СЗО: COVID-ситуацията на Западните Балкани е сериозна

Организацията внимателно следи мутациите на вируса
15 апр 2021 11:54, Ния Христова
14
СЗО: COVID-ситуацията на Западните Балкани е сериозна
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с коронавируса в страните от Западните Балкани е сериозна. За това предупреди Катрин Смолуд от Европейското представителство на Световната здравна организация, съобщават македонските медии.

Болниците се трансформират в заведения за лечение на пациенти, които са заразени с COVID-19. Това означава, че другите видове медицински услуги са нарушени и отложени, което показва, че системата ще продължи да бъде натоварена и в бъдеще. 
 
"Това означава, че трябва да приложим всички мерки, без отлагане, за да се намали разпространението на заразата", каза Смолуд, предава БТА.
Още по темата
 
СЗО внимателно следи мутациите на вируса, добави тя. "Възможно е ефикасността на някои ваксини да е по-малка в случаите с мутациите, но това не значи, че не функционират", каза Смолуд. 
 
Правителството на Република Северна Македония предлага на парламента да одобри продължаване на срока на кризисна ситуация на територията на страната до 31 декември 2021 г.

14
Още от Русия
Сърбия започва да произвежда руската ваксина "Спутник V"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Същият от коментар 8
Познавам около 30 човека, преминали или преболедували и излекувани.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз пък ще опонирам.
Изгубих от ковид 7 близки и познати.
4 над 63 г. и 3 под 45.
От ковид, не от други болести.
В тези конкретни случаи, какъв ли е процента на смъртността...
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 5: Не съм този от коментар 4, но ще отговоря вместо него: какво пък толкова ще стане, ако го хване вирус, чиято смъртност според един от най-реномираните учени в света, проф. Йоанидис от Станфордския университет, е около 0,15% в световен мащаб, което отговаря приблизително на смъртността на обикновения грип. Трябва да се отбележи, че за Европа смъртността е 0,3-0,4%, т.е. малко по-висока от тази на грипа заради застарялото население. Хора над 70 и със заболявания е добре да се пазят,и толкоз.
6
2
 
9
 
! Отговори
СЗО Е ПРЕСТЪПНИК преди 3 седмици
СЗО НЕ САМО Е ПРЕСТЪПНИК НО СЪДЕЙСТВА НА ПЛАНА ЗА РЕДУЦИРАНЕ НА СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЧРЕЗ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ ВИРУСИ .НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ И СКОРО СВЕТЪТ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ И ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СПАЗВА НИ ДИСТАНЦИЯ НИ НИЩО А ЩЕ ХВАНЕ СОПАТА ОТ ДР. КРАЙ И ПО ТИЯ ДЕТО СЕ ПРАВЯТ НА СВЕТОВНИ ГОСПОДАРИ
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
номер 4, моли се да не си участник в този театър!!! да видиш тогава дали ще остане на нивото на грипен вирус или не тъпак000
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какъв вирус какви 5 лева, няма реални доказателств за изолиран ковид 19 всичко е евтин и жалък театър на абсурда колкото и да раздухват ковид 19 ще си остане на ниво грипен вирус и ще потъне в забрава, а сзо е пълна помийна яма ..
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
РУСИЯ АКО ИСКА ПОБЕДА

НАД БОЛНИТЕ ЕВРОДЖЕНДЪРИ

ТРЯБВА ДА УДРЯ СЕГА
2
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
До Анонимен

Щом ти го казваш...
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом СЗО казва, значи е точно обратното. Поне до момента опитът показва точно това.