Туристи ще следват пътя на римските императори

България се включи в инициатива на Хърватска, Румъния и Сърбия
24 фев 2012 20:38,
20
Туристи ще следват пътя на римските императори
Снимка: Министерство на икономиката, енергетиката и туризма

До една година ще започне да се реализира общият културно-исторически маршрут между България, Хърватска, Румъния и Сърбия „Пътят на римските императори”.

Това стана ясно днес, след като министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подписа четиристранния меморандум за разбирателство за реализацията на маршрута с държавните секретари на останалите три държави.

В партньорство с останалите страни България вече е анонсирала пред Европейската комисия проектно предложение за маршрута на римските императори. Според него четирите държави ще реализират съвместната реклама и общото представяне на туристическите си пазари в Европа и трети страни, като ще използват единна визуализация, лого и слоган.

Маршрутът ще ползва едно основно трасе, свързващо отделните държави. Четирите страни ще създават и конкретни общи туристически услуги, чрез които да популяризират тази част на Европа и богатите й културни и природни ресурси.

Подобен продукт вече съществува в Централна и Западна Европа, коментира министър Трайков.

Целта на общия туристически проект между четирите държави е да превърнат региона в по-привлекателна дестинация за туристите по света, като се използва богатото им нематериално наследство от римско време.

Министър Трайков каза, че заради този туристически проект България ще подобри инфраструктурата в своя участък от маршрута.

Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Def преди 12 години
"министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков"- Все се чудя не са ли му множко дините под едната мишница на ТТ, голям пенкилер ще да излезе? Специално за туризма все си мисля че трябва много здраво да се запретнат ръкави и да се работи работи работи...
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румене всички основни пътища на Балканите а и в Европа са прокарани от Рим , градовете и руиуните , с които толкова много се гордееме пак са построени от Рим , ти какво точно искаш и за какво се бориш
15
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...- КОЯТО ДА СЕ ХВАЛИ КАК Е БИЛА ПОРОБЕНА...- СЛЕД ПЪТЯ НА ПОРОБВАНЕ ОТ РИМЛЯНИТЕ..., КАКВО СЛЕДВА...- ПЪТЯ ПО КОЙТО СМЕ ПОРОБЕНИ ОТ ОСМАНЦИТЕ ЛИ....- А ЗАЩО НЕ И ПЪТЯ НА ВАСИЛИЙ - ***..., КОЙТО ДА СВЪРШВА В ПЕТРИЧ, КЪДЕТО ПРЕД ТУРИСТИТЕ РИТУАЛНО ДА СЕ ИЗВАЖДАТ ОЧИТЕ НА СТОТИНА БЪЛГАРИ..., ЗА ДА НЕ ГЛЕДАТ ПОВЕЧЕ СРАМА НА ПОЛИТИЦИТЕ СИ...!!!
14
2
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
Моля те, не бъркай понятията "башибозук" и "турци". Не казвам, че не е имало моменти, в които турски аскер е прилагал по-твърди мерки, защото ситуацията е била такава. Но не е редно да се твърди, че турците като народ са някакви патологични садисти, които непрекъснато са избивали мирно население. Самите обикновени турци са ставали обект на жестокости почти толкова често, колкото и останалите поданици на империята.
13
3
 
2
 
! Отговори
ромските царе преди 12 години
Туристи ще следват пътя на ромските царе.
12
1
 
4
 
! Отговори
Генеральный секретар преди 12 години
Туристи ще следват пътя на 192-те неразкрити убийства, когато пожарникарят беше генсек на МВР.
11
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
хаха .. най ми е кеф когато .. слушам безподобни *** с историко - археологически уклон .. да говорят за културно историческо наследство.. :)
10
0
 
3
 
! Отговори
до 12 от 11 преди 12 години
Благодаря ти сърдечно за забележката! Lapsus calami, сър/лейди/! Идеята ти се приема с пълно болшинство, но не за Рамбо, а за US-посланиците, макар, че местата им за изява са тъмни, тайни и задимени от пури! И трябват обувки с грайфери, защото ще се ходи по мед и масло.
9
3
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
А ти какво предлагаш - Пътят на Рамбо по балканските земи?И научи българската граматика. Мн. число на съществителните не завършва на й. Не е османлий, а османлии. Пишейки на правилен български език ще си по-убедителен в хипотезите си. Успех в граматиката!
8
2
 
10
 
! Отговори
тая година-добре! преди 12 години
Но миналата същия Трайков допусна маршрут за османлий - "По пътищата на османлийте", като грижливо избягваха Батак, Перущица, Костина, Плевен...където са клали,бесили и безчинствали турските "присъстващи"...Дано догодина да няма "По пътищата на Съветската армия-Освободителка"!
7
0
 
11
 
! Отговори
Jipsy преди 12 години
*** *** 7, да мислиш че *** пасмина е от римляни само защото *** си викали рома, значи да си психично болен. Дори живеещите в Рим днес не се считат за "римляни", а някакъв *** *** се има за техен наследник. Нещо като "македонците" от Вардаро, дето си мислят, че корените им са от Александър Велики. *** до *** мила моя майнольо.......
6
3
 
9
 
! Отговори
Scientia est potenti преди 12 години
Пътят на римските императори - отлично избрано название. Хората да разберат най-после, че такова нещо като Византия не е имало, а е било Източна Римска Империя, а многобройните народи, живеещи на нейната територия, са били ромеи /римляни/, вкл. гърците, които сега си присвояват и осребряват историята на цялата империя.
5
11
 
1
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 12 години
NAI VELIKATA ETNOS NA ZEMIYATA KOYATO NAI MNOGO E DALA NA 4OVE4ESTVOTO OT ANGLIA DO INDIA I SEVERNA AFRIKA VSI4KO E BILO ROMA ; I VSI4KO TOVA E BILO PO VOLYATA NA BOGA I SLED KATO SE VIZGORDYA ROMA BOG GO NAKAZA SAS PLESNICA ZATOVA ROMA DNES E PO SVETA I E NAI NAMRAZENIA ETNOS OT 4OVECITE NO OBI4AN OT BOGA
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** Трайков!
3
5
 
30
 
! Отговори
Бачо преди 12 години
Никоя цивилизация не е дала толкова много на света колкото римската и никои не е оставил толкова много градове,храмове и други забележителности в България колкото римляните
2
5
 
15
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Този корпоративен тарикат пак вкарва "такса електромер" в проектозакона! Човека си милее за бившите шефове...Интересно с тези "римски маршрути" чии интереси ще обслужи?
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нашата държава не и пука за миналото. Оставиха *** да съсипят Рациария край с.Арчар Видинско. Там имаше римска мозйка, много монети, накити, камъни, глинени съдове, останки от постройки и оловни тръби към вани, но всичко това беше оставено най-безхаберно да се затрие завинаги.

Спонсорирани публикации