Базиран в София рисков фонд влага $5 млн. в софтуерна компания

След инвестицията, която беше запланувана още в края на миналата година, фондът притежава дял от "под 50% от компанията"
26 мар 2008 11:01,
Базиран в София рисков фонд влага $5 млн. в софтуерна компания
Снимка: businessworkshops.org.uk

Базираният в София рисков инвестиционен фонд, насочен към сектора на информационните технологии, New Europe Venture Equity (NEVEQ) е инвестирал 5 млн. долара в компанията, разработваща аналитичен софтуер FinAnalytica. След инвестицията, която беше запланувана още в края на миналата година, фондът притежава дял от "под 50% от компанията".

От FinAnalytica обясниха за Investor.bg, че средствата ще бъдат използвани за финансиране на маркетинговата и пазарната експанзия на компанията, както и за развитието на нейните продукти като Cognity, който предлага на инвестиционните фондове анализ на риска на портфолиото им.

По думите на Дъглас Мартин, основател и изпълнителен директор на FinAnalytica, търсенето на методи от ново поколение за анализ на риска и структуриране на инвестиционното портфолио се увеличава. „В резултат на това виждаме значителен ръст на възможностите на големия пазар на фондове от фондове, където приложението на традиционните подходи за изграждане на портфолиото и управление на риска са неадекватни“, казва той.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации