Дезертьори от сирийската армия създават Върховен революционен съвет

Структурата ще действа за освобождаването на страната от режима на Асад
Обновена: 6 фев 2012 19:51 | 6 фев 2012 19:51, Елка Василева
12
Дезертьори от сирийската армия създават Върховен революционен съвет
Снимка: архив, Reuters

Дезертьори от сирийската армия обявиха днес създаването на военна структура за освобождаването на страната от режима на президента Башар ал Асад, съобщи Ройтерс.

Новата структура, наречена Върховен революционен съвет за освобождаването на Сирия, ще замени Свободната сирийска армия.

Още по темата

Съветът ще бъде оглавяван от генерал Мустафа Ахмед ал Шейх, най-високопоставения сирийски дезертьор, който избяга в Турция. Говорител ще бъде майор Махер ал Наими, който досега изпълняваше тази функция в Свободната сирийска армия, се посочва в изявление на Върховния революционен съвет, изпратено до Ройтерс, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да си свормират съвет и от там да ги посрещнат в съда с обвинение за държавно предателство все едно в коя държава, на тази тема законите навсякъде са еднакви, да не збравят да вземат и либийските си колеги "освободители"
9
5
 
3
 
! Отговори
Федаин преди 12 години
Ястреб е прав колкото и да не ви се иска. Yalla ya Al-Asad!
8
6
 
31
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
През уикенда в Ню Йорк полицията смаза от бой мирни демонстранти и арестува над 500 от тях. Те само носеха плакати и лозунги и нито един от тях не беше въоръжен, нямаше буйства и хулигански прояви, но искаха да окупират една изоставена сграда. Обвиненията са - нарушаване на обществения ред. В Сирия "мирните" демонстранти са въоръжени до зъби, включително и тежки оръжия, окупирали са квартали и градове, но сирийките власти нямат право да им се противопоставят. Някой двойни стандарти ли каза?
7
5
 
14
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
навсякъде един и същ сценарий , терористите от САЩ и НАТО даже не си правят труда да сменят тактика за пред света , ето поредният - Върховен революционен съвет за освобождаването на ......Египет , Либия , Мароко, Косово и къде ли още не по света , Иран трябва да се подготви добре за това което го чака след Сирия
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Антарктида е открито огромно находище на нефт и газ.Павителството на сащ обвини РЕЖИМА на кървавите пингвини, че не спазват правата на косатките!
5
11
 
36
 
! Отговори
Варненец преди 12 години
Всички тези дезертъори са платени от империята на злото САЩ,точно те са истинските терористи.Тези ,,бунтовници''са част от пропагандата на запада и гадовете евреи.
4
7
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Когато терористите играят за "нашия" отбор /интереси/, те вече са "революционери"!!!Работата е ясна! Чисто американски и израелски интереси! Първо Ирак, после Сирия, след това Иран. Северна Кория, като правят ядрена бомба защо никой не им пречи и никой не ги закача? Защото няма петрол!
3
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТЕЗИ "ДЕЗЕРТЬОРИ" АСАД АКО РЕШИ ЩЕ ГИ СГЪНЕ КАТО ГЛАДЕН *** БАНИЧКА :)
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демокрацията настъпва на раменете на дезертьорите... И в РБ стана така през 1989. Дезертьорите,паплачта в редиците на БКП взеха властта,подлъгаха редовите членове на Партията,и започнаха да се роят....БСП,СДС,ДПС,НДСВ,ГЕРБ,и още стотина партийки,които не можаха да просъществуват от по-големите акули...Но началото бе дадено от ренегатите на БКП ! Тогаващните редови членове на БКП бяха дадени "курбан" на новите парт.величия и тяхната естествена социална среда-мутрите...
1
14
 
23
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
АМИ КАТО ЩЕ ОСВОБОЖДАВАТ СИРИЯ ОТ АСАД ЩО НЕ ГЪРМЯТ ПО АСАД АМИ ХОДЯТ ДА ГЪРМЯТ ПО ЖИЛИЩНИ СГРАДИ. НА ТЕЗИ ДЕЗЕРТЬОРИ САЩ И ИЗРАЕЛ ИМ ПЛАЩАТ. ДА ВЗЕМАТ ДА ДЕЗЕРТИРАТ НА ОНЯ СВЯТ ЩЕ НАЙ- ДОБРЕ. ПРОМИТИ АМЕРИКАНСКИ МОЗЪЦИ. Е НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КЪВ *** И *** ТРЯБА ДА СИ ЧЕ ДА ХОДИШ ДА ТРЕПЕШ СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ , Е ТОВА СА МЮСЮЛМАНСКИТЕ БРАТЯ. ДЖИХАД ДА ИМА НЕ Е ВАЖНО КОИ ТРЕПЕМ , ВАЖНО Е КРЪВ ДА СЕ ЛЕЕ. ЗА ДОЛАРИ ЛИ ? ЗА МНОГО ЛИ ????