Tesla ускорява производството

Предизвикателството е да докара бързо колите до клиентите
4 юли 2016 22:30, Бойчо Попов
15
Tesla ускорява производството
снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Tesla няма да чака своя Model 3 (или Gigafactory), за да стартира производството си на бързи обороти. Компанията очаква да изгради и достави над 50 хил. превозни средства през втората половина на 2016 - повече, отколкото през цялата 2015 г.

Компанията се надява да прави по 2 400 електромобила на седмица до края на годината, което е сериозен напредък, като се има предвид, че през пролетта се правеха по 2 хил. коли на седмица, предава Еngadget.  

Има и обаче сериозен недостатък, поне в краткосрочен план. Създавайки 18 345 електрически коли през второто тримесечие за много кратък срок, компанията успява да достави едва 14 370 от тях. Заедно с предишните поръчки все още 5 150 автомобила са по пътя към клиентите - почти два пъти повече, отколкото в началото на 2016 г.

Данните подчертават предизвикателствата, пред които е изправена Tesla на фона на целта ѝ да прави по 500 хил. автомобила годишно до 2018 г. Дори и с помощта на свята фабрика за батерии Gigafactory концернът все още ще е изправен пред много рискове – не само да разшири производството си, за да задоволява голямото търсене на Model 3, но и да намери начин да докара всички тези автомобили своевременно до клиентите.

Ако неуспехът от това последно тримесечие се пренесе в по-голям мащаб, това би означавало  десетки хиляди раздразнени клиенти, коментира Еngadget.

Oще подобни новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: teslaTesla Coil
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Чочо преди 7 години
На т'слата дръжката, дръжката, как влезе мъжката на т'слата дръжката.
10
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Новото винаги е свързано с предизвикателства и неизвестности!
9
0
 
3
 
! Отговори
Со преди 7 години
Зад една добра идея винаги застават умни хора и много пари. Риск няма.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДруже, гаранцията на батерията е 8 години, като може и да нарастне. Ако ти падне под няколко процента капацитета за 8 години ти я сменят. Има вече Тесли на над 100 000км, на които батериите са паднали м/у 5 и 10 процента :) Това не ти е батерията на лаптопа и телефона, макар да съдържа същите форм фактор батерии 18650...
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скоро четох,че в някакъв институт в америка създадоха литиева батерия с нанонишки от нещо си,която при 200 000 презареждания капацитета и пада с 1%,т.е. това си е доживотна батерия ,даже две три поколения могат да я ползват.Друг е въпроса,че при действаща пазарна икономика никой производител няма интерес да я създава,тъй като пазара ще се изчерпи след създаването на необходимите бройки
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6-ти, ти към кои се броиш?
5
1
 
3
 
! Отговори
Добричлия преди 7 години
В Добрич си имаме две тесли. На зърнени босове са. Едната е модел Х и струва към 250000?
4
0
 
9
 
! Отговори
YOZ преди 7 години
абе всички коментиращи в тоя сайт сте крайно зле бе хахаха черни душици
3
4
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Така е ако бяхме продължали традициите на производството ,сега в България щеше да се произвежда конкуренцията на тесла и нямаше да им се вижда толкова розово.Но пък нямаше да имат проблем с доставките.Но сме извън играта по наше народно желание , и сега те си имат проблеми с доставките.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раздразнени или не американците трябва да свикват. Изчерпването на изкопаемите въглеродни горива не е фантастика, а реалност, която ще настъпи скоро и нищо не може да в спре. Нито да обърне хода й наобратно.Бих се радвал ако Тесла Моторс и въобще електромобилите успеят да изместят ДВГ. Това би било прогрес за всички, защото това ни чака всички в световен мащаб.
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези ел. автомобили ако батериите са като на айфоните д ги зареждаш през няколко часа да си ги качат на дедовият да не одат пеши!