Нов удар по джоба! До края на годината свинското ще поскъпне с 60%

Като за начало цената на колбасите тръгва нагоре с 10 на сто
149
Нов удар по джоба! До края на годината свинското ще поскъпне с 60%
Снимка: Pixabay

Съвсем скоро се очаква повишение на цените на колбасите в търговската мрежа с над 10%, предупреди Атанас Урджанов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) пред "Фокус".

Още по темата
"Още в края на ноември сигнализирахме търговските вериги, че трябва да повишим нашите цени с над 10% и в момента очакваме да бъдат приети", коментира той.

Според него е трудно да се прогнозира дали се очаква нов скок в цената на свинското месо заради временната забрана на движение на свине от и към животновъдни обекти и кланици, свързана с новите случаи на африканска чума, защото и в момента месото, което се предлага основно свежо в търговската мрежа, не само е скъпо, но и го няма.

"Ситуацията в бранша е критична. Още в началото на 2019 година сигнализирахме, че по повод африканската чума по свинете в Китай са избити над 50% от поголовието и цената на свинското месо ще се покачи много. Така че до края на година цената на свинското месо в България се покачи с над 60%", отсече Урджанов.

Според него свинското месо е недостатъчно за пазара в страната заради масовото унищожаване на животните в свинекомплексите заради африканската чума.

"Не е тайна, че работим и със суровини от Европа – Германия, Дания, Испания и Франция, но толкова висока цена до момента не е имало", призна Урджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
Тъкмо ще спрем изобщо да ги купуваме тези ***.
111
2
 
1
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Нали това беше идеята.
110
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и яденето на дедови хурки е вредно, но Не вдигайте вой го практикува.
109
2
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Не вдигайте вой! 125 Така е ,но покрай свинското се вдигна цената на всички видове меса , а там няма Африканска чума. Има българска чума.Телешкото трябваше да е по евтино от свинското.
108
2
 
17
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
Важно е да не поскъпва сьомгата, стридите, черния хайвер, гъшия дроб и дивечовите меса. Ние българите с това се прехранваме
107
14
 
7
 
! Отговори
Не вдигайте вой! преди 4 години
По принцип прекомерната употреба на месо е вредна за здравето, като най-вредно е свинското. Достатъчно е веднъж седмично да консумираме пилешко (само бяло и без кожа) и риба (без скумрия и риба тон заради живака), и един-два пъти месечно телешко. Може да редуваме пилешкото със заешко. В случая липсата на свинско само ще ни е от полза. Толкоз!
106
2
 
2
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
че то постоянно си се вдига, откакто се започна със сагата АЧС кажи-речи при всяка доставка на меса в близкия магазин ги докарват на по-висока цена, тоя иска да ни каже да се готвим официално за голямо вдигане на цените, като междувременно очаквам за всеки празник търговците да ни зарадват с нови увеличения на всичко
105
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да има банани за овцете ...
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обяснимо е значи суджук гейта , запасявали са се партийците с конвертируема стока. Инвестиции в суджуци . Сега ще продават на съпартийци.
103
2
 
8
 
! Отговори
мойсей преди 4 години
Като няма месо ще ядем паприкаши . Сега пък гюрлюка ще скочи . Чакаме заушка по козите и вариола по улежите.
102
3
 
5
 
! Отговори
късни новини преди 4 години
аиде славчо, идвай,че иначе ще ядем само тикви.тоа БАБАХ го закрии
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко Не му пука, той яде сополива кметска наденица с бял сос в Симитли.
100
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До sefЗащото месото се внася от роднина на шефа,който ни управлява,затова е скъпо,хората не получават достатъчно високи заплати и пенсии,че да ви купуват скъпото месо,накрая от лакомия ще си ядете сами!
99
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте този който внася свинското месо на кой е роднина и ще ви стане ясно защо поскъпва свинското месо!В Бушон медия вече писаха отдавна за това.
98
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото стара и Велика да е България явно е обречена на самоунищожение,заради такива управници.
97
7
 
7
 
! Отговори
Не ми дреме преди 4 години
Нито свинско ям, нито колбаси. Това не е месо, което се продава в магазинната мрежа, а още повече колбасите, ако има месо в тях си е направо късмет.
96
3
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Свинското нагире някои надолу тая вечер на китайско парти.Честит Банго Васил на колегата му тропате кючека аре честита интеграция a бабата готви
95
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свинското месо дори и да поскъпне,ще е временно по световните борси с около 10-15%. А това което се опитва да ви каже статията е ,че вече за свинско ще плащате 60% повече отколкото до сега.Визира се само свинското месо,защото българинът и до сега избягваше агнешко и говеждо поради безпаричие,а когато се вдигнат и те,просто става безпредметно да се пише за храни недостъпни за болшинството.Казва ви се в прав текст че инфлацията е 60%,с толкова се вдигна цената на златото и др.Всичко ще скочи .
94
2
 
36
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Едва ли ще стане така.След като свинското прескочи 10 лв започна да почернява по витрините.Просто нашия пазар не може да понесе по висока цена
93
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние се борихме да ядем БАНАНИ, а не свинско... Майната му на свинското и цените...

Спонсорирани публикации