"Монд" обвини властите в Белград и Подгорица в трафик на дрога

Вучич и Мило били замесени с организираната престъпност
3 авг 2021 19:30, Нели Христова
22
"Монд" обвини властите в Белград и Подгорица в трафик на дрога
Снимка: БГНЕС

Властите в Белград и Подгорица са замесени в търговията с наркотици. Това се казва в статия на реномирания френски всекидневник „Монд”, озаглавена „Организираната престъпност в основата на държавната система“.

В нея се разказва как сръбски и черногорски престъпни групи са участвали в търговия с наркотици с произход от Южна Америка, които са били разпространени из цяла Европа. И всичко това се е случвало със знанието и участието на официалните власти.

Особено място е отделено на бруталността на взаимните им конфликти, започнали през 2014 г. и засилили се през 2016 г. след убийството на Александър Станкович, съобщава Nova.rs.

В материала се подчертава ролята на братята на сръбския и на черногорския президенти - Андрей Вучич в Белград и Аца Джуканович в Подгорица.

Цитиран е и европейски дипломат, който казва, че „в името на геополитиката [европейските институции] са си затваряли очите пред престъпните дейности на Сърбия и Черна гора“.

Посочва се, че сръбските и черногорските власти са облагодетелствали "клана Кавач", чиито членове "поддържали тесни връзки с футболната агитка, свързана с Вучич".

Посочва се също, че агитката „Яничари”, по-късно преименувана на „Principe” (принц – бел.ред.), непрекъснато се засилва от идването на Вучич на власт. Участниците в нея са били ангажирани по време на церемонията по инаугурацията му, а синът на президента Данило редовно е виждан в компанията на членовете ѝ.

В материала, публикуван на няколко страници, се обяснява, че връзката между държавата и тази футболна агитка се осъществява от Даяна Хркалович, която, както пише „Монд”, е назначена от Вучич на длъжност държавен секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Вучич, ти не си сърбин. Ти си евреин и мразен от почтеният сръбски народ. *** си с мир и престани да провокираш народът на Сърбия, защото ще те ритат от Славия до Стара железничка! Българи и сърби се обичаме и няма да допуснем еврейски фашисти нито в София ,нито в Белград.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми нали са наши чеда сърбите, учат се от нас....хахахаха :))
15
0
 
5
 
! Отговори
Щ.Младши преди 2 години
Изкрейзляците в Скопие също са замесени- бий самара, да се сеща магарето!
14
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
само факти...кгб ще ги защитава...техни слуги са...използват ги да насаждат омраза и разделение...да запалят отново Балканите...САЩ и ЕС са единственият гарант...време е да заемат по-смела позиция...или ще родят чудовище!източна европа е подвласна на кгб и путин посредством диктаторите-мафиоти които финансира...ЕС...нелепо...но е факт!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И северномакедонските власти участват. Те произвеждат канабис.
12
2
 
5
 
! Отговори
Мучо преди 2 години
Абе тоя как се прегръща с бокича,от една манджа и тесто са замесени.
11
2
 
5
 
! Отговори
Централно управление преди 2 години
Червените номенклатури са вързани с нарко босовете производители на дрога. Стоката се легализира най лесно в тоталитарен режим. Това показва практиката. Така беше в СССР, Авганистан , НРБ, . Запада се видео в чудо от соц. Тарикатите . Сега Русия, Сърбия, Пътя е от Изток на Запад.
10
0
 
3
 
! Отговори
187 преди 2 години
До US Immigrantтоя от снимката беше шеф на младежкото крило на партията на милошевич и ги говореше и дробеше едни 90-те години...
9
1
 
8
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
Абе, тоя на снимката мяза на дрога юзър, *** той си знае. Да не би Влади Живков и некои топ-парчета от ДС и заместниците на Велко Палин от ЦК на БКП да не ползваха?! Даже някои от тях бяха уволнени за педофилия и яка дрога от редиците на "Нашата Партия". КИНТЕКС ("Кинкалерия и Текстил"/майтап) помагаха отчасти за доставката на опиати на висшите служители, но това е история. Та така и с комшиите, но в нов, модернизиран вариант.
8
1
 
12
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 2 години
То сякаш наште не са замесени...
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Са ха ха ха ! Тия франсета измислят фантастики за да отклонят вниманието от пропаднала джихадистка Франция
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не така Вучич, не бива.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 Вучич е любимец единствено на Путин и путинската диктатура.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то кой не е замесен в трафик на наркотици? И България и Сърбия и Гърция и Македония и т.н всичките сме на пътя на дрогата. Всички управляващи участват в схемите.
3
8
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Благодаря за истината,сестри и братя Горди французи! А като поразледаме фесът на Вучич откриваме,че е откровен несърбин,а еврейски окупатор на Сърбия. Напред,братя сърби ! Аз знам какво мислите и знам,че обичате Царство България! Аз говорих лично с родолюбците в градинката пред Скупщината и съм уверен,че ще унищожите това антисръбско и античовешко еврейско правителство. Напред ! Косово е СРЪБСКО! МАКЕДОНИЯ е е БЪЛГАРСКА !
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Захапаха ги сърбите. Последен намек към североглупаците да изберат страна. При положение, че дядовците им са били чисти българи , изборът изглежда лесен. Още някоя и друга антисръбска новина и ако не се усетят - да си чукат окончателно главите с миниюгославията
1
10
 
15
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
а Бокича няма ли го?