Задържаха 1147 опаковки контрабандни лекарства на Капитан Андреево

Установени са и 410 кутии цигари
Обновена: 4 авг 2023 22:39 | 4 авг 2023 22:13, Красимир Ангелов
6
Задържаха 1147 опаковки контрабандни лекарства на Капитан Андреево
Снимка: БГНЕС

Служителите на митническия пункт "Капитан Андреево" задържаха 1147 опаковки контрабандни лекарствени продукти и 8200 къса (410 кутии) цигари, укрити под задните седалки и в багажното отделение на автобус с пътници, съобщиха от Агенция "Митници".  

Установено е, че контрабандните медикаменти и тютюневи изделия са пренасяли двамата водачи на автобуса.

Автобусът, който е с чужда регистрация, пристига на митническия пункт „Капитан Андреево“ на 31 юли около 16:00 часа, по маршрут от Турция за Германия през България.

В зоната за митнически контрол екипажът на автобуса и всички 54 пътници обявяват, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка инспекторите откриват под задните седалки в салона на автобуса три кашона с 8200 къса (410 кутии) цигари с чужд акцизен бандерол, за които е установено, че са собственост на шофьора на автобуса – турски гражданин.

В хода на контролните действия в багажното отделение на автобуса са открити други три кашона, съдържащи общо 1147 опаковки лекарствени продукти, сред които инжекционни разтвори, таблетки и мехлеми за лечение на различни заболявания. Установено е, че те са собственост на втория водач на автобуса, също турски гражданин.

Контрабандните лекарствени продукти и цигари са иззети. Срещу двамата водачи на превозното средство са съставени актове за установените административни нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"ШЕСТОПРЪСТАТА РЪКА" Имахме една родилка - млада, хубава наглед и под бялата престилка, всичко беше и наред. Тя напъна и тогава м/у нейните бeдра, аз съзрях да се подава ШЕСТОПРЪСТАТА РЪКА. Със Спринцовка в ръката , тя прободе ме в гузa и аз и паднах между краката с плач за Светъл Бъдещ Ден на Българска Земя!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
хората не са тръгнали от хубаво лекарства от Турция да си купуват а и ние като богата европейска държава с грижа за населението как така стана от толкова грижи
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На хората лекарстват задържат. Какви хора са те ейййй
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лекарствата Турция са на половин цена, но нали сме в Европата и сме богати. Пенсионерите не успяват да се лекуват и според онези 240 кратунковци всичко е наред
2
1
 
4
 
! Отговори
Браво на полюцията преди 8 месеца
Ура, другари, полюцията пребори престъпността!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бряг! Народът не си играе на дребно.