Бареков пита депутатите за приватизацията на БМФ

Red Blue @iliaganchev.blog.bg 23 апр 2014 10:32
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
4
2180

Бареков пита депутатите за приватизацията на БМФ

22.04.2014

Да се създаде морски клъстер на най-високо държавно ниво, който да обедини сегменти като корабоплаване, корабостроене, морско образование и морски туризъм. За това настоя във Варна лидерът на „България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков, който закъсня с повече от половин час за пресконференция именно заради среща с представители на морския бизнес.

 „Туризмът по море е един, а в планината друг. Днес морето не е мохито и чадър, а един много тежък бизнес - кораби, корабостроене, индустрия и пристанища. За да има пристанища във Варна, трябва да има такъв морски клъстер в транспортното министерство. Сега Варна лека по-лека умира”, заяви Бареков.

Според него намаляването на корабите в морската и речната индустрия е катастрофално. Това се дължало на приватизацията на Параходство „Български морски флот”, за която имало много лоши сигнали. „Намесен е човек, с който аз имах работни отношения – собственикът на БМФ и футболен клуб „Лудогрец” Кирил Домусчиев. Знаете, че подписах договор, с който 15 милиона влязоха в българския футбол. Голяма част от тези пари ще влязат в касата на неговия клуб и във фирмата му с Тодор Батков”, заяви младият политик, който си е поставил за цел да провери сигналите за липса на следприватизационен контрол. За целта ще бъде направено парламентарно питане към ресорния министър. „Атаката ни е към бившето правителство, което просто не е извършило следприватизационния контрол”, отбеляза Бареков.

Той има намерение да внесе предложение за референдум във всички членки на Европейския съюз за присъединяването на Турция. „Искаме да стопираме членството на Турция в съюза. Поне докато не се изяснят въпросите относно правата и свободите в нашата южна съседка спрямо управлението на премиера Реджеп Ердоган”, сподели Бареков. Той обвини депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов в конспиративни действия спрямо „България без цензура”. Според бившия журналист народният представител е посещавал кметове на Движението за права и свободи по морето за Великден и е лобирал, че в ЕС са били категорични, че ББЦ не трябва да се допуска до европарламента и бъдещето управление.

От там прокламирали, че трябвало да има коалиция между ДПС и ГЕРБ. Бареков апелира медиите да потърсят Хафъзов и да го накарат да отговори дали е казал това на кметовете. „Той е изловен в крачка, а е религиозен човек и няма да излъже. Той дори на плажа не се съблича заради вярата си", заяви Николай Бареков.

 

Източник: http://varna.topnovini.bg/node/509277

Забележка: За опита с морския клъстер на Германия вижте моята публикация тук в блога:
Националните морски конференции в Германия – пример за единодействие и държавна мъдрост(малките конкретни разлики между държавниците на РБ и ФРГ) - 05.11.2010, допълнена на 22.04.2014.


http://iliaganchev.blog.bg/novini/2010/11/05/nacionalnite-morski-konferencii-v-germaniia-primer-za-edinod.630058

 


4
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Благо преди 7 години
Аз съм против влизането на Турция в ЕС!
3
1
 
3
 
! Отговори
CSKA преди 7 години
Ха така. Сега ще вземат бизнеса от Домусчиев, ще разсипят и Лудогорец и ЦСКА ще стане най-великият отбор по футбол на БГ. То иначе чорбарите как ще ги победят. Левски го разсипаха, сега идва ред на Лудогорец. Да са ни живи и здрави нашите червени ***, да ни занимават с несвойствени неща и да ни взимат и последния залък от устата, за да нахранят кучетата си.
2
0
 
8
 
! Отговори
sawall преди 7 години
Бареков, твоя шеф, Пеевски, не беше ли шеф на пристанището във Варна на 22 години, без образование и без стаж? Сега си станал радетел на морското дело. Я се скрий бе, ***.
1
4
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
Време е някой да подкрепи морския бизнес!