15 признака на токсичното приятелство

Критиката към вас цели да ви накара да се чувствате зле
19
15 признака на токсичното приятелство
Снимка: Istock

Продължителността на взаимоотношенията ни с нашите приятели зависи от редица фактори. Това какви ще бъдат те в същността си също се дължи на много неща, като характерът е един от тях. Още в детските си години, ние проявяваме определени качества. С напредване на времето тези личностни черти се развиват, някои избледняват. Ситуациите са тези, които разкриват какви сме всъщност. На думи можем да сме много убедителни, че сме прекрасни приятели, че на нас може да се разчита 24/7, но ситуациите са онези, които са тест за казаното от нас.

Има различни типове приятели, но едни от най-натоварващите и донякъде „опасни“ са токсичните. Дали във вашето обкръжение има такива? Вижте 15 признака.

1. Когато вие успявате, токсичният приятел няма да се радва наистина за успеха ви, а ще покаже завистта си.

2. Понякога токсичната приятелка или приятел може да прояви ревност, че се срещате с други ваши приятели, че не сте се обадили за срещата, а сте отишли на определено място сами или в друга компания и т. н.

3. Чувствате се изтощени след разговор/ среща с нея/него. Според западния психолог Сюзън Хайтлър, причините за това са психосоматични. Това е така, защото всички системи на тялото са свързани и емоционалният дискомфорт ни кара да се чувстваме физически зле.

4. Понякога или по-често напоследък се опитвате да скриете някакви неща от нея/него. Ако са хубави, за да не ви завиди, ако пък имате проблеми, за да не се зарадва вътрешно за тях.

5. Вашата токсична приятелка или приятел често се опитва да подчертае своите предимства, като ви омаловажава като личност.

6. Копира личния ви стил.

7. Тя/той е твърде драматична/драматичен и говори само за собствените си проблеми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Следи те, преди 2 месеца
А крие своите контакти. Разгонва приятелите ти да не общуваш с дуги. Прави интриги в работата да те уволнят.
11
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Нагласила съм се, вървя по улицата с колежка, няколко мъже по пътя гледат мен, а не нея. Спираме по пътя да си купи цигари и докато чакаме, тя отбелязва: "Това червило не ти е хубаво. По-хубаво ти е онова другото." След 2 минути си говорим за обувки и тя: "Не си си лъснала обаче добре ботушите днес" Ахахаха
10
3
 
6
 
! Отговори
Куна Бенката преди 2 месеца
До 11 Какъв прокажен бе надъфкан шпек, следи от зъби. Тия двете Величка Сопутлийката и Калоферската Сия като вкарат две ракии не правят разлика от гумено дилдо и истински. Дъвчат бясно като гладни вълчици. Той завалията не смее да гъкне да не му го отхапят от корен. Той си знае. Аз съм си фанала едно младо доббичче само му го лигавя докато го надърви и оттам насетне няма да разправям какъв земетръс е в кооперацията.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Куна Бенката Може да е просто прокажен, защо не говориш със специалист
8
1
 
6
 
! Отговори
Куна Бенката преди 2 месеца
И двете ми най добри приятелки си мандърсат джанките с моя годеник, посинява ги от шибане. И си мислят че не виждам. Целия му ххууйй е наяден като кучешка играчка.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има такива таро-карти: Марс в Дева - Критицизъм. Може да е от това. Всеки случай не е приятно.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Майка ми е такава и най-вече с мен. Понякога си мисля, че съм осиновена, но си приличаме визуално.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Когато си обнадежден ... Пълни глупости, хора разни, разни идеали и опира до морала, но хората не могат да бъдат напълно еднакви!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До По лични наблюденияТо това е откровеност и не е негатив, макар, че ти натиснах плюс, ако се опитва да те предпази от неприяности и ти каже това, което знае или мисли! Двойното лице и лицемерие е много по-опасно!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още в пубертета имахме съученичка, която отговаряше на качествата, описани тук под номер 3, 5, 7. Чудеше се защо не й върви в любовта и защо приятелките й от детската възраст започнаха да я отбягват, когато станаха вече големи тийнейджърки на по 17-18 г. Накрая някак успя да раздели от приятелката му едно симпатично, по-младо от нея момче и се омъжи за него, но не го направи щастлив. И днес като я срещнеш те залива с философии, без да я е грижа дали пък случайно не бързаш и дали не ти досажда.
2
2
 
7
 
! Отговори
Когато си обнадежден преди 2 месеца
или много се радваш на нещо, токсичният приятел ще те изслуша и ще каже "Това не го вярвам".После ще те убеждава, че си се заблудил и надеждите ти ще останат нереализирани.Но запомня изгодните възможности и положителните качества на това, което подробно и убедително си описал, споделяйки с него очакванията или възторга си от нещо. И след време ще ти приплаче, че е наложително да му помогнеш да се възползва точно от тези неща. След като се възползва, ще каже, че помощта ти не му е свършила работа
1
0
 
12
 
! Отговори
По лични наблюдения преди 2 месеца
Токсичният приятел/приятелка/ винаги намира нещо недобро, което да ти посочи в момент, в който се възхищаваш на нещо, радваш се на нещо или се гордееш с нещо. Не атакува конкретно теб, а ти внушава, че това, на което се радваш, не е много качествено или че хората, от които си доволен и които обичаш имат и негативни качества и рано или късно ще ти причинят неприятности.