Големите дилъри с мрачни прогнози за долара

Citigroup, Deutsche Bank и Royal Bank of Scotland не вярват в стабилизирането на американската валута в следващите няколко месеца
7 апр 2008 10:23,
3
Големите дилъри с мрачни прогнози за долара
Снимка: newsru.com

Оптимизмът за бъдещето на валутния курс на американския долар, който се наблюдаваше в началото на годината, губи почва, става ясно от прогнозите на най-големите валутни дилъри в света. Предвиждането на Citigroup, Deutsche Bank и Royal Bank of Scotland, на които се падат около 40 на сто от глобалната търговия с валута, е, че до октомври зелените пари ще паднат спрямо еврото до 1,65 EUR/USD, съобщава Bloomberg.

Песимистичните възгледи за долара се виждат и от данните на американската комисия по търговия с фючърси, които показват, че през последните два месеца залаганията, че зелените пари ще понижат стойността си, са са удвоили. Официалната статистика показва, че в края на миналата седмица е имало открити 246 101 къси фючърсни позиции, залагащи на поевтиняване на долара срещу осем основни валути. За сравнение, на 22 януари откритите позиции от този вид са били 126 342 броя.

За понижението в курса на американската валута допринася и фактът, че частните чуждестранни инвеститори са били нетни продавачи на активи под формата на акции и облигации за 37,6 млрд. долара през шестте месеца до февруари, показват данни на финансовото министерство на САЩ. Последният път, когато е имало шестмесечно превишение на продажбите над покупките от чужденци в страната, е било в края на април 2006 година.

В началото на 2008 година анализаторите очакваха американската валута да поскъпне до 1,48 EUR/USD през юни, но настоящите прогнози са в края на шестмесечието курсът евро/долар да е при 1,55. Актуалната прогноза на Citigroup е в рамките на следващото тримесечие еврото да напредне до 1,65 EUR/USD, при положение че очакванията в началото на годината бяха за 1,51 долара за евро. Анализаторите на RBS и Deutsche Bank са дори още по-скептични, заявявайки, че нивото от 1,65 EUR/USD ще бъде постигнато още през юли месец.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ne moi,umnojava se po krust ,sire4 1,65.USD = 1.EUR ;)
1
0
 
0
 
! Отговори
Помориец преди 16 години
1,65 EUR/USD означава 1,65 евро ЗА 1 долар. Хайде пък да е наобратно, а? Едно евро да е 1,65 долара?

Спонсорирани публикации