Предисторията на "Златната ябълка"

Готов е късометражен филм, излизат и книги по анимацията
29 ное 2016 11:07, Петя Славова
0
Предисторията на "Златната ябълка"
Снимка: "Егмонт"

Първите книги по предисторията на сериала "Златната ябълка" излизат у нас. Премиерата на трите издания ще се състоят на живо, съобщиха аниматорите от Студио "Змей". Вече е готов и късометражният филм "Легенда за първия кукер".

Още по темата

Предстоящите книги ще пресъздадат сюжета на филма и ще разкажат предисторията на бъдещия сериал. Изданията включват илюстрована книга, рисувателна книжка и занимателна книжка със стикери, като всички те ще бъдат представени за първи път в 16.00 часа на 11 декември в зала 4 на НДК. На книжния пазар може да ги видим от 12 декември.

"Легенда за първия кукер” разказва за размирни времена, белязани от борбата на хората със злите сили. Спасението на хората идва като дар от Самодивите, даден на най-добрия майстор-ковач в Кукерово. Той изковава магически чанове, които освобождават хората, и поставя началото на традициите на воините кукери. Всяко малко момче мечтае да стане кукер. А братята Влад и Бран не са изключение...

Късометражният филм "Легенда за първия кукер" е финансиран изцяло от дарители чрез кампания в платформата Kickstarter. В продължение на пет месеца по него работят 22-ма професионалисти – аниматори от България, Италия, Ирландия, Германия, Кипър и САЩ. Музиката към филма е дело на младия български композитор Георги Стрезов, а в записването й участва оркестър от над 40 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари