Време е екранът да угасне... сега!

светла иванова @tvmreja.blog.bg 30 юни 2013 13:08
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
8
3926
Протести от сутрин до вечер пълнят редовни и извънредни новинарски емисии.
Нова тв дори премести късните си вести с час по-рано (преди премиерния сериал "Правителството", също избран неслучайно...), двама-трима репортери по два-три пъти се включват на живо от различни точки на шествията, като се почне от 18.00 по БНТ и се свърши с 23.30 по същата телевизия.
"Обичайните заподозрени" социолози, политолози и добре платени коментатори направо са се нанесли да живеят в студиата - от сутрешните блокове през "Часът на Милен Цветков" до "Лице в лице" (без да броим "Референдум" и "Панорама", понеже са само веднъж седмично, за щастие).
"Смешните" шоута пък черпят с пълни шепи вдъхновение от ставащото във и около институциите - Слави покани парламентарно представените "клоуни" да "дискутират" в неговото студио, "Господари"-те си имат любима мишена - TV7, с целия ресурс на CNN!

Но докато кучетата си лаят (разбирай - медиите си приказват), властта стяга редиците и от три дни телевизиите отразяват не само протести, но и контрапротести.
За отразяването - след малко, преди това - що ще Волен Сидеров в БНТ.
Часове след като председателят на Народното събрание размаха показалец на журналистите, атакисткият лидер му заприглася, както си знае и както си може. Въоръжен с мегафон, Сидеров нахлу при Вяра Анкова да й търси сметка защо ръководената от нея телевизия разказва за исканията на хората по улиците и площадите. И то след като няколко дни по-рано от екрана на собствената си телевизия бе обругал и БНТ, и Би Ти Ви, и Нова, и Канал 3 вкупом. 

На такъв идеален синхрон в действията на негласната коалиция може да завиди и националният отбор по синхронно плуване!

Но за отразяването ми беше думата.
Има ситуации, при които всички гледни точки се събират в една. Това е гледната точка на нетърпимостта.
Гражданите вече я достигнаха. Не е ли време и телевизиите да се извисят до тази мъртва точка на гнева? 
Трябват само минута-две "черно мълчание" в началото на всяка емисия.
И Let It Be!


8
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Лидия Стефанова преди 9 години
Искам да споделя с вас една статия която е пълна лъжа,аз живея в Кипър и този протест не се е състоял със сигурност.Да ви обесня малко по-подробно : миналата седмица в една група която е на българите в Кипър се появиха двама агитатори ,който случайно са дошли в Кипър за една седмица и започнаха да агитират за протест срещу правителството на Орешарски ,никой не им откликна ,но днес намерих тази статия за протест ' който със сигурност не се е състоял
6
1
 
2
 
! Отговори
№1 преди 9 години
Функцията на така наречените медии е да отразяват събитията. Отражението е чисто физически процес, който възниква на границата на две тела с коефициенти на отражение и пречупване и зависи само от свойствата и качествата на телата. Що се касае до нашите реалии, мисля за правилността на навлезлия тук русизъм, още веднага след освобождението. Терминът е "Гъзета".
5
4
 
5
 
! Отговори
АнтиРайчев преди 9 години
Много хубава статийка. Поздравления!
4
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестите затохват. Народа не иска ново правителство, но на протестиращите им е много мъчно че мутрата вече не е на власт. Дали това е съвпадение?
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2,не си се доизходил по въпроса,който те вълнува - как си се уредил,защото може би си се сетил,че протестират хора,за които твоята нужда на индивид /по-точно - твоят нужник,ако ме разбираш/ изобщо не са цел. Не са били и няма да бъдат...
2
11
 
13
 
! Отговори
tikoev преди 9 години
"Независими" репортери изпадат в екстаз и с патос достигащ до оргазъм "отразяват" протестите! Ако знаете колко са употребени тези "протестиращи"!? Аз лично работя за един от употребителите, седмичната ми заплата е четирицифрова с осигурен транспорт, безплатна храна и разни други преференции за които ...няма да разкажа. Със сигурност някой ще ми скокне и ще каже: лъжеш! Не лъжа, вас ви лъжат и то не аз! Продължавайте да протестирате в името на колачите си които ви душиха в периода 2009-2013 и скоро ще стигнете до абсолютната нирвана. Прекалено ясно е, че софийското
1
6
 
15
 
! Отговори
drakulla преди 9 години
Михайлов пък вие на умряло по всички телевизии, копира Бареков, трагедии, драми. Дърева и тя излезе от гардероба, абе циркове, циркове, театър, лоши актьори, бездарни сценки, хора-***...лудница.