Турция с енергийно откритие в Черно море

Ердоган обещава "нова ера"
19 авг 2020 20:20, Красимир Ангелов
74
Турция с енергийно откритие в Черно море
Снимка: БГНЕС

Турция направи енергийно откритие в Черно море, като най-вероятно става дума за природен газ, заявиха в сряда двама пряко познати с въпроса източници, цитирани от Bloomberg. 

Двамата източници споделиха информацията, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган обеща на турците "добри новини" в петък, които ще доведат до нова ера за нацията. 

Той също се закле да продължи да прави енергийни проучвания в оспорвани средиземноморски води, което предизвика конфронтации с Европейския съюз, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Кабинетът на президента отказа коментар по въпроса.

Турският лидер не уточни какво възнамерява да обяви след два дни, но по време на речта му лирата увеличи стойността си с 0,9% спрямо долара, а индексът Borsa Istanbul 100 Index се повиши с 2%. 

Акциите на рафинерията Turkiye Petrol Rafinerileri (Tupras) и на петрохимическия производител Petkim Petrokimya Holding поскъпнаха съответно с 8.1% и 9.9%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
5
 
! Отговори
ali преди 3 години
Няма една новина в днес.бг. след официалното изявление на Турция за открития природен газ в Черно море ....
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората търсят и намират.Браво..
53
3
 
4
 
! Отговори
Маргаритка преди 3 години
Като го видя Ердоган винаги се сещам за албанският футболист Хакан СоКур.
52
16
 
4
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
До не забравяйте!А отрязаните глави в Батак, част от чиито черепи и до днеска се намират в 2 огромни ковчега в черквичката там, на какво се дължат според вас, след като твърдите, че не е имало робство? На Османско "присъствие" вероятно?!
51
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано находището да е по-близо до България.С турците се прави добър алъш-вериш,големи търговци са,и един път договориш ли се с тях и си стиснеш ръката,лабаво нема.Ай на хайрлия да е,и да се облажим малко и ние покрай тях.
50
16
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 52 , Говори за себе си- истинските българи нито турски сериали гледат, нито ходят на почивка в Турция, нито ходят на пазар в Едирне! Само един въпрос- като е толкова добре икономически Турция, защо прииждащите тълпи от Ирак и Афганистан не остават там, а рискуват живота си да се доберат до Гърция и западна Европа?
49
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купуваме редица турски стоки, гледаме турски сериали, ходим на почивка в турски курорти, на пазар до Одрин. Турският пенсионер взима еквивалент на над 1000 лв български левове, а в Турция е в пъти по евтино от бг. Имат по силна армия и по добро здравеопазване. Само може да си мечтаем за "лош" държавник като Ердоган. При всичките врагове които има, при всички икономически и военни атаки, те са по-добре.
48
7
 
9
 
! Отговори
думата робство преди 3 години
Тя служи за метафора в творчеството на Ботев и Левски в условие на свобода!
47
19
 
29
 
! Отговори
не забравяйте! преди 3 години
Че бяхме част от Турция и никакво робство не е имало! В момента сме обречени роби!
46
12
 
21
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Пак До Алду,Забравих- "турците не са толкова нагли и алчни, колкото гърците"! Да бе, направо ти повярвах! Турция е една от страните в Евразия с най-големи рекреационни ресурси! Не сте алчни, не - не ви стигнаха тези ресурси(огромния туристически потенциал) и райския климат на по-голяма част от държавата ви, ами почнахте и за нефт и газ да ровите и то в морски територии със спорен суверенитет.
45
27
 
18
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Турчин ли е - не ми го хвалете!
44
4
 
12
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Алду,Ти сам каза, че не ти харесва зимата в България! За мен пък е пълно безумие такива места с райски климат като Алания и Анамур да са в пределите на Турция, ама това си е факт, както си е и факт, че почти всички острови в Егейско море са гръцки. Не че бежанците, прииждащи от Турция не омърляха доста от тях, ама това е отделен въпрос!
43
13
 
27
 
! Отговори
Роби преди 3 години
Турците си имат държава, за разлика от българите
42
3
 
11
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Тези 11000км. крайбрежие са със всичките им остови. Реално дължината на гръцкото крайбрежие е не повече от това на Турция, без дори да броим турското черноморско крайбрежие и дължината на бреговете на Мраморно море. Функционален *** си ти. В Турция климата в южните градове Алания и Анамур реално си е като този в Кипър! Няма отрицатлени температури през зимата. В континентална Гърция такива места няма. Какво още повече искате турците не ми е ясно?
41
3
 
8
 
! Отговори
FE Bulgaria преди 3 години
До KubilayКакъв 'глобус' бре, Земята е плоска и неподвижна. #William_Carpenter#Samuel_Rawbotham#Eric_Dubay
40
18
 
23
 
! Отговори
До антизапад от Алду преди 3 години
Първо, ще живея там, където си искам и ми харесва. Това, че разни човечета са създали въображаеми граници, мен хич не ме бърка. Дали България, Гърция, Турция, тия неща не ме интересуват. Така че хич не ми казвай "прав ти път", такова мислене е присъщо на ограничените. Второ, предпочитам да съм на остров и 99% от островите в Егейско море да са гръцки е пълно безумие, турците с право претендират за тях. И трето, не съм фен и на двете нации, но турците не са толкова нагли и алчни, колкото гърците.
39
6
 
6
 
! Отговори
Тройунция преди 3 години
Нашите кога ще намерят златото под Стара Планина, незнам
38
1
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
До антизападопоклонникСтава въпрос за Гърция, не за България, функционален неграмотнико.
37
5
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 39,То е ясно, че си ... , ама да те светна, че крайбрежието на България само 375км. не знам за какво 11000 говориш, а освен това, не знам къде си видял, че ламтя за турското крайбрежие!
36
6
 
2
 
! Отговори
Ее преди 3 години
Че ние в бг винаги сме в дъното поне няма да сме единствените