ХАРЕСВА ЛИ ВИ ТАЗИ БЪЛГАРИЯ?

Николай Колев-Босия @bosia.blog.bg 29 авг 2014 11:18
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
0
1955

ЗА СВИНСКИТЕ ЧЕРВА И БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ

 

Дядо ми имаше един доста нецензурен лаф. Нецензурен, но много точен. Той казваше: „Приятелството еба мамата на рушвета!”

При нас нещата сега са променени. Хем приятелство-хем рушвет.

Което на цивилизован език означава окончателна деградация в ценностната система на българина.

Ще ви разкажа една кратка история на тази тема. Не че представлява нещо изключително и рядко срещано. По-скоро е част от статуквото и ежедневието.

Нали помните как се назначаваха министри, директори, депутати и началници по времето на БКП? Или трябва да са приятели, или роднини, или да са от един отряд. Няма значение какво образование или възможности имат.

Сега нещата претърпяха развитие. Развитие в смисъл на тотална дегенерация. Всеки, който предложи достатъчно пари може да стане депутат, директор, началник, зам. министър и дори министър.  На тази тема е писано и говорено достатъчно. Спомнете си какво каза арестуваният началник на транспортна служба във Велико Търново преди няколко седмици. Той каза буквално, че е станал началник на лизинг. Т. е. трябва ежемесечно да се отчита на някого.

Същото става и на по-високи нива. Например в Министерството на транспорта. Още повече, че е намесен и главен секретар на МВР.

Ето за какво става дума:

Небезизвестният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров-Чичовото неотдавна стана несменяем главен секретар на МВР за 5 годишен мандат. В биографията му пише, че е „завършил право в ЮЗУ-Благоевград”. Доколкото ми е известно, този университет се завършва най-бързо. Обаждаш се по телефона, казваш си данните, внасяш едни хилядарки по една банкова сметка или ги носиш на ръка и ставаш висшист. Така стана висшист и тъста на Чичовото- небезизвестния милиционер Камен Пенков. При това по едно и също време се дипломираха и двамата. Единственото нещо, което не знам е дали са им направили отстъпка за количеството.

Не знам дали има толкова ниска оценка, която Чичовото би получил, ако се яви на изпит по какъвто и да е юридически предмет. Най-вероятно е да се направи на болен. Защото на идиот не може да се направи. Нали се сещате защо?

С тъста на Чичовото вече се запознахме. А къде е тъщата му Боряна Пенкова?

Тя от 4 месеца работи в централата на ДАИ. Някой ще каже: „Назначена е-работи!”. Но в тази фраза липсва нещо изключително важно. От там се продават едни изпити за шофьори и се взимат едни пари. Големи пари!

А знаете ли кой е шеф на ДАИ?

Шеф на ДАИ е роднината по сватовство на Чичовото-Владимир Колев. Така парите минават през сигурни ръце и имат чадъра на МВР. Той е бил обикновен инспектор в КАТ. След това го пращат в циганския квартал на Ботевград, но там не издържа и напуска.

За да стане шеф на ДАИ

Като десерт ще кажа, че вдовицата на убитиата в Лясковец барета-близък приятел на Чичовото от няколко седмици също работи там. Първоначално като секретарка на Ганев-директор на ИА „АА” /изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” към министерството на транспорта /, а сега е преназначена на по-висока служба.

Грубо казано, през агенцията годишно минават не по-малко от 25 милиона лева само от продажбата на изпити и книжки. Там можете да видите имената на шофьори, които са напълно неграмотни или не знаят български език. Което означава, че Агенцията създава убийци на пътя. Сега можете да си обясните защо България е на първо място в Европа по брой на убити по пътищата и улиците. Сега разбирате и защо не се разследва този магазин за контрабандни шофьорски книжки. Сега разбирате и защо тази тема е табу в медиите.

Харесва ли ви това?

Харесва ли ви тази България?0
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари