Сърбия затегна мерките срещу коронавируса

Рязко скочи броят на заразените в страната
29 юни 2020 20:40, Елка Василева
24
Сърбия затегна мерките срещу коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Сръбският кризисен щаб за борба с коронавируса въведе нови ограничения заради резкия скок на броя на заразените в страната, предаде ТАСС.

Дария Кисич-Тепавчевич от щаба съобщи днес по националната телевизия РТС, че от утре в 6 часа местно време в Белград ще бъде задължително носенето на маски не само в градския транспорт, но и във всички затворени помещения.

Тя каза, че щабът е разглеждал и възможността за ограничаване на броя на хората, събиращи се на открито или в затворени помещения, както и затваряне на ресторантите, но засега тези ограничения не са приети.

Още по темата

Доктор Кисич-Тепавчевич призова да се спазва дистанция от минимум 1 метър и редовно да се мият ръцете.

В неделя в Сърбия бе регистриран най-голям брой нови случаи на коронавирус от края на април - 254. Общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 14 046, а смъртните случаи са 270.

Сред заразените има и членове на правителството, включително министъра на отбраната Александър Вулин и директора на службата за Косово Марко Джурич, а председателката на парламента Мая Гойкович е хоспитализирана с положителен тест за коронавирус.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21,Как отчитат такъв ръст? Преди наистина имаха репресивни мерки и удържаха малък брой. Сега са разруснали като у нас и бройката се покачва. Затова връщат някои мерки като маска навсякъде на закрито, затваряне на барове. Същото е навсякъде.Та въпросът ти е ***, защото съдържа отговора. И, да, този отговор е различен от твоята идея, че с и без мерки е все едно.
21
2
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: "до 11 от славянин" (номер 21)*** му обяснявай на стадото за имунитета, що е то и има ли почва у нас!Мангъров е най-принципният и последователен лекар у нас досега.Както наскоро каза, аз вика "ще продължавам да си въртя все същата грамофонна плоча".Тоест, колкото и да се криеш, коронавирусът ще те намери.И това не е заплаха, а факт. Като си заравяме главите в пясъка образно казано, само се заблуждаваме че правим нещо. И удължаваме агонията. Агония от блокираната икономика.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пет години живял в бункер на сухари и вода, излязъл и новото грипче взело че го лепнало и усмъртило. Що е то? ***!
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белгия починалите са 36,5% от приключените случаи - починали или възстановили се Ако в България всички се заразят и починалите са по сегашния процент в Белгия, броя на починалите ще е над два милиона и половина. Засега в България този процент е 8% и ако се запази означава 560 хиляди починали в този вариант.
18
0
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Цифрите си ги учил в първи клас. Те са 0,1,2,...,9. На неграмотни, които не знаят какво е цифра, какво да им обяснявам? Няма никакъв смисъл.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая цифра от къде я взе за милион и половина починали в бг? да останеме 4 милиона че тя се разпада държавата. мангъров ли пак е давал прогнози?
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако всички в България се заразим, починалите ще са между 350 хиляди и милион и половина. Затова си налягайте парцалите и спазвайте хигиена. Ясно е, че правителството не знае какво да прави и ще трябва ние сами да се справим с вируса.
15
5
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Мерки не се затягат или разхлабват. Мерките се въвеждат или отменят и са адекватни и неадекватни. В България въвежданите мерки са неадекватни, а точно когато започват да стават адекватни, правителството ги отменя.
14
3
 
3
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
13 Е..ем ти живота, ако е такъв, по- добре война! Но все си мисля, че процента заразени няма да е висок до идването на ваксината, инак няма да има смисъл от нея нали? До края на годината е необходимо обаче налагане на ограничения и Борисов ако иска да изкара и четвърти мандат, трябва да ги въведе съобразно обстановката! Сега сме " на кантар" и за да не рухмене в пропастта е нужно властта да се намеси, сърбите са добър пример, лично аз мисля че и гърците ще ги последват, румънците и турците също
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ще се заразим бе хора не го ли разбрахте вече?Просто властите по цял свят искат да е плавно за да не се трупат неизвозени трупове,че ще настане анархия и революции.Ту слагат мерки,ту ги махат защото и хората няма да търпят и ще скочат здравите на бунт!Навсякъде се раздават пари на хората за да си стоят вкъщи,само тук ББ си играе с огъня!Предстоят революции по цял свят и бъдещият строй е китайския модел-диктатура и следене на всеки и всичко от бизнес и политика до това кога ходиш до WC-то.
12
2
 
4
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
Абе и сърбите не са от търпеливите. Да гледат да не пренатегнат гайките, да не скъсат болтовете на търпението на хората!
11
9
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Сърбите нямат ли си някой като Мангъров за да ти научи, че трябва да се изгради стаден имунитет? Бойко що не изпрати нашия Мангър на Вучич за да ги научи как да действат?
10
3
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Виждате ли какво правят комшиите, плювачи. После нашият щаб защо налагал мерки.
9
1
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Белград е създаден от български Цар(само бележка)
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7. Ама ти нещо си се объркал. Бързото заразяване става, когато НЕ СЕ НОСЯТ маски и не се спазват никакви мерки. Само че колко съчки ще изгорят и ще смогнат ли болниците е важиятвъпрос.
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е добре бързо ще се заразят всички и няма да се пазят повече един от друг.А ние ще носим маските може и 500 години свикнали сме!
6
3
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
А ние какво правим с нащо Черно Море?
5
7
 
2
 
! Отговори
Мъни мъни - гъров преди 3 години
Ех, колко хубаво, че нашия щаб спи :)))
4
2
 
11
 
! Отговори
Жо преди 3 години
В СЪРБИЯ въвеждат режим на всички магазини, супермаркети и заведения да работят в диапазона от 7 сутринта до 19 ч. вечерта. След този час, всички обекти по улиците трябва да са затворени.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите скоро ще бъдат обвинени от целия свят в расизъм!! Столицата им се казва "Белград"!! По расистско от това накъде!!