Ранената Нурай: Слушах как куршумите барабанят край мен!

Младата жена вече не е в реанимация, диша самостоятелно и говори
5 яну 2017 09:07,
116
Ранената Нурай: Слушах как куршумите барабанят край мен!
Нурай Алиосман. Снимка: Facebook

"Слушах как куршумите барабанят край мен". В тази реплика, изречена от ранената българка Нурай Алиосман в новогодишната нощ в клуб "Рейна", е побран ужасът, изживян от стотици невинни хора, по които все още неизвестен терорист стреля безразборно.

Бащата на пострадалата при терористичната атака българка е вече до дъщеря си в болницата в Истанбул, съобщи за "24 часа" посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

Още по темата

Самата тя четвърти ден е до 28-годишната млада жена, която от няколко години живее и работи в Норвегия.

Нурай вече не е в реанимация, преместена е в самостоятелна стая, за нея се грижат изключително добре, каза посланик Нейнски. Според лекуващите лекари животът й е вън от опасност. Диша самостоятелно и говори.

"Тя е много мила, красива и нежна. Изключително интелигентна и борбена", разказа впечатленията си Нейнски.

"Тя е по-мобилизирана от нас, здраво стъпила е на земята", добави посланикът.

Нурай си спомня кошмара в нощта на Нова година. Говорили и за безумеца, стрелял на месо безогледно, докато стотици невинни хора от цял свят посрещат 2017 г. Куршумите му убиха 39 души, ранените са 69.

Младата жена ще остане в болницата в Истанбул поне още една седмица, преди лекарите да разрешат тя да бъде транспортирана до Норвегия, където да продължи рехабилитацията й. До няколко дни докторите ще махнат дреновете от белия дроб, с което ще отпадне и най-сериозната опасност от усложнения.

При пристигането си бащата на момичето е бил посрещнат на най-високо ниво от екипа на болницата. Тя е държавна, университетска и е една от най-добрите в Истанбул, обясни Нейнски.

Бащата е разговарял с консилиум от специалисти, които се грижат за Нурай, както и с шефа и декана на болницата. В болницата ги е намерил и български лекар, който работи там като хирург. Още през 1989 г. е заминал за Истанбул, като преди това е бил във варненска болница. Това допълнително вдъхнало кураж на близките на Нурай.

"Аз и като майка съм се ангажирала с този случай. Ще помагам на младата жена с всичко, което е по силите ми. Независимо че се налага да се върна към ангажиментите си в посолството в Анкара, оставам на разположение. В Истанбул е генералният консул, който ще има грижата за всичко необходимо", увери Надежда Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
9
 
6
 
! Отговори
TÜRK преди 7 години
НИЕ ТУРЦИТЕ ВИ ПРЕЗИРАМЕ ЗАЩОТО СТЕ ПО-НИЗПИ ОТ НАС,ВИЕ СЕ МЪЧИТЕ ДА СЕ ПОКАЖЕТЕ НА СВЕТА,ЧЕ И БЪЛГАРИ ИМАЛО НА "РЕЙНА".....СМЕШНИ СТЕ.....НИЕ НЕ СМЕ БЪЛГАРИ БЕ ЕЙ,НЕ СМЕ 1985 ГОДИНА И НЯМА ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС БЕ НИЗШИ ПРАБЪЛГАРИ.....ТУРЦИ СМЕ И КРАЙ.....АМ ЧЕ ЗАГУ БЕНИ БГ ЖУРНАЛИСТИ ИЗМЕСЛЕНИ
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ранената БЪЛГАРКА (!?) Нурай Алиосман"---Еми, тогава - ... ТУРКИНЯ Надежда Неински? Става ли?Оляхте се, днесбегето!
45
2
 
14
 
! Отговори
PD преди 7 години
На неразбралите, да обясня! Защото не трябва да се задават други въпроси в информационното пространство. Какво точно е работила? Връзката и с другите намиращи се в нощния клуб? Кооперативно парти може би! А ако вместо терористичен акт, е било наказателно мероприятие, например на приятели на обработени и изпратени в Алепо, с обещания, които така и не се получиха.... А и за убиеца на руския посланник нещо да се казва по дезинформационните медии. Надето, не е случайно, посланик в Турция. Други ?
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ани 58Какво не разбираш? Защото е българка и е пострадала при терористичен акт. Това е начин да покажем на терористите че ние правим максимално възможното да намалим пораженията които те се опитват да ни нанесат. Така постъпва всяка цивилизована държава.
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ани 58Какво не разбираш? Защото българка и е пострадала при терористичен акт.
42
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе едно е сигурно щом Надето толкова се е разтърчало, значи е на некой наистина много гоУем, а иначе наистина етноса няма значение, сппред мен едва ли е туркиня
41
5
 
