Задържаха трима за дрога, единият газил полицай

У младежите са намерени 12 грама метамфетамин
Обновена: 6 апр 2012 13:34 | 6 апр 2012 12:41,
7
Задържаха трима за дрога, единият газил полицай
Снимка: архив, Булфото

Великотърновски полицаи разбиха престъпна група за търговия и разпространение на наркотици, съобщиха от МВР.
Двама от задържаните са вече съдени и криминално проявени. При опит за бягство ударили с кола полицейски служител, а след това предизвикали и пътно произшествие.

Акцията е реализирана на 4 април на територията на Бяла черква. В.К. на 23 години, 24-годишният Т.Т. и 22-годишният И.К. - тримата от Павликени, били засечени непосредствено след наркосделка.

Те пътували в лек автомобил "Фолксваген Голф". При вида на униформените – двама от които стояли зад колата им, В.К. включил задна скорост, ударил единия от полицаите, след което натиснал педала на газта и потеглил, но не можал да овладее голфа и самокатастрофирал.

Оказана е медицинска помощ на служителя на реда, който за щастие е с леки охлузвания.  Последвал оглед на място, при който е иззето найлоново пликче с 12 грама метамфетамин.

В жилищата и колите на тримата, както и в търговски помещения в Павликени и Бяла черква са открити още 20 грама от същия наркотик и 10 грама марихуана.

Разследващите „надушили“ и следите на Й.Т. /32 г./ от Бяла черква, известен на МВР и осъждан за шофиране след употреба на алкохол.

Той бил в тясна връзка с В.К., установили криминалистите. Двамата били главните играчи в разпространението на дрога в този регион – отговаряли за доставката и съхранението на наркотиците.

По случая в ОДМВР-Велико Търново е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата В.К. и Й.Т. са привлечени като обвиняеми, задържани са за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 12 години
vsi4ko e mnogo preuvelicheno laja i izmama
5
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 12 години
Пак ще има жална им майка,нарочи ли са ги , тва с 20 грама се са главните лица за разпространение в региона,просто шанаджии които обират пешкира вместо големите риби
4
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 12 години
Wannabae gangsters, знаете какво имам предвид ;) Голф, евтини амфети, правят се на мъже, а се *** при вида на униформен, не могат да се владеят...
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щях да се учудя ако дрОгарите не бяха с гОлфО! Добре, че полицая е добре.
2
9
 
1
 
! Отговори
koko преди 12 години
tixo ve.
1
5
 
14
 
! Отговори
13 преди 12 години
Добре, че не е ранил сериозно полицая, иначе...жална му майка!!!