е напълно невярно - просто искате да оправдаете заместването на няколко думи с една, въпреки че "токсичен" не задължително означава изброените в куп. Злобата може да изключва клюкарщината - не всеки има с кой да клюкари. Както и завистта, която в повечето случаи човек таи без да разгласява (криейки слабостта си). Ако "злоба" и "лошотия" приемаме за различни (първото духовно а второто по-скоро материално), то те също могат да се изключат. Тоест, "токсичен" далеч не е правилно определение.
11
2
 
9
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 2 години
Хората, конкретно в България сме здраво изнервени от всички, дето ни крадат, лъжат, мамят. Какво си мислите, че ще стане като ни категоризирате в подобни на: "Съдник", "Отрицателна личност" и т.н.? Нека ги комбинираме и с типове характери от Спок, или от психологията като личностни разстройства? От какво бягате и вие не знаете.