Пуснаха предсрочно шофьор, убил дете на пътя

Виновният бил критичен към себе си, твърдят магистратите
30 сеп 2016 10:22, Петя Славова
13
Пуснаха предсрочно шофьор, убил дете на пътя
Снимка: архив, Булфото
27-годишният Атанас Пешев, причинил катастрофа, в която загина дете на година и 4 месеца бе пуснат предсрочно от Окръжния съд в Бургас.
 
5-месечният остътък от присъдата му той ще изтърпи условно като трябва да се среща с пробационен служител.
 
Според комисията, предложила Пешев за предсрочно условно освобождаване, виновният шофьор се опитва да бъде критичен към себе си, а степента на риска, която в затворите се изчислява по точкова система, е паднала чувствително, пише "24 часа".
 
Фаталният инцидент стана на 13 септември 2012 г., на околовръстния път от Слънчев бряг към Варна. Пешев зареждал с гориво своето "Ауди" А4 на бензиностанция на изхода на Слънчев бряг.
 
След това се престроил за завой наляво, въпреки че имало забранителен знак и непрекъсната линия между двете платна. Пренебрегнал тежкия трафик и завил като блъснал задната лява врата на БМВ, шофирано от майката на малкия Алекс - Мария.
 
Колата се завъртяла и се ударила челно в насрещно движещ се микробус, което се оказало фатално за момченцето в бебешко столче.
 
На първа инстанция Пешев получи условна присъда от 32 месеца, но апелативните магистрати я промениха в ефективна, а ВКС потвърди решението им.
 
За ефективно наказание настояваше и майката на загиналото дете. На заседанието в апелативния съд жената разкри, че Пешев продължава да шофира.
 
По това време той все още нямаше окончателно наказание. Защитата му пък подчерта, че след инцидента водачът няма нито едно нарушение. С присъдата магистратите му наложиха и 4-годишна забрана да сяда зад волана.
 
Този срок също се редуцира с настоящето съдебно решение. Пешев вече имал уговорка да работи във верига хранителни магазини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Слънчарски преди 7 години
До До СлънчарскиМисълта ми е към всичките тия комплексирани тролчета, искащи да го стрелят и бият. Бас ловя, че дори не са прочели статията, ами само са видели заглавието и айде на линча. Най-вероятно и няма никакъв смисъл да им пиша, ама почнете да мислите малко, мама му стара. Едно е някой ненормалник, дето е решил да мине с камион през 200 човека и съвсем друго е човек, при който за секунда невнимание да се стигне до смърт. Не може и не трябва да се поставят заедно и за това си има закон.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките дето тук плюете какви ще ги запеете, ако утре и на вас ви се случи да направите такъв забранен завой и се случи случка? Само не ми казвайте, че спазвате правилата - едва ли има шофьор в България, който да не е правил подобен забранен завой, какъвто е направил този шофьор. При това не забравяйте, че даже и този, с който ще се блъснете да се е движил с примерно над 100 км/час при разрешени до 50 км/час, пак по вас ще плюят и вие ще сте виновни. Така че помислете преди да пишете!
7
3
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Егати ши.ба.ната съдебна система. Промяна трябва. Референдум...
6
6
 
1
 
! Отговори
До Слънчарски преди 7 години
От статията човек остава с впечатлението за поредица от съзнателно извършени действия, ама нейсе.Е, стават и грешки, но на всекиго може да се случи, нали? А за без време отишлите си, е те... абе не се броят! Малко сори, че гадничко звучи, ама такъв им бил късмета. А и кой изобщо ще сложи себе си в тази графа. "На мен не може да ми се случи" е къде по-лесно, а и удобно. Повтаряш си го Х 10, забравяш и всичко е ОК! Защото и най-вече в БГ-то убийството с МПС не се брои за умишлено престъпление...
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според комисията, предложила Пешев за предсрочно условно освобождаване, виновният шофьор се опитва да бъде критичен към себе си, а степента на риска,... е паднала чувствително..."Предсрочното и условно освобождаване - без коментар.Сега да му се връчи и "Стара планина" с лента, като компенсация за претърпените лишения и изживения катарзис. Тази "взискателност към себе си" трябва задължително да се поощрява! Особено и най-вече - за нито едното нарушение след инцидента.
4
5
 
6
 
! Отговори
Слънчарски преди 7 години
Всеки тука, който се изказва, че заслужавал бой и разстрел, да отиде да се прегледа за психични разстройства. Има ГОЛЯМА разлика между инцидент и умишлено действие, и като не я разбирате, най-добре си стойте в панелките и си избивайте хейтърските комплекси като си блъскате главите в клавиатурата. Да не го е направил нарочно, ве ***. А това, че жената също е карала с превишена скорост се премълчава в статията. Какво ви прави кеф да опропастявате живота на още някой, който е направил грешка.
3
3
 
10
 
! Отговори
bub преди 7 години
"Защитата му пък подчерта, че след инцидента водачът няма нито едно нарушение."И какво от това? Герой ли е, какво?
2
3
 
7
 
! Отговори
sport преди 7 години
нЕма такава *** и застреляна държава. А този заслужава бой всеки ден след излизането на свобода.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би 99% от шофьорите в България правят това нарушение. Само дето много рядко се стига до подобна трагедия.