Пендаровски хвали Радев: Джентълмен е, ще говорим неформално

Съвместното пътуване до Ватикана е добър жест, смята македонският президент
18 май 2021 18:00, Красимир Ангелов
203
Пендаровски хвали Радев: Джентълмен е, ще говорим неформално
Снимка: БГНЕС

Съвместното отдаване на почит на Св. св. Кирил и Методий от страна на България и РС Македония е добър символичен жест от двете страни, който може да разведри атмосферата преди предстоящите преговори по отношение на блокадата за членство в ЕС. Това заяви македонският президент Стево Пендаровски, който ще отпътува за Рим с един и същи самолет с българския президент Румен Радев.

"Нашето съвместно пътуване и нашите срещи във Ватикана с папата не са подчинени на решението на спора. Предложението му е отпреди месец и мислех, че е добре в българския държавен самолет да съберем цялата делегация от Скопие и тази от България за общо почитане и това го правим традиционно, не е нищо ново.

Поради здравните протоколи, които се прилагат за аудиенция при папата, не можахме да отидем точно на деня, 24 май, а на 26 и 27 май. Мисля, че това е добър символичен жест от двете страни, за леко разведряване на атмосферата в очакване на предстоящите преговори относно блокадата", каза Пендаровски в отговор на журналистически въпрос.

Още по темата
Целта не е да преговаряме, целта е да се почетат едни от личностите, които не бяха спорни дори според историческата комисия, посочи Пендаровски.

Той каза още, че тъй като ще прекарат много време заедно с президента Радев, неизбежно ще стане въпрос за проблема, но, както подчерта Пендаровски, това ще бъде неформален разговор.

"Не се предвижда да има официални разговори, не защото ситуацията с официалното правителство в София е такава, а защото президентът както там, така и тук, тези неща не ги върши оперативно. Те са водени и ще продължат да бъдат водени и занапред от правителствата на двете държави. Ще говорим. Но това няма да бъдат преговори“, каза президентът на западната ни съседка.

Той подчерта, че в тези разговори ще се опита да остане в рамките, в които е бил телефонният разговор с Радев преди няколко месеца.

"Тогава проведохме дълъг разговор по тази тема. Всеки остана на своите позиции и аз информирах обществеността за това. Смятам, че Радев има по-умерена реторика, с която обяснява българските възгледи, и очаквам разговорът с него да бъде пълноценен разговор между двама джентълмени", каза Пендаровски при посещението на ваксинационен пункт в Куманово, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
демек да ви признаем кражбите и несправедливостите...палите Националният ни флаг...учите децата си на омраза към България и ЕС,крадете историята ни,езика ни,писмеността ни,татари сме били,фашисти,псувате Министъра на Външнитеп работи на РБ...Народа ни псувате...децата ни...и да сме тръгнали с вас към Ватикана,нямате добри психиатри...от съжаление ще ви услужим с наши...български...Справедлив Свят...или да го закрием!!!албанците спокоино можете да ги превземете и превърнете в...те са позор
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и Пендаровски ще излязат братовчеди .
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подмазва се, ама карай
141
2
 
4
 
! Отговори
Обаче преди 2 години
Този Франкенщайн на снимката е бетер Радев. Ще бъде грешка, ако чорапът му се хване на свиркaта.
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
139
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пендаревски надуши националния изменник, в руския човек Радев и замечта, как под натиска на Москва, ще падне ветото за скопските сърбомани.Не вярвам, Радев, да рискува втория си мандат, а и предстоящите избори, правейки нещо, против което са всички в България. Но, може да обещае, както Нинова, която на въпроса, на Решетников, кога България ще излезе от НАТО и ЕС, отговори с "Не още"/ има видео/.
138
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
164 Да уточним, крадливите мутри, завлекли държавата с милиарди, са Божков черепа, който плати този преврат, а Слави и руския човек Радев, го организираха, Цв.Василев, Овчаров, Банев, Бобокони...и останалата червенагмеж.
137
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
136
14
 
6
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Цялата статия бе, за да каже накрая, че и двамата са джентълмени. Дори е в множествено число, а не конкретно. Виждам, че веднага агитката от самопогребалата се крадлива партия веднага напират да съскат по Президента ни. Не се хабете. Народа си го обичаме и ще си го преизберем.
135
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Радев (и служебното му правителство) или което и да е правителство, дадат ход на приемането на РСМ, преди да са приключили въпросите за българското малцинство, езика на омразата и историята на РСМ, то трябва да бъдат съдени като предатели.
134
9
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
де е Кунева бре...затворила ни АЦ взела пари и продала ви...а Лиляна къде е...санирала ви за милиарди...ама мръзнете...а Цветанов къде е?докато гладувахте си купуваше ...цецомобили и купуваше избори за бойко...и ЕС финансираше тези престъпници...с парите на гражданите на ЕС...невиждан позор...висша несправедливост...геноцид!!!бойко върни яне...той лъже по-добре от биков!!!
133
4
 
12
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Божковбре,България е Парламентарна Република...Радев няма власт,тоя се пъне...РСМ в ЕС само когато спрат езика на омразата към България,краденето на Историята ни,езика и писмеността ни!!!всеки политик продал горните...си подписва смъртната присъда!!!екзити...и каквото и да ни струва...останалото е предателство към децата ни...към предците ни!!!
132
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
До 129Хвали го защото и двамата национални предатели и московски слуги..-------Много по-добре е да си московски слуга, отколкото брюкселски или вашингтонски такъв.
131
0
 
15
 
! Отговори
Е преди 2 години
Нека да отиде Стевчо, да се запознае с древната история на България !
130
16
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Пендароски е пич.
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
128
6
 
19
 
! Отговори
Божков преди 2 години
След като свърши мръсната работа в България, сега Радев има шанс да стане и национален предателЧестито българи
127
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
150 Русия е в основата на всички политически убийства в България, още от Освобождението до днес. Царска Русия не е освобождавала България, а се е стремила към проливите. Там, където са се пресекли интересите на великите сили, България е намерила свободата си, не без участието на българските опълченци и българското население.
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
150 Ха, ха, ха, олигархия, в 19 век, в България, току що е завършила Руско-турската война? Ти не си с всичкия си. В една бедна, току що освободена от робство, съвсем нова държава, състояща се от две части, едната още османски протекторат, с кални улици, още несъздени институции, княз без независимо царство...войска. откъде капитал за олигархия, драги? И този "император", къде го видя на Балканите, веднага след Освобождението?Ти ходил ли си на училище? Убиваха пияните, руски офицери в България.
125
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 Радев вече се за записа в историята, като революционер, предвождащ метеж над парламента, с комунистически вдигнат юмрук -печална слава", на един руиски лакей.