Турция с енергийно откритие в Черно море

Ердоган обещава "нова ера"
19 авг 2020 20:20, Красимир Ангелов
74
Турция с енергийно откритие в Черно море
Снимка: БГНЕС

Турция направи енергийно откритие в Черно море, като най-вероятно става дума за природен газ, заявиха в сряда двама пряко познати с въпроса източници, цитирани от Bloomberg. 

Двамата източници споделиха информацията, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган обеща на турците "добри новини" в петък, които ще доведат до нова ера за нацията. 

Той също се закле да продължи да прави енергийни проучвания в оспорвани средиземноморски води, което предизвика конфронтации с Европейския съюз, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Кабинетът на президента отказа коментар по въпроса.

Турският лидер не уточни какво възнамерява да обяви след два дни, но по време на речта му лирата увеличи стойността си с 0,9% спрямо долара, а индексът Borsa Istanbul 100 Index се повиши с 2%. 

Акциите на рафинерията Turkiye Petrol Rafinerileri (Tupras) и на петрохимическия производител Petkim Petrokimya Holding поскъпнаха съответно с 8.1% и 9.9%.


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
5
 
! Отговори
ali преди 3 седмици
Няма една новина в днес.бг. след официалното изявление на Турция за открития природен газ в Черно море ....
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хората търсят и намират.
Браво..
58
3
 
4
 
! Отговори
Маргаритка преди 4 седмици
Като го видя Ердоган винаги се сещам за албанският футболист Хакан СоКур.
57
16
 
4
 
! Отговори
Киро Х преди 4 седмици
До не забравяйте!

А отрязаните глави в Батак, част от чиито черепи и до днеска се намират в 2 огромни ковчега в черквичката там, на какво се дължат според вас, след като твърдите, че не е имало робство? На Османско "присъствие" вероятно?!
56
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дано находището да е по-близо до България.С турците се прави добър алъш-вериш,големи търговци са,и един път договориш ли се с тях и си стиснеш ръката,лабаво нема.Ай на хайрлия да е,и да се облажим малко и ние покрай тях.
55
0
 
1
 
! Отговори
До Някой да обясни преди 4 седмици
Неща като израза "Русия се меси във вътрешните работи на САЩ по целия свят".
54
3
 
2
 
! Отговори
Някой да обясни преди 4 седмици
какво означава изразът "вътрешни териториални води на Турция на границата между България и Румъния"? Именно там са открили находище на газ, наречено Дунав 2.
53
16
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 седмици
До анонимен 52 ,
Говори за себе си- истинските българи нито турски сериали гледат, нито ходят на почивка в Турция, нито ходят на пазар в Едирне! Само един въпрос- като е толкова добре икономически Турция, защо прииждащите тълпи от Ирак и Афганистан не остават там, а рискуват живота си да се доберат до Гърция и западна Европа?
52
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Купуваме редица турски стоки, гледаме турски сериали, ходим на почивка в турски курорти, на пазар до Одрин. Турският пенсионер взима еквивалент на над 1000 лв български левове, а в Турция е в пъти по евтино от бг. Имат по силна армия и по добро здравеопазване. Само може да си мечтаем за "лош" държавник като Ердоган. При всичките врагове които има, при всички икономически и военни атаки, те са по-добре.
51
8
 
4
 
! Отговори
Бошлаф преди 1 месец
Енергийно откритие звучи за простата турска ***, като понятие от астрофизиката. Важното е, да се пъчат агите и да се радват кадъните, че има някакво открите. А то нищо няма, ама Ердю ги лъже като дърта *** и те вярват завалийките.
50
15
 
12
 
! Отговори
Реджеп Иведик 2 преди 1 месец
Ерджолан или още Ъ-джолан не го слуша главата, маскарата. Абдал си е отвсякъде. Баш ахмака на републиката. Този ще ни затрие всички. Не знам какво да правя. Ще взема да целуна кръста и да стана християнин. Много турци станаха тайно християни, за да оцелеят. Да си турчин вече няма файда. Турчинът е фукара.
49
15
 
7
 
! Отговори
Реджеп Иведик преди 1 месец
Ерджолан или още Ъ-джолан не го слеша главата, маскарата. Абдал си е отвсякъде. Баш ахмака на републиката. Този ще ни затрие всички. Не знам какво да правя. Ще взема да целуна кръста и да стана християнин. Много турци станаха тайно християни, за да оцелеят .
48
7
 
9
 
! Отговори
думата робство преди 1 месец
Тя служи за метафора в творчеството на Ботев и Левски в условие на свобода!
47
19
 
29
 
! Отговори
не забравяйте! преди 1 месец
Че бяхме част от Турция и никакво робство не е имало! В момента сме обречени роби!
46
12
 
21
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 1 месец
Пак До Алду,
Забравих- "турците не са толкова нагли и алчни, колкото гърците"! Да бе, направо ти повярвах! Турция е една от страните в Евразия с най-големи рекреационни ресурси! Не сте алчни, не - не ви стигнаха тези ресурси(огромния туристически потенциал) и райския климат на по-голяма част от държавата ви, ами почнахте и за нефт и газ да ровите и то в морски територии със спорен суверенитет.
45
27
 
18
 
! Отговори
Киро Х преди 1 месец
Турчин ли е - не ми го хвалете!
44
4
 
12
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 1 месец
До Алду,
Ти сам каза, че не ти харесва зимата в България! За мен пък е пълно безумие такива места с райски климат като Алания и Анамур да са в пределите на Турция, ама това си е факт, както си е и факт, че почти всички острови в Егейско море са гръцки. Не че бежанците, прииждащи от Турция не омърляха доста от тях, ама това е отделен въпрос!
43
13
 
27
 
! Отговори
Роби преди 1 месец
Турците си имат държава, за разлика от българите
42
3
 
11
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 1 месец
Тези 11000км. крайбрежие са със всичките им остови. Реално дължината на гръцкото крайбрежие е не повече от това на Турция, без дори да броим турското черноморско крайбрежие и дължината на бреговете на Мраморно море. Функционален неграмотник си ти. В Турция климата в южните градове Алания и Анамур реално си е като този в Кипър! Няма отрицатлени температури през зимата. В континентална Гърция такива места няма. Какво още повече искате турците не ми е ясно?
41
3
 
8
 
! Отговори
FE Bulgaria преди 1 месец
До Kubilay

Какъв 'глобус' бре, Земята е плоска и неподвижна.

#William_Carpenter
#Samuel_Rawbotham
#Eric_Dubay