Ковачевски благодари на Турция, България и Сърбия за ареста на Палевски

Заподозреният като извършител на двойно убийство е задържан днес
9
Ковачевски благодари на Турция, България и Сърбия за ареста на Палевски
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски изрази днес от Брюксел специални благодарности на Турция, Сърбия и България за бързия арест на заподозрения като главен организатор и извършител на двойното убийство Люпчо Палевски, съобщават медиите в Скопие.

Ковачевски подчерта, че доброто сътрудничество, което министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски е установил със страните от региона и Европа, е проявено на практика тъкмо в този случай - при ареста на Палевски, предаде БТА.

Премиерът благодари и на Хърватия, която по своя инициатива извърши проверки на територията си и уведоми партньорите в Скопие, както и за отличното сътрудничество в рамките на Интерпол. "Това беше още един успешен пример, че само с близко сътрудничество с партньорите можем да очакваме успешни резултати във всяка област“, каза Ковачевски.

Заподозреният като организатор и пряк извършител на убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска от Скопие и 74-годишния Панче Жежовски от Велес Люпчо Палевски- Палчо бе арестуван в Турция, съобщи снощи на извънредна пресконференция министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Ковачевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Държавата България винаги я е имало, което не е случая с ''македония'' ... и дърти фиромски ***.да.ли да не знаете много, че в нас е и ножа и сиренето !
6
4
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 5 месеца
Добре, не не са го кръстили "Оливие", че вече става мазало с рецептата за руска салата. Явно и тя е македонска.
5
4
 
2
 
! Отговори
Македонските служби преди 5 месеца
Ги предопредиха за руските агенти попове бг Гя ву ри те лап ат на Пингвина и нека разбрали.Сега пак казват тоя е влезнал в Цг от тек им отговарят нема такова нещо и после в Турция го хващат.Срам и позор!Пробита държава от всякакви руски пед е расти.
4
6
 
7
 
! Отговори
Всичко и мираж преди 5 месеца
Държава България не съществува от 44таг.Това е Цирк Балкански.
3
5
 
3
 
! Отговори
Даже бг службите преди 5 месеца
Му помогнаха да избега в Турция по мигрантските канали ама щом казваш браво
2
2
 
8
 
! Отговори
България преди 5 месеца
Ее нема проблем ние нищо не направихме ама сички е точно.
1
6
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 5 месеца
Браво на Турция, Сърбия и България, но също така голямо браво най вече на цялата обединена Европа, която следвайки европейските ценности в морала, икономиката и политиката, както и евро-атлантическите структури за колективна отбрана, с обединени усилия и чрез мъдро ръководство и законодателство, не спира да лови престъпници, където и да избягат и така вдъхва кураж и увереност у цялото вдъхновено население. Браво!