Toyota излиза в желязна ваканция

Взрив в завод на един от доставчиците на стомана доведе до кризата
1 фев 2016 12:30,
7
Toyota излиза в желязна ваканция
Снимка: Ройтерс

Производството на автомобили в девет от заводите на Toyota в Япония ще бъде напълно преустановено за периода 8-13 февруари, съобщиха от ръководството на концерна.

Причината е недостиг на стомана по вина на основния доставчик – компанията Aichi Steel. Нейният завод в Япония пострада сериозно от взрив, избухнал в началото на януари. При инцидента няма пострадали, но една от производствените линии е силно увредена и ремонтът ще завърши едва в края на март.

От Toyota обявиха, че проблемът няма да засегне предприятията на концерна, разположени в други държави. Все пак производителят взима всички възможни мерки за минимизиране на щетите, които може да бъдат нанесени на продукцията на компанията. Една от мерките е търсене на нов доставчик на стомана.

В Япония има общо 16 завода на Toyota, като ежедневно от конвейерите им излизат около 14 000 нови автомобила. Концернът е най-големият производител на автомобили в света – за четвърта поредна година, като през 2015 завърши с резултат над 10 млн. единици.

Плановете на компанията за тази годината са да бъдат произведени около 10,20 млн., като от тях 4 млн. се падат на местните предприятия.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
До кефа няма цена преди 8 години
И аз си карам опела и 5 пари не давам кой какво мисли за японските автомобили
4
2
 
14
 
! Отговори
кефа няма цена преди 8 години
Карам си Лексуса и 5 пари не давам кой какво мисли за японските автомобили .
3
12
 
6
 
! Отговори
69 преди 8 години
Дано само да не получат срив с доставките на пластмаса, че тогава Тойота ще го закъса.
2
3
 
21
 
! Отговори
Как преди 8 години
Ще ги стигнем японците! Бъдещето е на Далечният Изток. Много умни, много работливи и много жестоки. Неочаквано добра комбинация. И много честни. Корупцията е сведена до санитарния минимум. А Европа гние и ръждясва. Още не си личи съвсем, но скоро ше лъсне с цялата си грозота.
1
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой конкурент не му е харесало, че Тойота е лидер на световния пазар по брой продадени автомобили