Най-големите банки в света са платили $100 млрд. глоби на американското правителство!Ще платят още 150 милиарда $!

Angel Marinov @meto76.blog.bg 27 мар 2014 10:14
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
6
1952
26 Март 2014 13:56

Най-големите банки в света са се разделили с близо 100 милиарда долара за уреждане на правни спорове в САЩ от началото на финансовата криза през 2007 година, според проучване на Financial Times, цитирано от economywatch.com.

Миналата седмица Credit Suisse се съгласи да изплати $885 милиона на Федералната агенция за жилищно финансиране (FHFA), след като банката беше обвинена в измами с обезпечени с ипотека ценни книжа в навечерието на финансовата криза.

Така общо, от 2007 година, банките са платили за уреждане на съдебни спорове $99.5 милиарда в САЩ, от които $15.5 милиарда идват от чуждестранни банки.

Поради дългият период на разследване, Financial Times отчита, че повече от $52 милиарда от глобите са били платени миналата година.

Според Financial Times, най-големите банки в САЩ се изправени пред опасността да платят още 151 милиарда долара в бъдеще, ако се провалят при стрес тестовете на Федералния резерв.

„Глобите могат да бъдат представени като „цената да се прави бизнес"," коментира Анат Адмати от Stanford University. „Те не навлизат в същината на проблема и не са ефективни що е отнася до промяна на поведението, защото различни хора, работещи в тези банки, имат силен стимул да продължат да прилагат старите практики."

http://www.infostock.bg/infostock/control/news/details/53729

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Геле бре, на кое АМЕРИКАНСКО ПРАВИТЕЛСТВО са платили глоби банките? На канадското ли, на бразилското ли, на аржентинското ли, или на всичките 20-на американски правителства. Невежи писачи, не знаете ли, че американско правителство ВСЕ ОЩЕ НЯМА. Може да има, както е тръгнало, когато Америка стане държава. Но тогава сигурно ще се казва САЩ. Засега Америка все още е КОНТИНЕНТ. То бива, бива сервилност и тъпотия, ама толкова ...
5
0
 
2
 
! Отговори
ops you did it again преди 10 години
До vot42Объркал си paste -а пич! Новината е за банкови злоупотреби.Уцелил си че тръгвайки назапад измамите добиват колосално размери и хората трябва да знаят къде отиват!
4
9
 
4
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
Да,българите знаят къде отиват!!! Господин посланика нека да отговори,колко българи и руснаци са емигрирали на ЗАПАД и колко западняци са дошли в България и Русия!? Господин посланика знае ли,че хиляди българи,които работиха в Русия,този период не им се признава за стаж.Защо Русия подтикна Сърбия да нападне България след обявяване на нашата независимост!? Защо руски войски заедно с румънски войници помогнаха на Румъния да завземе Южна Добруджа през Междусъюзническата война!?
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На това му се вика законен рекет или начин държавата да си трае за своеволията на банките.Пмащаш глоби и работиш.
2
0
 
14
 
! Отговори
RTE преди 10 години
Плащат си глоби за това, че са в основата на балоните и кризата, вместо да си понесат последствията. А това, че парите на хората, които пострадаха от тях отидоха, за да ги спасяват - на кой му дреме, важното е банките да мелят, а за хората дърво отвсякъде.
1
0
 
13
 
! Отговори
маймун дере преди 10 години
А,значи,нова форма на източване на банки .Да го духат вложителите.