26
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Защо е тази цялата истерия около момичето? Осъждам проявите на тероризъм, това е безумие, но така или иначе се е случило. Защо посланикът трябва да е в болницата неотлъчно и да ни информира? Имаше интервю с класната на пострадалата, когато е била в среден курс, интервюта с приятели. Защо? Момичето е оперирано, добре е има лекари, които се грижат? Не разбирам!
40
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте злословили по адрес на момичето. Българка е, разбира се, получила е безплатно образование като всички български граждани. Не робува на предразсъдъци. Отишла е да си търси хляба в чужбина. Колко момичета от Шумен познавам, които са дошле в София, защото в Шумен няма работа.Но защо точно на Нова година в Истанбул, в заведение което посещават богаташите?Защото е туркиня, която си търси богат съпруг. Това е според мен.
39
4
 
29
 
! Отговори
MAD преди 7 години
Дано се оправи момичето. Нямам нищо против нея. Голяма сладурана е и дано такава да си остане. Медии назовавайте произхода както трябва. Тя не е българка. МОЖЕБИ е родена в България но си е от турско семейство. Циг_ ани _ те също не са българи Излагате българите и България като цяло. ПРИМЕР: " БЪЛГАРКА РОДИ 14- ТО ТО СИ ДЕТЕ " И ПОКАЗВАТ ГАДНА ЦИ_ГАН_ КА, КОЯТО ДАЖЕ БЪЛГАРСКИ НЕ ЗНАЕ или оня манг_ о който ритнал момичето в Германия. Какво ще си каже света за ИСТЕНСКИТЕ БЪЛГАРИ...
38
21
 
17
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Абе много *** в тоя форум бе! Момичето е българка и дано се оправи!
37
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига и вие сте мрънкали, че не била българка, щото името й било Нурай... Не забелязвам най-разпространените имена да са Авитохол, Ирник, Гостун, че да се претендира за името на жената. Напротив, масово българските имена са всъщност от гръцки произход. Това прави ли ни гърци? Не, слава Богу! Радвам се, че жената е жива
36
9
 
18
 
! Отговори
Джони Холидей преди 7 години
За първи път чувам куршуми да барабанят те може само да минават покрай някого и нищо повече няма как да го чуеш. И второ тя си е туркиня говореща български език. Тези определя Българка от Турски произход ми звучи като афроамериканец или бял англичанин и черен англичанин. Скъсвам се от смях като чуя това определение.
35
21
 
26
 
! Отговори
Д-р.Радева преди 7 години
Абе от тая завист и омраза сме най-болната нация в ЕС ....
34
14
 
17
 
! Отговори
Арнаудов преди 7 години
Абе живее си добре и получава 10 пъти по-голяма заплата от най голямата заплата на 90% от чистокръвните, интилигентни ,бели и красиви българи в България .Разбираш ли или капаците ти пречат...
33
12
 
25
 
! Отговори
shady преди 7 години
Ама тая не е българка. Не знам да има българско име Нурай Алиосман - то по това име не можеш да разбереш мъж ли е жена ли е без да видиш лицето.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то понеже рая е счетоводителка) аре първо се заппзнайте с изискванията да упражняеате тая професия в Норвегия и тогава пишете
31
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българка счетоводителка няма не само в Осло ами в цяла Европа западно от българската граница. Българките извършват едни други услуги, пак отчитат пари, но не са счетоводителки.
30
1
 
10
 
! Отговори
барабан-барабан преди 7 години
Барабанят?
29
1
 
12
 
! Отговори
До 37 преди 7 години
Такива са, защото нашите корумпирани правителства го позволяват заедно с ДПС, държат ги в бедност и изолация, а както всички знаем, колкото по-***, толкова по-лесен за манипулиране.
28
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българка нурай НЯМА.