С 8% по-малко стоки сме изнесли за периода януари-май

За същия период вносът намалява с 12.7% спрямо 2019 г.
3
С 8% по-малко стоки сме изнесли за периода януари-май
Снимка: БГНЕС

През периода януари - май 2020 г. от България общо са изнесени стоки на стойност 21 747.2 млн. лв., което е с 8.1% по-малко в сравнение със същия период на 2019 година.

През май 2020 г. общият износ на стоки възлиза на 3 744.3 млн. лв. и намалява с 21.4% спрямо същия месец на предходната година, по данни на НСИ.

За същия период общо в страната са внесени стоки на стойност 23 407.8 млн. лв. или с 12.7% по-малко спрямо януари-май 2019 година.

През май 2020 г. общият внос на стоки намалява с 28.4% спрямо същия месец на предходната година и възлиза на 4 049.8 млн. лева.

Общото външнотърговско салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно през периода януари - май 2020 г. и е на стойност 1 660.6 млн. лева.

През май 2020 г. общото външнотърговско салдо (износ FOB - внос CIF) също е отрицателно и е на стойност 305.5 млн. лева.

 

 


3
Още по темата: търговияВносизносНСИ
Още от Общество
Синдикати и работодатели зоват за стабилност и край на напрежението
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото изнесли, толкоз. Има недостиг на работна ръка, но митингуващите не искат и не умеят да работят в родните условия. За това колкото изнесем толкоз. Добрата новина е, че лева е стабилен и зад него вече е Европейската банка. Т.е не се очаква външни финансови фактори да ни внесат нестабилност.
От Бизнеса се изисква да докаже, че е гъвкав и да се нагласи в новите реалности. Разни заспали на стари лаври ще страдат, но такъв е живота. Бизнесмен не е ген, а социално занятие, може и да ти мине.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе мирно седяло, не би чудо видяло. Така става, като се връзваш на бсп - ядеш бой и го отнасяш. Протестите трябва да са срещу всички, а вие предлагате най големите мошеници за алтернатива. При това положение категорично избирам Бойко.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Бойко Методиев Българоубиец се опитва да ни вкара в гражданска война за да запази властта си. Ясно му е че този път няма да се върне и ще бъде разследван до дупка!
В момента се арестуват журналисти поголовно ! В другите медии не спират да заливат с новини за бити и арестувани млади хора включително журналист на НОВА.ТВ и млад спортен журналист! Доган.бг услужливо мълчи ОТНОВО
НЕ на турските медии и ***. Напуснете продажната псевдо медия ДОГАН.БГ