СЗО: COVID-ситуацията на Западните Балкани е сериозна

Организацията внимателно следи мутациите на вируса
15 апр 2021 11:54, Ния Христова
14
СЗО: COVID-ситуацията на Западните Балкани е сериозна
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с коронавируса в страните от Западните Балкани е сериозна. За това предупреди Катрин Смолуд от Европейското представителство на Световната здравна организация, съобщават македонските медии.

Болниците се трансформират в заведения за лечение на пациенти, които са заразени с COVID-19. Това означава, че другите видове медицински услуги са нарушени и отложени, което показва, че системата ще продължи да бъде натоварена и в бъдеще. 
 
"Това означава, че трябва да приложим всички мерки, без отлагане, за да се намали разпространението на заразата", каза Смолуд, предава БТА.
Още по темата
 
СЗО внимателно следи мутациите на вируса, добави тя. "Възможно е ефикасността на някои ваксини да е по-малка в случаите с мутациите, но това не значи, че не функционират", каза Смолуд. 
 
Правителството на Република Северна Македония предлага на парламента да одобри продължаване на срока на кризисна ситуация на територията на страната до 31 декември 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същият от коментар 8Познавам около 30 човека, преминали или преболедували и излекувани.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ще опонирам.Изгубих от ковид 7 близки и познати.4 над 63 г. и 3 под 45.От ковид, не от други болести.В тези конкретни случаи, какъв ли е процента на смъртността...
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5: Не съм този от коментар 4, но ще отговоря вместо него: какво пък толкова ще стане, ако го хване вирус, чиято смъртност според един от най-реномираните учени в света, проф. Йоанидис от Станфордския университет, е около 0,15% в световен мащаб, което отговаря приблизително на смъртността на обикновения грип. Трябва да се отбележи, че за Европа смъртността е 0,3-0,4%, т.е. малко по-висока от тази на грипа заради застарялото население. Хора над 70 и със заболявания е добре да се пазят,и толкоз.
6
2
 
9
 
! Отговори
СЗО Е ПРЕСТЪПНИК преди 3 години
СЗО НЕ САМО Е ПРЕСТЪПНИК НО СЪДЕЙСТВА НА ПЛАНА ЗА РЕДУЦИРАНЕ НА СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЧРЕЗ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ ВИРУСИ .НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ И СКОРО СВЕТЪТ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ И ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СПАЗВА НИ ДИСТАНЦИЯ НИ НИЩО А ЩЕ ХВАНЕ СОПАТА ОТ ДР. КРАЙ И ПО ТИЯ ДЕТО СЕ ПРАВЯТ НА СВЕТОВНИ ГОСПОДАРИ
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
номер 4, моли се да не си участник в този театър!!! да видиш тогава дали ще остане на нивото на грипен вирус или не тъпак000
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв вирус какви 5 лева, няма реални доказателств за изолиран ковид 19 всичко е евтин и жалък театър на абсурда колкото и да раздухват ковид 19 ще си остане на ниво грипен вирус и ще потъне в забрава, а сзо е пълна помийна яма ..
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСИЯ АКО ИСКА ПОБЕДА НАД БОЛНИТЕ ЕВРОДЖЕНДЪРИТРЯБВА ДА УДРЯ СЕГА
2
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименЩом ти го казваш...
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом СЗО казва, значи е точно обратното. Поне до момента опитът показва точно това.