Хванаха над 3,5 кг златни и сребърни накити на Капитан Андреево

Контрабандата е открита при две проверки
6 дек 2022 17:22, Анисия Иванова
1
Хванаха над 3,5 кг златни и сребърни накити на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха над половин килограм златни и близо 3 кг сребърни накити на МП Капитан Андреево при две проверки в началото на месец декември, съобщиха от Агенция "Митници".

При един от случаите на 3 декември тази година на пункта пристига автобус с турска регистрация, в който пътували водачът и 19 пътници от Турция за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършен личен преглед на един от пътниците – турски гражданин, в джобовете на палтото, панталона и сакото му са открити изделия от жълт метал - пръстени, синджири, гривни, обици. Извършената експертизата от вещото лице установява, че изделията са от 14 и 22-каратово злато, част от тях употребявани, с общо тегло 622.65 грама на стойност 55 714 лева.

Ден по-късно на 4 декември при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, превозващ групажна стока от Турция през България за Германия, са открити изделия от бял метал – 178 пръстена. Те били укрити в един от кашоните, намиращи се в товарното помещение на превозното средство. Според експертизата пръстените са сребърни проба 925 с общо тегло 2998 грама на стойност 17 988 лева.

Контрабандно пренасяните златни и сребърни изделия са задържани. На пътника в автобуса и на шофьора на камиона са съставени актове по Валутния закон.

От началото на годината до момента на МП Капитан Андреево митническите служители са задържали близо 136 кг златни и сребърни изделия. През изминалия месец при проверка на автобус в два специално изградени тайника бяха открити рекордните за тази година близо 30 кг контрабандни сребърни изделия на стойност над 175 000 лева.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Това там е на мафия преди 1 месец
Кап. Андреево никога не е било на дьржавата! Това е международен канал за трафик и се оправляват от мафията! Дьржавата там власт няма